Ακολουθήστε μας στο Google news
UEFA NATIONS LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ-ΓΑΛΛΙΑ: 2-3
Γήπεδο: Allianz Stadium
Την παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν θα την ξεγράφεις ποτέ. Οι Βέλγοι βρέθηκαν να νικούν τη Γαλλία με 2-0 ως το 62’, αλλά οι «τρικολόρ» πραγματοποίησαν επική ανατροπή, κέρδισαν με 3-2 και πέρασαν στον τελικό.
Στο 3ο μόλις λεπτό ο Γιορίς πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση σε σουτ του Ντε Μπρόινε από κοντά ενώ στο 6’ ο Γκριεζμάν έβγαλε κάθετα στον Εμπαπέ, που χώθηκε σαν σφαίρα ανάμεσα σε Κουρτουά και αμυντικούς, αλλά βγήκε λίγο πλάγια και δεν μπόρεσε να γυρίσει σωστά.
Το ματς είχε τρομερό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και στο 8’ μετά από σέντρα του Εμπαπέ από αριστερά, ο Παβάρ τελείωσε τη φάση με εναέριο τακουνάκι στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Γιορίς μπλόκαρε και στο 30’ ο Κουντέ πρόλαβε με εντυπωσιακό τάκλιν τον Αζάρ.
Και στο 37ο λεπτό ο Καρασκό έκανε την κίνηση από αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, έγραψε το 1-0.
Και μάλιστα στο 41’ ο Ντε Μπρόινε έβγαλε την κάθετη ο Λουκάκου έκανε όμορφη προσποίηση και από πλάγια δεξιά, εκτέλεσε τον Γιορίς στην κλειστή του γωνία για το 2-0.
Στο 44’ ο Γιορίς έπεσε και μπλόκαρε μετά από σουτ του Αζάρ και στην κόντρα το σουτ του Εμπαπέ από δεξιά, σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ.
Στο 48ο λεπτό το μακρινά σουτ του Πογκμπά έφυγε λίγο έξω, όπως και η κεφαλιά του μέσου της Γιουνάιτεντ στο 50’ ενώ στο 52’ ο Γκριεζμάν έστρωσε με το στήθος στον Μπενζεμά που πιεζόμενος έκανε κακό πλασέ από κοντά και ο Κουρτουά μπλόκαρε.
Στο 58
ο λεπτό ο Εμπαπέ έκανε μαγική ενέργεια και γύρισμα από δεξιά αλλά ο Γκριεζμάν έχασε απίθανη ευκαιρία εξ επαφής ενώ στο 62’ ο Μπενζεμά γύρισε πανέμορφα από το ύψος του πέναλτι και με σουτ έγραψε το 2-1. Και στο 66’ ο Τίλεμανς κλώτσησε τον Γκριεζμάν στην περιοχή, μετά από χρήση του VARο ρέφερι έδωσε το πέναλτι και ο Εμπαπέ ισοφάρισε σε 2-2 από τα 11 μέτρα.
Το ματς είχε ανάψει και στο 73’ ο Ντε Μπρόινε έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γιορίς έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 77’ ο Παβάρ γύρισε από δεξιά, ο Γκριζμάν πλάσαρε αλλά Φερτόνχεν έσωσε στη γραμμή και στην επαναφορά ο Τσουαμενί έκανε το σουτ αλλά ο Κουρτουά είπε όχι.
Στο 86’ το σουτ του Εμπαπέ από το πέναλτι, πέρασε ελάχιστα έξω και στην κόντρα ο Καρασκό σέντραρε από αριστερά και ο Λουκάκου με κοντινή προβολή σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ.
Στο 90
ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Πογκμπά, σταμάτησε στο δοκάρι του Κουρτουά, αλλά στο ίδιο λεπτό ο Παβάρ σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε απέναντι στον Τεό Ερναντές που με απίθανο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-3.
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Φερτόνχεν, Καστάιν (90+2’ Μπατσουαγί), Καρασκό, Βίτσελ, Τίλεμανς (70’ Φάνακεν), Αζάρ (74’ Τροσάρντ), Ντε Μπρόινε, Λουκάκου
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Λ.Ερναντές, Βαράν, Κουντέ, Παβάρ (90+2’ Ντιμπουά), Τ.Ερναντές, Ραμπιό (75’ Τσουαμενί), Πογκμπά, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (90+6' Βερετού)
Πηγή: www.aek365.gr
Σύμφωνα με τον έγκυρο Αργεντίνο ρεπόρτερ Σέζαρ Λουίς Μέρλο o Ρόμπερτ Έργας βρίσκεται στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τη μετεγγραφή του στον Άρη Λεμεσού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/09 @ 21:20
Ο Ηρακλής Γερολάκκου ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας, με τη μορφή υποσχετικής από τον ΑΠΟΕΛ, με τον νεαρό διεθνή επιθετικό Νικόλα Τσιαττάλα.
01/09 @ 17:25
Εφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Πάμπος της ΕΠΑ
01/09 @ 15:15
Στον χαιρετισμό του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης τοποθετήθηκε για το θέμα με τις οφειλές των σωματείων και την έκταση που πήρε.
26/08 @ 15:55
Καυστική ανάρτηση από τον Σπύρο Νεοφυτίδη για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...
25/08 @ 12:42
Με ένα μακροσκελές και συγκινητικό μήνυμα ο Δημήτρης Χριστοφή ανακοίνωσε πως κρεμάζει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
22/08 @ 13:04
Οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας του Εθνικού την σεζόν 2025/26.
BEST OF THEMASPORTS