Ακολουθήστε μας στο Google news
Την πρώτη του νίκη μετά από δύο σερί ήττες θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός στο αποψινό (19:00) τοπικό ντέρμπι στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.
Οι "μαυροπράσινοι" γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά αν θέλουν να κάνουν και φέτος την υπέρβαση, ήτοι να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα με το τέλος του Β΄ γύρου, θα πρέπει από αυτά τα παιχνίδια να παίρνουν βαθμούς, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι διεκδικητές πολλοί.
Το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ φαίνεται και από τη βαθμολογία, αφού αν ο Ολυμπιακός κερδίσει, όχι μόνο θα παραμείνει στην εξάδα, ανεβαίνοντας μάλιστα στην 4η θέση (σ.σ. εκεί βρίσκεται η Πάφος, ενώ θα προσπεράσει και την 5η Ομόνοια που παίζει αύριο με την ΑΕΚ), αλλά θα αποσπαστεί τρεις πόντους από τον ΑΠΟΕΛ, πέντε από την Ανόρθωση που αγωνίζεται αύριο και θα πάει στο +6 από την ΑΕΛ, με την οποία θα κοντραριστεί την επόμενη αγωνιστική!
Ο κόουτς Γιώργος Πετράκης προσπάθησε στις τελευταίες προπονήσεις να διορθώσει τα κακώς κείμενα των αγώνων με Εθνικό και Άρη, για να μπορέσει η ομάδα του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σημερινού αγώνα και να διεκδικήσει στα ίσα το τρίποντο, ενώ έγινε αρκετή δουλειά μεταξύ άλλων, στα τελειώματα των φάσεων.
Προτού καταλήξει στο αγωνιστικό του πλάνο, το οποίο αναμένεται να έχει κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, ανέλυσε στους παίκτες του τα δυνατά και αδύνατα σημεία του ΑΠΟΕΛ και ζήτησε μεγάλη προσοχή, συγκέντρωση, αλλά και καθαρό μυαλό ειδικά στην επίθεση, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Στα πλάνα του Ελλαδίτη τεχνικού είναι ο Σαμπίνια που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ δεν υπολογίζεται ο Ντιανέ που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Άρη και θα εκτίσει στο σημερινό ματς την ποινή του.
Πιθανή ενδεκάδα:
Μολ, Μουκτάρης, Σαμπίνια, Μποβέδα, Κυριάκου, Κονφέ, Σαρφό, Νάνι, Γουίλσον, Πεχλιβάνης, Σάλι.
Υποψήφιοι για το αρχικό σχήμα είναι και οι Μανρίκε, Γκουστάβο, Κα, Μάντζης.
Νέο... εξωαγωνιστικό πρόβλημα προέκυψε στον ΑΠΟΕΛ, αφού η FIFA επέβαλε εμπάργκο μεταγραφών στην ομάδα της Λευκωσίας, με την υπόθεση να καταχωρείται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χθες Τρίτη 14 Οκτωβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
11/10 @ 09:43
Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση «51 Χρόνια Προσφυγιάς: Κυπριακό Ποδόσφαιρο Citius - Altius - Fortius», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου.
10/10 @ 16:33
Το Ποδόσφαιρο αναπτύσσεται γρήγορα και ακολουθεί μια ανοδική πορεία σ’ όλους τους τομείς και παραμέτρους του.
09/10 @ 14:12
Σύμφωνα με το transfermarkt ο Μίμοβιτς παραμένει ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του κυπριακού πρωταθλήματος. Στην κορυφή συνεχίζει και η Πάφος συνολικά...
08/10 @ 20:12
Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
06/10 @ 21:40
Βίντεο με την παρακάμερα του ντέρμπι με την Ανόρθωση, όπου γιόρτασε τα 95 χρόνια ζωής με τον ιδανικότερο τρόπο επικρατώντας με 4-1, δημοσίευσε η ΑΕΛ.
30/09 @ 15:20
Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε και επίσημα την παραχώρηση του Νέαρχου Ζήνωνος στον Ακρίτα Χλώρακας με τη μορφή δανεισμού.
BEST OF THEMASPORTS