Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να τα βρίσκουν, καθώς η FIFA διπλασίασε τις οικονομικές τις απαιτήσεις.
Το τέλος στη συνεργασία
EA-
FIFA για τα ομώνυμα παιχνίδια ποδοσφαίρου της
EA Sports φαίνεται πως ξεκίνησε να προδιαγράφεται από τις προηγούμενες μέρες και πλέον υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους που καταλήξαμε εδώ.
Με τοποθέτησή του στο επίσημο blog της ΕΑ, ο γενικός διευθυντής της EA Sports, Καμ Γουέμπερ, δήλωσε πως «κοιτώντας προς το μέλλον θα εξετάσουμε εκ νέου το θέμα των δικαιωμάτων με τη FIFA, όπως κάνουμε και με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μας». Όπως ήταν λογικό, η δήλωση αυτή έβαλε φωτιές στους fans των
FIFA videogames και στη συνέχεια είχαμε την διαρροή της καταχώρησης του ονόματος EA Sports FC από πλευράς του γνωστού
publisher.
Τα δεδομένα λένε πως τα παιχνίδια από εδώ και στο εξής δεν θα κυκλοφορούν με την ονομασία FIFA και ένα νέο άρθρο των New York Times ρίχνει περισσότερο φως στην υπόθεση. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Ταρίκ Πάντζα, η FIFA απαίτησε από την EA διπλασιασμό του αντιτίμου της συμφωνίας για κάθε τετραετία χρήσης του ονόματος “FIFA” στα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση το
κόστος ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια και η 10ετής συμφωνία που υπάρχει σε ισχύ, λήγει μετά το τέλος του
Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα γίνει στο
Κατάρ.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι το χρηματικό ποσό, αλλά και το γεγονός ότι η FIFA θέλει να αποκλείσει την ΕΑ από τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης των FIFA videogames πέραν του ίδιου του λογισμικού. Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, η FIFA δεν θέλει να αφήσει στην ΕΑ τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί άλλες πηγές εσόδων για το οικοσύστημα των βιντεοπαιχνιδιών, όπως πχ. σε ψηφιακά προϊόντα όπως τα
NFTs ή προσφέροντας στιγμιότυπα από κανονικούς αγώνες μέσα στο περιβάλλον του παιχνιδιού.
Η τελική απόφαση για το αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία θα παρθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς, αν και η EA φαίνεται πως στο εσωτερικό της ΕΑ προκρίνεται περισσότερο η ιδέα της… ανεξαρτησίας.
Το θέμα σχολίασε και ο
Πίτερ Μουρ, επικεφαλής της EA μέχρι και το 2017 και chief executive της
Λίβερπουλ μέχρι και πέρσι. «
Δεν μου κάνει εντύπωση η απόφαση της ΕΑ και το ότι μπήκε σε διαπραγματεύσεις. Νομίζω πως οι κινήσεις που κάνει και δημοσιοποιούνται ίσως είναι και ένα ξεκάθαρο μήνυμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά, άνθρωποι που παρακολουθούν τα της FIFA αναφέρουν πως η απώλεια μιας τέτοιας συνεργασίας και τέτοιων οικονομικών ανταλλαγμάτων θα δημιουργήσουν πρόβλημα και στον νυν πρόεδρο της FIFA,
Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος έχει υποσχεθεί 2 δισεκατομμύρια για μια πιο εκτεταμένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τις ομάδες, τη στιγμή δε που ζητά την στήριξη των μελών για μια πιθανή διοργάνωση ανά δύο χρόνια.
gazzetta.gr
Ήταν που ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την ΑΕΛ το εκτός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (02/11) με αντίπαλο την Πάφο, έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά και την ψεσινή ήττα των πρωταθλητών από την Ομόνοια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/10 @ 10:17
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Χάρης Λοϊζίδης, μεταβαίνει στη Νιόν της Ελβετίας, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της UEFA, κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν.
22/10 @ 08:52
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών βρίσκεται το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο, με αφορμή τη δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους, που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Κύπρο.
21/10 @ 14:20
Λογοδοσία Δώρου Ιωαννίδη στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΓΣΠ
19/10 @ 12:39
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος σε σχέση με τον φόνο του Σταύρου Δημοσθένους, 49 ετών, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.
19/10 @ 10:39
Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής (19/10) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους κατά τη διαφυγή τους, μετά το κάψιμο του άσπρου βαν.
17/10 @ 18:17
Οι συλλυπητήριες αναρτήσεις για τον θάνατο του προέδρου της Καρμιώτισσας, Σταύρου Δημοσθένους.
BEST OF THEMASPORTS