Τρομερός Ολυμπιακός συνεχίζει την πολύ καλή του πορεία. Οι μαυροπράσινοι, χάρη σε γκολ του Γουίλσον στο 9', επικράτησαν της Δόξας με 1-0 σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Δύο δοκάρια για την ομάδα της Κατωκοπιάς με Ασαμόα (20’, 45+1’), ακυρώθηκε ορθώς γκολ των μαυροπρασίνων με τον Πεχλιβάνη στο 5ο λεπτό.
Ανέβηκε στην τέταρτη θέση η ομάδα του Γιώργου Πετράκη. Παραμένει στην 8η η ομάδα του Κώστα Σακκά.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Οι μαυροπράσινοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας, μάλιστα το γκολ, πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο.
Στο 5’ ο Πεχλιβάνης είχε στείλει την μπάλα στα δίκτυα, ωστόσο, η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, στο 9’ ο Ολυμπιακός σκόραρε και το γκολ μέτρησε. Σε εκείνο το λεπτό, ο Καλλής έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Σαργό έκλεψε και έδωσε κάθετα στον Γουίλσον, ο οποίος με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ.
Στο 20’ η Δόξα «άγγιξε» την ισοφάριση, αλλά, δεν την αγκάλιασε, αφού το σουτ του Ασαμόα βρήκε στο δοκάρι και έφυγε έξω.
Η ομάδα της Κατωκοπιάς, στο 45+1’ στάθηκε ξανά άτυχη, με το νέο σουτ του Ασαμόα να καταλήγει ξανά στο δοκάρι. Κάπως έτσι, το 1-0 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Πετράκη «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλό, χωρίς ρυθμό και με λιγοστές φάσεις και πολλά φάουλ.
Τα λεπτά κυλούσαν, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν το γκολ χωρίς να φανούν όμως, ιδιαίτερα επικίνδυνα, διότι οι γηπεδούχοι ήταν σωστοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.
Κάπως έτσι, το 1-0 με το γκολ του Γουίλσον από το 9ο λεπτό, έμεινε μέχρι το τέλος με τον Ολυμπιακό να μένει τρίτο σερί παιχνίδι αήττητος (δύο νίκες και μια ισοπαλία), να φτάνει τους 11 βαθμούς και να ανεβαίνει στην 4η θέση.
Από την άλλη, αυτή ήταν η Δόξα παρέμεινε στην 8η θέση και τους 6 πόντους.
Ολυμπιακός (Πετράκης): Μολ, Κυριάκου, Σαμπίνια, Μποβέδα, Ντιανέ, Μανρίκε, Νάνι, Σάλι (84' Κα), Σαρφό, Πεχλιβάνης (59' Μάντζης), Γουίλσον (90+2' Ευτυχίδης)
Στον πάγκο: Κόβατς, Κούπιτς, Φώτη, Καραγιάννης, Γκουστάβο, Χριστοδούλου, Πηλαβάς, Κονφέ, Χαραλάμπους Δόξα (Σακκάς): Σισκόφκσι, Αντενόν, Ασαμόα (82' Ολιβέιρα), Ανανέ, Σαντίκ, Κοβάσεβιτς, Λαφράνς, Τραϊτσέφσκι (89' Μπένι), Καραμανώλης (58' Μπαλντέ), Καλλής (46' Σάσι), Μέσκα
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Ολιβέιρα, Οικονομίδης, Χριστοφή, Φασουλιώτης, Στυλιανού, Βασιλείου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαρφό / Κοβάσεβιτς, Καλλής, Καραμανώλης, Ασαμόα, Αντενόν
KOKKINEΣ:
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Σωτηρίου Λούκας
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης
Θυμηθείτε τo LIVE:
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.
90+2' Ευτυχίδης στη θέση του Γουίλσον.
90' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.
89' Μπένι μέσα, εκτός ο Τραϊτσέφσκι.
84' Κα αντί Σάλι.
82' Ο Ασαμόα αφήνει τη θέση του στον Ολιβέιρα.
80' Σουτ του Σαρφό, πάνω από τα δοκάρια.
79' Κίτρινη στον Αντενόν.
71' Κίτρινη στον Ασαμόα.
59' Μάντζης στη θέση του Πεχλιβάνη.
58' Μπαλντέ αντί Καραμανώλη.
50' Kίτρινη στον Καραμανώλη.
46' Σάσι στη θέση του Καλλή.
ΕΝΑΡΞΗ Β' ΜΕΡΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.
45+1' Νέο σουτ του Ασαμόα ξανά στο δοκάρι! Δεύτερο για τη Δόξα.
45' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
30' Ο Σισκόφσκι διώχνει το σουτ του Γουίλσον.
28' Κίτρινη σε Σαρφό και Καλλή.
20' Ο Ασαμόα το σουτ, η μπάλα στο δοκάρι και άουτ.
15' Κεφαλιά του Σαμπίνια, λίγο έξω.
12' Κίτρινη στον Κοβάσεβιτς.
9' ΓΚΟΛ 1-0. Λάθος του Καλλή στη μεσαία γραμμή, ο Σαρφό έκλεψε και έδωσε στον Γουίλσον ο οποίος με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ.
5' Ο Πεχλιβάνης έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με ωραίο σουτ, αλλά η φάση είναι ως μη γενόμενη καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
Δημοσίευμα στην Ελλάδα αναφέρει πως ο Κώστας Γαλανόπουλος θα συμμετάσχει κανονικά μάλιστα και στην σημερινή προπόνηση στις 12:00 κι ακολούθως θα "πετάξει" μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες το απόγευμα για τη Σκωτία.
Έτοιμη για την πρεμιέρα της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Η προετοιμασία για τον αγώνα με το Σαν Μαρίνο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με προπόνηση στην ΑΕΚ Αρένα και πλέον, όλοι αναμένουν τον αγώνα με το Σαν Μαρίνο (Παρασκευή, 19:00, ΑΕΚ Αρένα).
Μια κίνηση από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας, Νεόφυτο Σέα, ξεχώρισε κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Εθνικής Σχολή Δεοντολογίας του Αθλητισμού (ΕΣΔΑ), Δρ Χριστίνας Ιωάννου, στο εν λόγω σχολείο.