Ο Λιούις Χάμιλτον έσβησε όλες τις αμφιβολίες που είχαν λιμνάσει το χειμώνα σε σχέση με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της F1 το 2022 και μίλησε για το στόχος του τη νέα σεζόν - που δεν είναι άλλος από τον όγδοό του τίτλο με τη νέα Mercedes W13.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Λιούις Χάμιλτον παρέμεινε σιωπηλός σε κάθε διαδικτυακό και μη κανάλι επικοινωνίας μετά την Κυριακή του GP του Άμπου Ντάμπι σχετικά με τα γεγονότα που έκριναν τον τίτλο του 2021 εις βάρος του, αλλά σήμερα έλυσε τη σιωπή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας Mercedes W13 - με την οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει το όγδοό του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013.

Ο Βρετανός αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ η σκέψη να αποχωρήσει, παρότι ο ίδιος ο διευθυντής της ομάδας Τότο Βολφ το είχε δηλώσει λίγες μέρες μετά τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι. Και επιβεβαίωσε ότι στόχος όλης της ομάδας του Μπράκλεϊ είναι και πάλι η κατάκτηση των τίτλων οδηγών και κατασκευαστών το 2022.

"Ποτέ δεν είπα ότι θα σταματούσα", τόνισε ο Λιούις. "Λατρεύω αυτό που κάνω και είναι τόσο μεγάλο προνόμιο να συνεργάζεσαι με μια τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Αισθάνεσαι σαν να είσαι μέρος μιας οικογένειας, μιας ομάδας, που όλοι εργαζόμαστε για τον κοινό στόχο. Δεν υπάρχει άλλη αίσθηση σαν αυτή".

Ο Βρετανός εξήγησε τα συναισθήματά του μετά το δραματικό και αμφιλεγόμενο περσινό φινάλε του Άμπου Ντάμπι, λέγοντας: "Ήταν προφανώς ένας δύσκολος καιρός για μένα, μια στιγμή που χρειαζόμουν να κάνω ένα βήμα πίσω και να αφοσιωθώ στον εαυτό μου. Είχα την οικογένειά μου γύρω μου, ζήσαμε όμορφες στιγμές, και έτσι έφτασα στο σημείο που αποφάσισα ότι είμαι έτοιμος να επιτεθώ για μία ακόμη χρονιά, σε συνεργασία με τον Τότο [Βολφ] και τον Τζορτζ [Ράσελ].

Είναι συναρπαστικό ότι ήρθε ο Τζορτζ και έφερε όλη του την ενέργεια μαζί του. Το αισθάνομαι αυτό ήδη σε όλη την ομάδα. Πιστεύω ότι θα είναι μια συναρπαστική χρονιά. Ξεκινώντας δεν έχω θέσει στην ουσία κανέναν στόχο, αλλά νομίζω ότι κάθε άνθρωπος μέσα σε αυτή την ομάδα έχει δουλέψει προς τον απόλυτο στόχο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Και πάλι, όλα έχουν να κάνουν με το πόσο ψηλά μπορείς να ανεβάσεις τον πήχη και να πετύχεις κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν. Έχουμε οκτώ τώρα [διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών] και πρέπει να περάσουμε στο επόμενο", συμπλήρωσε ο 37χρονος.

Τα λόγια αυτά του Χάμιλτον έρχονται μία μέρα μετά την ανακοίνωση της FIA ότι ο Μάικλ Μάσι, ο αγωνιστικός διευθυντής των GP που έλαβε τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις σχετικά με το όχημα ασφαλείας στους τελευταίους γύρους του αγώνα του Άμπου Ντάμπι, απομακρύνθηκε από το ρόλο αυτόν και ανέλαβε μια διαφορετική θέση στη FIA.

Όμως χθες, μιλώντας στο BBC, ο Τότο Βολφ διευκρίνισε ότι ο Χάμιλτον θα παρέμενε στη F1 φέτος ακόμα και αν ο Μάσι είχε διατηρήσει τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή στα GP: "Ποτέ δεν ανησύχησα ότι ο Λιούις δεν θα συνέχιζε. Παρότι πρέπει να σεβαστεί κανείς ότι ο οδηγός μπορεί να απογοητευτεί λίγο μετά από τέτοια γεγονότα, έχουμε μια ισχυρή ομάδα που του παρέχει ισχυρή υποστήριξη. Οπότε ήξερα ότι θα επέστρεφε.

Δεν είχε να κάνει με τον αγωνιστικό διευθυντή ή κάποιον άλλον. Είχε να κάνει με την απόφαση του Λιούις να συμβιβαστεί με τον τρόπο που τελείωσε [το περσινό πρωτάθλημα]. Για εκείνον, ήταν θέμα δικαιοσύνης, αθλητικής άμιλλας, και δεν συνέβη έτσι. Χρειαζόταν λίγο χρόνο για να σκεφτεί, και τώρα γύρισε, είναι δυνατόν και βλέπω ότι έχει και καλή διάθεση", είπε ο Αυστριακός.

Ο διευθυντής της Mercedes F1 συμπλήρωσε, μιλώντας για τις επιπτώσεις του αγώνα του Άμπου Ντάμπι στην ομάδα και στον Βρετανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή: "Για όλους μας ήταν ένα σοκ - θέλω να πω, είμαστε στη F1, όχι στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Για τον μικρόκοσμο που ζούμε εμείς, ήταν σοκαριστικό. Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο.

Οπότε, ο Λιούις έπρεπε να φύγει και να καθαρίσει το μυαλό του, να σκέφτεται κάτι άλλο, και έπειτα να αρχίσει να το επεξεργάζεται και να προσπαθεί να βρει λύσεις. Μια πνευματική λύση για τον εαυτό του. Ήταν ο καλύτερος εκείνη την Κυριακή – όχι απλά ο καλύτερος, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Και μετά του στερήθηκαν τα πάντα από την απόφαση ενός και μόνο ανθρώπου, ενάντια στους κανονισμούς. Οπότε, το να δεχθείς κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο".

Μιλώντας για το θέμα στη σημερινή παρουσίαση της W13, o Αυστριακός τόνισε: "Είναι ενθαρρυντικό που είδαμε να γίνονται κάποιες ενέργειες. Η δομή είναι πιο στιβαρή τώρα, και υπάρχει περισσότερη υποστήριξη για τον αγωνιστικό διευθυντή".

sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια-ThemaSports
16/04 @ 13:48

Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτειες εξελίχθηκε για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής πήρε το βραβείο Αθλητισμός του Cyprus Diaspora Forum 2024-ThemaSports
14/03 @ 15:19

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής πήρε το βραβείο Αθλητισμός του Cyprus Diaspora Forum 2024

Το βραβείο CYDIA 2024 στην κατηγορία Αθλητισμός απέσπασε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, στο πλαίσιο του Cyprus Diaspora Forum που διεξήχθη την περασμένη βδομάδα στη Λεμεσό.

Όταν ο Βιλνέβ ξέχασε να πάρει εκκίνηση-ThemaSports
08/04 @ 22:20

Όταν ο Βιλνέβ ξέχασε να πάρει εκκίνηση

Ορισμένα γεγονότα της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1, κάνουν μέχρι σήμερα κόσμο να παραμιλά. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

Η Aston Martin αποκάλυψε το νέο εντυπωσιακό της μονοθέσιο! -ThemaSports
12/02 @ 17:16

Η Aston Martin αποκάλυψε το νέο εντυπωσιακό της μονοθέσιο!

Τα «αποκαλυπτήρια» για το νέο της μονοθέσιο έκανε η Aston Martin, ενόψει της νέας σεζόν στη Formula 1.

Το κρεσέντο του Λάουντα και το χαμένο «στοίχημα» της Ferrari-ThemaSports
25/01 @ 15:36

Το κρεσέντο του Λάουντα και το χαμένο «στοίχημα» της Ferrari

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες που έχουν γραφτεί με χρυσές σελίδες στα βιβλία. Ας δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής συστήνει την Κύπρο στους ξένους μέσα από τρία βίντεο-ThemaSports
06/12 @ 16:26

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής συστήνει την Κύπρο στους ξένους μέσα από τρία βίντεο

Οι αθλητές αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό όχι μόνο με τις αγωνιστικές επιτυχίες αλλά και με την επιρροή που έχουν, αφού κατά βάση αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Όχι μόνο αγωνίζεται αποκλειστικά στο εξωτερικό αλλά πλέον εδρεύει στην Ιταλία όπου είναι η βάση της ομάδας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ