Ακολουθήστε μας στο Google news
Τη δεύτερη συναπτή νίκη και τρίτη γενικά πέτυχε ο Αχιλλέας Καϊμακλίου επικρατώντας εκτός έδρας με 77-74 της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League. Κορυφαίοι από τους νικητές ήταν οι Έλβις Χάρβεϊ (22 πόντους, 1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ) και Δημήτρης Γεωργακούδης (15 πόντους, 3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ).
Στο 4΄ η ΕΝΑΔ μετά το λέι απ του Παναγιώτου πήρε προβάδισμα οκτώ πόντων (14-6), με τον Αχιλλέα να ισοφαρίζει σε 15-15 στο 7' με τις δύο βολές του Χάρβεϊ, ενώ λίγο αργότερα μπήκε μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Μπράουν (17-18). Η ομάδα του Καϊμακλίου έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με άλλους επτά πόντους για να δημιουργήσει απόσταση οκτώ πόντων (17-25).
Στο 11' οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν διαφορά με διψήφιο αριθμό μετά το καλάθι του Χάρβεϊ (20-30), με την ΕΝΑΔ να φτιάχνει σερί 12 πόντων και μέχρι το 15' έκανε την ανατροπή με το δίποντο του Κωνσταντίνου (32-30). Από εκεί και πέρα, μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου υπήρχε εναλλαγή στο σκορ με τον Αχιλλέα Καϊμακλίου να έχει το προβάδισμα με έναν πόντο (36-37).
Ο Αχιλλέας μπήκε με σερί οκτώ πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο και στο 22' το τρίποντο του Γεωργακούδη έφερε τη διαφορά στους εννέα πόντους (39-45), ενώ στο 25' με το δίποντο του Τρετιακόβ πήγε στους 11 (42-53). Οι γηπεδούχοι στο 26', με το καλάθι του Κροφ, μείωσαν στους έξι (47-53), με την τρίτη περίοδο να τελειώνει με πέντε πόντους από τους γηπεδούχους για να πέσει η διαφορά στους τέσσερις (53-57).
Η βολή του Μπράουν στο 38' ανέβασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (64-74), με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να φτιάχνουν σερί δέκα πόντων στη συνέχεια και μισό λεπτό πριν από τη λήξη το τρίποντο του Κροφ έγινε το 74-74. Το ροζ φύλλο τελικά πήγε στoν Αχιλλέα Καϊμακλίου με σκορ 77-74, μετά το καλάθι του Μπράουν και τη βολή του Χάρβεϊ.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-25, 36-37, 53-57, 74-77
Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ (Μιχάλης Τσαγγαρίδης)
Σέπος 11 (3), Παναγιώτου 5, Μόσλεϊ 14 (1), Φίσερ 23 (2), Κροφ 19 (3), Κωνσταντίνου 2, Φραγκέσκου, Κασινόπουλος
Αχιλλέας Καϊμακλίου (Κυριάκος Γιαγκουλής)
Μπράουν 15 (2), Γεωργακούδης 15 (3), Τρετιάκοβ 9, Χάρβεϊ 22 (1), Νάιλς 8, Αγρότης, Ανθυμιάδης 6 (2), Κτωρίδης, Τσοχαταρίδης 2
** Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα **
Τις τελευταίες μια – δυο εβδομάδες, το όνομα του Αιτόρ, δεν «έπαιζε» πολύ στα ντόπια μήντια. Μετά τις πληροφορίες ότι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ρίχνει τις οικονομικές του απαιτήσεις, γίνεται ξανά «hot» στην μεταγραφική πιάτσα του νησιού…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/07 @ 13:50
O Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα της Ινδίας και μέσω social media ο σύνδεσμος προπονητών Κύπρου τον συνεγχάρει.
10/07 @ 12:10
Διαβάστε την ενημέρωση από την ΚΟΠ
09/07 @ 10:37
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, κάνοντας παράλληλα «επίθεση» στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
09/07 @ 10:04
Στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΑ.Σ.Π. για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, έριξε αρκετά... «καρφιά» προς τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
09/07 @ 09:42
Με μεγάλη ικανοποίηση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις.
03/07 @ 14:11
Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο «Σπύρος Κυπριανού» και στο «Γήπεδο Αλφαμέγα», στη Λεμεσό, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025.
BEST OF THEMASPORTS