Ακολουθήστε μας στο Google news
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο Αντιπρόεδρος της Δόξας, Νίκος Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, τη θέση της ομάδας του για τις διαιτητικές αποφάσεις του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη διαιτησία του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ: «Ποιος αγώνας πλέον δεν έχει σχόλια για τη διαιτησία; Από τους έξι αγώνες, στους πέντε ακούστηκαν φωνές. Με προβληματίζει τι έχουμε πετύχει από τη φιλότιμη και πολυέξοδη προσπάθεια της ΚΟΠ με την εισαγωγή του VAR. Βλέπουμε ότι η λανθασμένη χρήση, η έλλειψη εκπαίδευσης και ενημέρωσης του τρόπου χρήσης του VAR, μας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Πρέπει να δει κάποιος πόσα επιλύει και πόσα δημιουργεί, για να δούμε αν ο θεσμός είναι ωφέλιμος για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι εργαλείο πολύ χρήσιμο, νοουμένου ότι χρησιμοποιείται σωστά. Πρέπει να δούμε πόσα από τα λάθη που καταλογίζονται, οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.
Άνθρωποι χειρίζονται το σύστημα, αν δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σωστά, οδηγείσαι σε λανθασμένα συμπεράσματα και καμιά φορά σε αλλοίωση αποτελέσματος. Υπάρχει γενικώς πρόβλημα με τη χρήση του VAR, κάπου έχουμε χάσει την ουσία με το να μετράμε εκατοστά. Η UEFA θα πρέπει να δώσει πιο ξεκάθαρες οδηγίες, ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο ο διαιτητής θα μπορεί να παίρνει πιο σωστές αποφάσεις. Όταν είναι μαύρο-άσπρο, ο διαιτητής δεν θα έχει επιλογή. Βλέπουμε φάσεις που δεν δικαιολογούν την απόφαση ή δεν έχουν λογική».
Για το πρόβλημα με τις γραμμές του οφσάιντ: «Χάσαμε έξι βαθμούς από τις γραμμές του οφσάιντ. Τα σχόλια του κ. Τσίκινη ήταν ότι έπρεπε να μετρήσει το γκολ του ΑΠΟΕΛ, ο κ. Σκαπούλλης ότι δεν έπρεπε να μετρήσει. Πρέπει να επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή αυτοματοποίηση για να ελαχιστοποιηθεί η κρίση του ανθρώπινου παράγοντα. Φέραμε το VAR για να μπουν ακόμα τέσσερα μάτια και να βοηθούν τον διαιτητή για να μην γίνονται λάθη. Παραμένει όμως πάλι η κρίση του ανθρώπου. Το να είναι ένας διαιτητής απολύτως συγκεντρωμένος, βοηθά στη μείωση των λαθών. Ο διαιτητής ήταν αδύνατον να διαπιστώσει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στο γκολ του Σάβιτς. Εμείς είδαμε να κτυπά η μπάλα στη γραμμή. Τι να κάνει ο διαιτητής σε αυτή την περίπτωση; Ο VARίστας είπε ότι πέρασε. Ο βοηθός διαιτητής ήταν εκτός θέσης».
Για τη συνέχεια: «Δεν υπάρχει παιχνίδι με φαβορί και αουτσάιντερ. Αποδείχτηκε στο φετινό πρωτάθλημα ότι η οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κάνει ζημιά οπουδήποτε».
Τους προϊδέασε να είναι σε «επιφυλακή» το Σαββατοκύριακο ο Νικόλας Λεβέντης, όταν μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή την Παρασκευή…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/06 @ 20:54
Ο Αντρέας Κυπριανού άλλως «Κίτσης» θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet Ball Boyz την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουνίου στις 21:15.
12/06 @ 15:02
Σημαντική ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου:
03/06 @ 22:27
Διαβάστε την ανακοίνωση από τον Αχυρώνα - Ονήσιλο.
26/05 @ 13:23
Στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, γνωστοποιήθηκε σήμερα (26/05) ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε σήμερα την ΚΟΠ με επιστολή, για τις οικονομικές υποχρεώσεις των σωματείων προς το Κράτος.
16/05 @ 00:05
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαϊου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, η εκδήλωση για τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ.
15/05 @ 21:14
Ξεκίνησε στις 21:00 στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό, η μεγάλη βραδιά με τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ. Η αποψινή εκδήλωση μεταδίδεται από την Cablenet, με παρουσιαστές τον Λούη Πατσαλίδη και την Άντρεα Καφά.
BEST OF THEMASPORTS