Ακολουθήστε μας στο Google news
Ανώτερος, σοβαρός και με την ψυχολογία στα ύψη ο Παναθηναϊκός καθάρισε σε μια ώρα την Οστάνδη με 3-0 και θέλει δυο σετ στην αυριανή ρεβάνς (15:30, Live TV) για να μπει στην 8άδα του Challenge Cup.
Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έπιασε σπουδαία απόδοση από την γραμμή του σερβίς, ιδιαίτερα με τη Γκρόθες ήταν αποτελεσματικός στο μπλοκ και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα από το Βέλγιο.
Ο Παναθηναϊκός θέλει δύο σετ για να σφραγίσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά και με την εικόνα των δύο ομάδων δε θα δυσκολευθεί στον επαναληπτικό της Τετάρτης (15:30).
Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και η Πένυ Ρόγκα που έβγαλε σπουδαίες άμυνες μέσα στο ματς.
Η μεγάλη διαφορά που έχτισε ο Παναθηναϊκός, ιδιαίτερα στο τρίτο σετ έδωσε την ευκαιρία στον Απόστολο Οικονόμου να κάνει rotation προκειμένου να ξεκουράσει βασικές του αθλήτριες. Έτσι μπήκαν στο ματς Τσιτσιγιάννη, Καραγκούνη, Μεταξά, Παπαστεργίου και Κωνσταντέλλου με την εικόνα να μην αλλάζει.
Με όπλο το μπλοκ της η ομάδα του Βελγίου πήρε με το ξεκίνημα προβάδισμα δύο πόντων με την Σβάνσβιγκ. Οι φιλοξενούμενες έβρισκαν πόντους από τις ακραίες και έφτασαν στο 5-8 με τη Λέις με το τριφύλλι να μειώνει στον πόντο με μπλοκ της Γκρόθες.
Με τα καλά σερβίς της ακραίας από την Ολλανδία η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου προηγήθηκε με 14-10 με μπλοκ της Κρος.
Με επίθεση της κεντρικής από τον Καναδά και λάθος της Σβάνσικ οι γηπεδούχες έφτασαν στο 19-13 με τον προπονητή Ντεβός να εξαντλεί και το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του.
Με νέο λάθος, της Μπάζνταμ αυτή τη φορά, και μπλοκ άουτ της Στεπανένκο το τριφύλλι έφτασε τη διαφορά στους επτά πόντους για το 22-14 με το πρώτο σετ να ολοκληρώνεται με 25-17 μετά από χαμένο σερβίς της Μίσογιτς.
Τα καλά σερβίς της Γκρόθες βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 3-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Με επίθεση της Κρος η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε στο 7-4.
Με τη Γκρόθες στη γραμμή των 9 μέτρων το τριφύλλι έφτασε στο 13-7 με πρώτο χρόνο της Χατζηευστρατιάδου με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς.
Με μπλοκ της Παπαφωτίου στη Σβάνσβιγκ και επίθεση της Στεπανένκο οι γηπεδούχες έφτασαν στο double score για το 18-9 με τον Ντεβός να καλεί τάιμ άουτ.
Με το μπλοκ του Παναθηναϊκού να λειτουργεί άψογα οι πράσινες έφτασαν στο 23-9 με το εντυπωσιακό τους σερί να ολοκληρώνεται με επίθεση της Σβάνσβιγκ. Το τριφύλλι κατέκτησε με μεγάλη άνεση το δεύτερο σετ.
Η Οστάνδη πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα του τρίτου σετ με το τριφύλλι να ανατρέπει για το 4-2 με Χατζηευστρατιάδου και Χαντάβα. Το σερί του Παναθηναϊκού με τη Γκρόθες στην γραμμή του σερί συνεχίστηκε με τις γηπεδούχες να φτάνουν στο 8-2 με άσο της ακραίας από την Ολλανδία.
Με μπλοκ της Χαντάβα η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε στο 11-4 και και 15-6 με τη Χαντάβα στην γραμμή του σερβίς. Η διαφορά έφτασε στους 11 πόντους (18-7) μετά από παράβαση της Νέιτ με τον Παναθηναϊκό να κλείνει πολύ άνετα το σετ και το ματς.
Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-10, 25-12).
Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 17 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων και της Οστάνδης προήλθαν από 2 άσσους, 22 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Απόστολος Οικονόμου): Χατζηευστρατιάδου 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Κρος 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Στεπανένκο 15 (10/19 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Γκρόθες 7 (5/18 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 71% υπ. - 71% άριστες), Παπαφωτίου 2 (2 μπλοκ), Χαντάβα 12 (8/25 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 53% υπ. - 42% άριστες) / Ρόγκα (λ, 17% υπ. - 0% άριστες), Κωνσταντέλλου, Παπαστεργίου, Τσιτσιγιάννη 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Μεταξά 1 (1/5 επ.).
ΟΣΤΑΝΔΗ (Κόεν Ντε Βος): Λέιτς 5 (5/20 επ., 42% υπ. - 42% άριστες), Ζάνσβικ 8 (8/36 επ., 45% υπ. - 45% άριστες), Μπάσνταμ 4 (4/22 επ.), Ντε Λέι 3 (2/4 επ., 1 άσσος), Μίσοτσιτς 2 (1/12 επ., 1 μπλοκ), Γκεσκίρ 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ) / Βάντεν (λ, 48% υπ. - 37% άριστες), Νόμπελ, Γιάκεμιν, Νέιτ 1 (1 άσσος).
Πηγή: sdna.gr
Πολύ κοντά στην απόκτηση του 33χρονου Κροάτη μεσοεπιθετικού, Μίχο Τσάκτας βρίσκεται η Ανόρθωση.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/09 @ 20:45
Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ με πλήρη στήριξη στην παραολυμπιονίκη μας Καρολίνα Πελενδρίτου
10/09 @ 16:44
Ανακοίνωση-απάντηση ΑΠΟΕΛ στους 7 Ναυτικούς ομίλους που ζητούν τη διαγραφή των γαλαζοκίτρινων.
09/09 @ 14:41
Στην ακατανόητη συμπεριφορά από οδηγό ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο όχημα και ο σκύλος οδηγός της Καρολίνας Πελενδρίτου, μία από τις πιο πετυχημένες αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων (σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής στους Παραολυμπιακούς 2024) αναφέρθηκε ο γραμματέας ΣΑΤΑ, Πάρης Ορφανός.
08/09 @ 16:32
Η χρυσή Παραολυμπιονίκης κατέγραψε σε βίντεο το δυσάρεστο περιστατικό με τον οδηγό ταξί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
04/09 @ 11:21
Η αθλήτρια της Σφυροβολίας Βαλεντίνα Σάββα παρέλαβε την Υποτροφία Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2025 στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Η απονομή έγινε από τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώτη Ιωαννίδη, στην παρουσία του Διευθυντή της ΚΟΕ κ. Ανδρέα Βασιλείου.
02/09 @ 14:51
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Βούλας Πατουλίδου στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο 4».
BEST OF THEMASPORTS