Ακολουθήστε μας στο Google news

Στον Super Sport FM μίλησε ο γενικός διευθυντής της ακαδημίας της Ομόνοιας, Ανδρέας Μηλιώτης. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: Για τους νεαρούς παίκτες που είναι στην αντρική ομάδα της Ομόνοιας: «Η περηφάνεια είναι το συναίσθημα που επικρατεί στους ανθρώπους της Ομόνοιας και ιδιαίτερα της ακαδημίας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τα παιδιά που δούλεψες μαζί τους από μικρά, να φτάνουν στο ψηλότερο επίπεδο, να αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς αγώνες, να αλλάζουν την ροή των παιχνιδιών και να είναι πρωταγωνιστές. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο, πέρα από το κομμάτι της Ομόνοιας, έχει μέλλον και ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες». Για το ότι η Ομόνοια είναι η μόνη μεγάλη ακαδημία που βγάζει ταλέντα: «Ο όρος “μεγάλη ακαδημία” έχει πολλές έννοιες. Μπορεί να αφορά τον αριθμό των παιδιών, ή και τις ακαδημίες των μεγάλων σωματείων. Η Ομόνοια με την έλευση του κυρίου Μπεργκ, δίνει έμφαση στα παιδιά της ακαδημίας, δίνει έμφαση στο κυπριακό στοιχείο, γιατί ενισχύεται με ποδοσφαιριστές Κύπριους και από άλλες ομάδες. Είναι στο DNA της ομάδας ότι ο Κύπριος ποδοσφαιριστής πρέπει να ενισχυθεί γιατί χωρίς Κύπριους δεν υπάρχει μέλλον. Αν κοιτάξουμε και στο παρελθόν, οι ομάδες που είχαν επιτυχίες, είχαν Κύπριους ποδοσφαιριστές που απαρτίζανε και την Εθνική ομάδα. Χωρίς το γηγενές στοιχείο δεν μπορείς να πας μπροστά και δεν μπορείς να χτίσεις μία καλή ομάδα. Πιστεύω πως το παράδειγμα της Ομόνοιας θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες, γιατί είναι πλέον αποδεκτό πως οι Κύπριοι μπορούν να πάρουν χρόνο σε παιχνίδια που καίει η μπάλα, που δίνουν πρωταθλήματα ή δίνουν προκρίσεις». Για την επιρροή του Μπεργκ: «Ο τρόπος που λειτουργεί ο κος Μπεργκ πιθανόν να μην το είδαμε ποτέ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για να έρθει ο κος Μπεργκ υπήρχαν κάποια κριτήρια και κάποιες προϋποθέσεις που είχαν συζητηθεί με την ομάδα, τις οποίες και εφαρμόζει». Αν έρχεται σε επαφή με την ακαδημία ο Μπεργκ: «Υπάρχει συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους που αποτελούν την αθλητική ομάδα και με τον κο Μπεργκ. Εννοείται πως ο κος Μπεργκ και το επιτελείο του αξιολογεί το έμψυχο υλικό και εναπόκειται στον κάθε ποδοσφαιριστή αν θα κάνει αυτά που πρέπει για να βρεθεί στην πρώτη ομάδα». Αν περίμενε αυτή την εξέλιξη: «Αν σας πω ότι το περίμενα, θα νομίζετε πως υπερβάλω. Δουλεύαμε με όλα αυτά τα παιδιά εδώ και χρόνια. Ξέρουμε που μπορούν να φτάσουν και πως μπορούν να ανταποκριθούν. Έχουμε συμμετάσχει σε τουρνουά στο εξωτερικό και έχουμε δει τι μπορούν να κάνουν. Θα πω πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί, είναι μόνο η αρχή. Πιστεύω πως δεν θα ξεφύγουμε από το πλάνο και θα έρθουν και άλλα νεαρά ταλέντα. Αυτό που εκπλήσσει τον περισσότερο κόσμο είναι πως σε τόσο νεαρή ηλικία μπορούν να ανταπεξέλθουν». Για την ομάδα των ανθρώπων της ακαδημίας: «Είμαστε αρκετοί άνθρωποι στην ακαδημία εδώ και αρκετά χρόνια. Αισθανόμαστε περηφάνια με όσα βλέπουμε. Πέρα από την τεχνογνωσία, υπάρχει και η όρεξη για δουλειά, αφού όλοι οι συνεργάτες μου δουλεύουμε πολλές ώρες για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας».
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…-ThemaSports
04/05 @ 14:08

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…

Ο Αμρ Ουάρντα αποχώρησε και επίσημα από τον Πανσερραϊκό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ