Ακολουθήστε μας στο Google news
Με μοναδικό στόχο το 3 στα 3 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας υποδέχεται το βράδυ (19:00) της Κυριακής (19/09) στο Τσίρειο τον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.
Οι "κυανόλευκοι" ξέρουν πολύ καλά ότι ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα είναι σαφώς υψηλότερος από τα πρώτα δύο παιχνίδια κόντρα σε Εθνικό και Άρη, όμως άπαντες στο Κολόσσι είναι αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να διατηρήσουν το απόλυτο των νικών, όχι μόνο για να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά και για να στείλουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως σε εκείνους που θεωρούν ότι η Λεμεσιανή ομάδα δεν έχει τα φόντα φέτος να διεκδικήσει τον τίτλο.
Στο Κολόσσι βέβαια, έχουν πει πολλάκις ότι η φετινή σεζόν είναι μεταβατική λόγω του νέου προπονητή και των πολλών αλλαγών που έγιναν στο ρόστερ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Απόλλωνας δεν έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει για μία ακόμη χρονιά και γιατί όχι, να "σπάσει" επιτέλους και την... "κατάρα" που κρατάει από το 2006.
Ο Τσόρνιγκερ όμως το πάει... βήμα-βήμα, περιμένοντας από την ομάδα του να παρουσιάζεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι, κερδίζοντας και αποκτώντας περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και σίγουρα, τυχόν νίκη επί του ΑΠΟΕΛ θα έχει πολλαπλα όφέλη για τη Λεμεσιανή ομάδα, γι΄ αυτό και στο Κολόσσι δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ευκαιρία.
Στο αντίπαλο "στρατόπεδο", τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά, αφού οι δύο συνεχόμενες αποτυχίες τους έβαλαν όλους στην... "πρίζα" και περιθώρια για τρίτο σερί "χαστούκι" δεν υπάρχουν.
Γι΄ αυτό και άπαντες στον Αρχάγγελο έχουν δώσει όρκο νίκης για το ματς με τον Απόλλωνα, όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις και πως αν θέλουν να φύγουν νικητές από τη Λεμεσό, θα πρέπει να παρουσιαστούν βελτιωμένοι σε όλες τις γραμμές και κυρίως στο επιθετικό τρίτο, για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν, κάτι που δεν συνέβη στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Ο Σωφρόνης Αυγουστή έβαλε "γκάζια" στους παίκτες του στις τελευταίες προπονήσεις, προκειμένου να διορθώσει τις πολλές "ανορθογραφίες" των δύο πρώτων αγωνιστικών και παράλληλα, "ντόπαρε" ψυχολογικά τους παίκτες του, από τους οποίους περιμένει να βγάλουν εγωισμό και αντίδραση, για να βάλουν άμεσα τέλος στην... "ξηρασία", για να επανέλθει ο ΑΠΟΕΛ στην "κανονικότητα".
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (19/09), με τον Κύπριο τεχνικό να ανακοινώνει αποστολή με 23 παίκτες, τους Σκουφέτ, Μιχαήλ, Τσιλιγγίρη, Καρώ, Σάντος, Σόουζα, Νταουσβίλι, Λουντέμο, Μάγκλιτσα, Κβιλιτάια, Οκριασβίλι, Σατσιά, Θεοδώρου, Τσεμπάκε, Πολυκάρπου, Ζαμπάλα, Νατέλ, Γουίλερ, Γεωργίου, Εντονγκαλά, Κούτσακο, Σάβιτς και Ντανίλο.
Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, αναμένονται κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ενώ ίσως γίνουν διαφοροποιήσεις και στο κομμάτι της τακτικής.
Ο ΑΠΟΕΛ πετάει για Σερβία στις 24 Ιουλίου και μέχρι τότε αναμένονται εξελίξεις στα μεταγραφικά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/07 @ 13:50
O Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα της Ινδίας και μέσω social media ο σύνδεσμος προπονητών Κύπρου τον συνεγχάρει.
10/07 @ 12:10
Διαβάστε την ενημέρωση από την ΚΟΠ
09/07 @ 10:37
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, κάνοντας παράλληλα «επίθεση» στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
09/07 @ 10:04
Στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΑ.Σ.Π. για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, έριξε αρκετά... «καρφιά» προς τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
09/07 @ 09:42
Με μεγάλη ικανοποίηση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις.
03/07 @ 14:11
Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο «Σπύρος Κυπριανού» και στο «Γήπεδο Αλφαμέγα», στη Λεμεσό, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025.
BEST OF THEMASPORTS