Ακολουθήστε μας στο Google news![](https://themasports.tothemaonline.com/assets/images/gnews.svg)
Με 29 ψήφους υπέρ και 11 εναντίον, η Βουλή ψήφησε νόμο για ανάκληση των δελτίων υγείας του ΚΟΑ για στρατεύσιμους, που εκδόθηκαν από το 2019 και μετά, σε περίπτωση που οι στρατεύσιμοι αθλητές έλαβαν προσωρινό απολυτήριο είτε λόγω ακαταλληλότητας για στράτευση (Ι/5) είτε αναβολής εκπλήρωσης της υποχρέωσης στρατιωτικής υπηρεσίας, λόγω νοσήματος ή πάθησης που σχετίζεται με την ψυχική του υγεία.
Με το νόμο αυτό το Υπουργείο Άμυνας αποσκοπεί στην περαιτέρω αντιμετώπιση του φαινομένου της φυγοστρατίας.
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι με το νόμο αυτό βάζουμε όλους τους στρατεύσιμους στο ίδιο καζάνι, είναι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλήματα και προσπαθούν μέσω του αθλητισμού να βγουν στην κοινωνία. Πρόσθεσε ότι επιθυμούν να παταχθεί η φυγοστρατία αλλά σήμερα αφαιρούμε αναδρομικά δελτία υγείας και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα και για το λόγο αυτό το κόμμα του θα καταψηφίσει.
Ο Βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε ότι ο νόμος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αφού μεγάλο ποσοστό νέων και ιδιαίτερα αθλητών, φυγοστρατούν ενώ δεν έχουν προβλήματα. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει επίσης να γίνουν πολλά άλλα πράγματα για μείωση της φυγοστρατίας.
Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Αλέκος Τρυφωνίδης εξέφρασε στήριξη στο νομοσχέδιο για λόγους αρχής που αφορούν την φυγοστρατία και απηύθυνε έκκλησης στον ΚΟΑ να εξεύρει τρόπους για να διευκολύνει αθλητές που πραγματικά αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλας ανέφερε ότι η φυγοστρατία έχει μειωθεί από το 7,4% το 2015 στο 2,78% το 2020 και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η νομοθετική πράξη να επιφέρει περαιτέρω μείωση. Όπως είπε ενώ κάποιοι κατατάσσονταν και έπαιρναν το δελτίο υγείας στη συνέχεια έπαιρναν διάγνωση για ψυχική υγεία και απαλλαγή. Το πρόβλημα συγκεκριμένων περιπτώσεων, πρόσθεσε μπορεί να επιλυθεί με τη συνεργασία του ΚΟΑ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Με τρία παιχνίδια ολοκληρώθηκε την Κυριακή (09/02), η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/02 @ 20:05
Διαβάστε όλα όσα είπε ο προπονητής της Πάφου, Χουάν Κάρλος Καρσέδο μετά την νίκη της ομάδας του επί της Ομόνοιας Αραδίππου με 2-0.
08/02 @ 17:30
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την τραγωδία της Θύρας 7.
07/02 @ 22:02
Με την αναμέτρηση Freedom24 Ένωση Νέων Ύψωνα - Ολυμπιακός άνοιξε σήμερα η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στον πρώτο όμιλο της δεύτερης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας.
07/02 @ 21:19
Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε για την αντίδραση του Γιόβετιτς μετά το τέλος του αγώνα.
07/02 @ 20:58
Ο Στέφαν Γιόβετιτς έγινε αλλαγή στο 72ο λεπτό του αγώνα, αντιδρώντας για την αλλαγή του.
07/02 @ 18:37
Ο Στεπίνσκι είναι και πάλι στις βασικές επιλογές του Αναστασίου για τρίτο σερί αγώνα.
BEST OF THEMASPORTS