Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Άουγκσμπουργκ έκανε την έκπληξη και πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Μπάγερν για την 12η αγωνιστική της Bundesliga. Οι Πέντερσεν (23') και Χαν (35') τα γκολ δύο γκολ των γηπεδούχων, μείωσε στο 38' ο Λεβαντόβσκι.
Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Άουγκσμπουργκ, η οποία επικράτησε 2-1 της Μπάγερν εντός έδρας για την 12η αγωνιστική της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι με δύο γκολ σε δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Βαυαρούς, που βρίσκονταν σε κακή μέρα. Η ομάδα του Νάγκλεσμαν παρέμεινε στους 28 πόντους στο +4 από την Ντόρτμουντ, ενώ η Άουγκσμπουργκ έστω και με αγωνιστική παραπάνω ξέφυγε από την 16η θέση στους 12 βαθμούς.
Η Μπάγερν μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να είναι κυρίαρχη. Κρατούσε την μπάλα και κυκλοφορούσε, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Γκίκιεβιτς. Έτσι, οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Πέντερσεν στο 23' με σουτ μέσα από την περιοχή.
Στο 35ο λεπτό η Άουγκσμπουργκ βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Άντρε Χαν, έπειτα από ασίστ του Ιάγο, με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν λάθος στην άμυνα των Βαυαρών. Η Άουγκσμπουργκ με δύο ευκαιρίες βρήκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Στο 38ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστική της στιγμή η Μπάγερν μείωσε με πλασέ στην περιοχή. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Νάγκλεσμαν δεν άξιζε κάτι περισσότερο έχοντας 0,64xGoals έναντι 0,61 των γηπεδούχων, σύμφωνα με τα στατιστικά της Bundesliga.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν πίεσε για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 73ο λεπτό απείλησε με τον Ντέιβις, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ. Στο 80ο λεπτό ο Λεβαντόβσκι είχε τη δική του στιγμή στο 80' με τον Ντέιβις να ακολουθεί και να μην καταφέρνει ούτε εκείνος να βρει δίχτυα. Ολοκλήρωσε το ματς με 1.75xGoals.
Η Άουγκσμπουργκ διαχειριζόταν το παιχνίδι, αμυνόταν καλά και προσπαθούσε όσο περισσότερο γινόταν να κρατήσει την Μπάγερν μακριά από την περιοχή της. Τελικά πανηγύρισε στο φινάλε τη νίκη υποχρεώνοντας τους Βαυαρούς στη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκίκιεβιτς, Πέντερσεν (74' Γκρουέζο), Όξφορντ, Γκουβέλεβ, Γκούμι, Ιάγκο, Ντορς (74' Μοράβεκ), Μάιερ, Καλιγκιούρι (58' Φράμπεργκερ), Χαν (82' Γένσεν), Ζεκίρι (82' Κόρντοβα)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (87' Νιανζού), Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ρίτσαρντς (52' Ντέιβις), Σάμπιτσερ (52' Μουσιάλα), Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Μίλερ, Σανέ (69' Τσούπο-Μοτίνγκ), Λεβαντόβσκι
sport24.gr
Συνέντευξη Τύπου παραθέτει σήμερα το απόγευμα (16:00) ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, ενόψει του αυριανού (24/07, 20:00) αγώνα με αντίπαλο την Τορπέντο Κουτάισι στο ΓΣΠ, για τον Β' προκριματικό του Conference League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/07 @ 14:12
Η ανακοίνωση του Άρη Λεμεσού.
20/07 @ 09:06
Σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου του 2025, συμπληρώνονται 51 χρόνια από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή, που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας. Ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 1974 ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τουρκικής εισβολής με την απόβαση στην Κερύνεια.
19/07 @ 21:08
Η ανακοίνωση της ΑΕΛ.
14/07 @ 18:34
H ανακοίνωση της Πάφου.
10/07 @ 13:50
O Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα της Ινδίας και μέσω social media ο σύνδεσμος προπονητών Κύπρου τον συνεγχάρει.
10/07 @ 12:10
Διαβάστε την ενημέρωση από την ΚΟΠ
BEST OF THEMASPORTS