Η Ανόρθωση, επιστρέφει μετά από 13 χρόνια σε Ευρωπαϊκό όμιλο, και κοντράρεται, εντός έδρας με την Παρτιζάν για την πρώτη αγωνιστική του Κόνφερενς Λιγκ.
Οι Σέρβοι, έρχονται στην Κύπρο... αλάνθαστοι, αφού μετρούν 7 νίκες σε ισάριθμα ματς, έχουν παιχνίδι στο χέρι και είναι πρώτοι με τέσσερεις βαθμούς διαφορά! Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Αλεξάντερ Στανόγεβιτς έκανε ένα... τρομαχτικό ξεκίνημα.
Η Κυρία, θα προσπαθήσει να κόψει τη... φόρα της Παρτιζάν και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να εξουδετερώσει τα δυνατά «χαρτιά» των Σέρβων.
Ένα από αυτά, είναι ο νεοφερμένος κεντρικός επιθετικός Ρικάρντο Γκόμες. Ο 29χρονος (18-12-1991) από το Πράσινο Ακρωτήρι, έχει μπει τρομερά στη σεζόν και κάνει «πράγματα και θαύματα».
Ο Αφρικανός, σε 13 παιχνίδια, έχει σημειώσει 12 (!!) γκολ και κατέγραψε 3 ασίστ! Συγκεκριμένα, ο Γκόμες, που βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, μετρά 3 τέρματα σε 6 ματς για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, και 9 γκολ και 3 ασίστ για το πρωτάθλημα. Απίστευτα πράγματα! Φυσικά και είναι το πρώτο... «κανόνι» για τους Σέρβους.
Ο 29χρονος, αποκτήθηκε φέτος από την Παρτιζάν ως ελεύθερος. Τελευταίος του σταθμός, πριν την ομάδα του Στανόγεβιτς, ήταν τα Η.Α.Ε, και η Sharjah FC.
Πάντως, δεν είναι... άγνωστος για την Παρτιζάν, αφού πριν δύο χρόνια, το 2019, αυτή πούλησε τον Αφρικανό επιθετικό στην Αραβική ομάδα, έναντι 3 εκ ευρώ. Αυτή τη στιγμή, η αξία του αγγίζει το ένα εκ ευρώ και... ανεβαίνει από τις πολύ καλές του παρουσίες.
Ο Γκόμες, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων, στις Πορτογαλικές Βιτόρια Γκιμαράες, Νασιονάλ και την Τούρκικη Ερζούρουμσπορ.
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, κάνοντας παράλληλα «επίθεση» στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
Στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΑ.Σ.Π. για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, έριξε αρκετά... «καρφιά» προς τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.