Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Ρέι Κένεντι πέθανε σε ηλικία 70 ετών την Τρίτη, ύστερα από μάχη που έδινε για 37 χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον, έχοντας πάνω από 600 παιχνίδια στην καριέρα του, μεταξύ άλλων με Άρσεναλ και Λίβερπουλ. Αγωνίστηκε και στην Κύπρο, φορώντας τη φανέλα του Πεζοπορικού τη σεζόν 1984-1985 (σ.σ. είχε διπλό ρόλο, παίκτη-προπονητή).
Αναλυτικά το δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sport24.gr:
«Ο άλλοτε θρύλος της Άρσεναλ και της Λίβερπουλ, Ρέι Κένεντι, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 70 ετών, έχοντας δώσει μάχη με τη νόσο Πάρκινσον από το 1984.
Ο Άγγλος βετεράνος άρχισε την καριέρα του ως επιθετικός στους "κανονιέρηδες" το 1968 και πρωταγωνίστησε στο νταμπλ του 1971.
Αποχώρησε το 1974 για τη Λίβερπουλ, όπου ο Μπομπ Πέισλι τον μετέτρεψε σε αριστερό μέσο και για οκτώ χρόνια συμμετείχε καθοριστικά στη "χρυσή" εποχή του συλλόγου.
Στη θητεία του στο "Άνφιλντ" πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Super Cup Ευρώπης μεταξύ άλλων. Στην εθνική Αγγλίας είχε 17 συμμετοχές και τρία γκολ μεταξύ 1976 και 1981.
Έπειτα από 71 γκολ σε 213 αγώνες με την Άρσεναλ και 72 γκολ σε 393 αγώνες με τη Λίβερπουλ, η καριέρα του πήρε φθίνουσα πορεία, αφού ακολούθησε η Σουόνσι (αρχικά στην πρώτη κατηγορία, αλλά στη συνέχεια σε χαμηλότερες), η Χάρτπουλ, ο Πεζοπορικός στην Κύπρο, ως παίκτης προπονητής και η Άσινγκτον.
Η αγωνιστική πτώση αποδείχθηκε ότι οφειλόταν σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφού τον Νοέμβριο του 1984 διαγνώστηκε με νόσο Πάρκινσον. Γρήγορα έγινε ένα από τα πρόσωπα καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο και σε αυτό το πλαίσιο συνάντησε ακόμα και τον Μοχάμεντ Άλι.
Η κακοποιητική συμπεριφορά προς τη σύζυγό του έβαλε τέλος στον 15χρονο γάμο του το 1987, με συνέπεια η διατροφή και ορισμένα φορολογικά προβλήματα να επιδεινώσουν την οικονομική κατάστασή του.
Οι θεραπείες του χρηματοδοτήθηκαν από την ένωση ποδοσφαιριστών της Αγγλίας, ενώ στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του μεταξύ Άρσεναλ και Λίβερπουλ τον Απρίλιο του 1991 συγκεντρώθηκαν χρήματα για τα έξοδα διαβίωσής του. Το 1993 εξέδωσε την αυτοβιογραφία του, Ray of Hope.
Τα επόμενα χρόνια αναγκάστηκε να πουλήσει τα μετάλλια του και να μείνει σε ένα λυόμενο, με την κατάσταση του να επιδεινώνεται, αντιμετωπίζοντας και ψυχολογικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε».
Ο Λοΐζος Λοΐζου, είναι μεταξύ των πιο έμπειρων νέων ποδοσφαιριστών σύμφωνα με την CIES Football Observatory
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/04 @ 20:11
Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, αποφάσισε τα πιο κάτω:
14/04 @ 17:53
Η ανακοίνωση.
14/04 @ 17:01
Ενημέρωση από τον ΚΟΑ στις ομάδες που αγωνίζονται στο Μακάρειο, πως το στάδιο θα κλείσει τις πόρτες του στις 4 Σεπτεμβρίου του 2025.
12/04 @ 08:48
Συνέχεια στη δράση για το Β' γκρουπ σήμερα με πολύ σημαντικούς αγώνες για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ.
11/04 @ 14:08
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 12 -13 Απριλίου 2025. Οι αγώνες είναι για την 4η αγωνιστική του Β' ομίλου και για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου.
11/04 @ 13:35
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα.
BEST OF THEMASPORTS