Ακολουθήστε μας στο Google news
Το Καμερούν πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Αφρικής με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού και την απέκλεισε στο 2ο προκριματικό γύρο. Πρόκριση και για Τυνησία. Οι δέκα ομάδες της τελευταίας προκριματικής φάσης.
Το μεγάλο παιχνίδι του 4ου προκριματικού ομίλου της αφρικανικής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 έδωσε στο
Καμερούν την πρόκριση στον 3ο γύρο και άφησε εκτός διοργάνωσης την
Ακτή Ελεφαντοστού.
Η νίκη με
1-0 των "αδάμαστων λιονταριών" οδήγησε σε προσπέραση στη βαθμολογία στην 6η και τελευταία αγωνιστική, με συνέπεια οι "ελέφαντες" να απουσιάσουν από την τελική φάση του Μουντιάλ για δεύτερο σερί τουρνουά, ύστερα από τις τρεις διαδοχικές παρουσίες τους χάρη στη "χρυσή γενιά" τους.
Ο Καρλ Τοκό Εκαμπί με σουτ μέσα από την περιοχή στο 21ο λεπτό νίκησε τον Σιλβάν Γκμποουό και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, το οποίο κράτησαν μέχρι τέλους, με συνέπεια να προκριθούν και να βάλουν τις βάσεις για ένα μεγάλο πάρτι στη Γιαουντέ.
Στον 3ο προκριματικό γύρο θα βρεθεί και η
Τυνησία, η οποία επιβλήθηκε με
3-1 της
Ζάμπια. Σε συνδυασμό με την εκτός έδρας ισοπαλία
1-1 της
Ισημερινής Γουινέας από τη
Μαυριτανία (με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη να σκοράρει), οι Τυνήσιοι ξέφυγαν με δύο βαθμούς και κατέκτησαν την 1η θέση του 2ου ομίλου.
Οι δέκα ομάδες που κέρδισαν τους δέκα ομίλους του 2ου προκριματικού γύρου θα χρειαστεί να συμμετάσχουν σε ακόμα ένα γύρο για να πάρουν το "εισιτήριο" για το Κατάρ. Αυτός περιλαμβάνει διπλά νοκ άουτ παιχνίδια και οι πέντε νικητές θα πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οι δέκα ομάδες του 3ου προκριματικού γύρου
- Αλγερία
- Τυνησία
- Νιγηρία
- Καμερούν
- Μάλι
- Αίγυπτος
- Γκάνα
- Σενεγάλη
- Μαρόκο
- ΛΔ Κονγκό*
* Το Μπενίν έκανε ένσταση για τον αγώνα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, επειδή η τελευταία έκανε μία μη επιτρεπόμενη αλλαγή στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αν δικαιωθεί από τη FIFA, θα πάρει τη θέση της στον 3ο προκριματικό γύρο.
sport24.gr
Μπήκε στο κάδρο της επικαιρότητας το όνομα του Ρομάν Μπεζούς. Επειδή προτάθηκε στην Ανόρθωση, αλλά και επειδή επέλεξε να μείνει στο νησί, ύστερα από την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Ομόνοια (πριν 3 μήνες).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
02/09 @ 10:00
Μέχρι απόψε έχουν δικαίωμα για να αλλάξουν και να δηλώσουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους οι κυπριακές ομάδες.
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
01/09 @ 15:15
Στον χαιρετισμό του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης τοποθετήθηκε για το θέμα με τις οφειλές των σωματείων και την έκταση που πήρε.
26/08 @ 15:55
Καυστική ανάρτηση από τον Σπύρο Νεοφυτίδη για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...
BEST OF THEMASPORTS