Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπέρνλι στο Άνφιλντ και για πρώτη φορά μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2019/20 θα παίξει σε γεμάτο γήπεδο. Με αφορμή την επιστροφή του κόσμου, οι Reds δημοσίευσαν ένα συγκινητικό video στα social media.
Η Λίβερπουλ μετά το δυνατό ξεκίνημα στη φετινή Premier League, όπου επικράτησε με 3-0 της Νόριτς, ετοιμάζεται να υποδεχθεί μαζί με την Μπέρνλί στο πρώτο εντός έδρας ματς για τη σεζόν 2021/22 και τον κόσμο της
Η αναμέτρηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα, η οποία αδημονεί να παίξει περισσότερο από ποτέ το συγκεκριμένο παιχνίδι το μεσημέρι του Σαββάτου (21/8, 14:30).
Κι αυτό γιατί οι Reds θα παίξουν για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε γεμάτο Άνφιλντ. Στις 26 Ιουνίου του 2020 η Λίβερπουλ στέφθηκε μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας, αλλά σήκωσε το τρόπαιο έναν μήνα αργότερα σε άδειο Άνφιλντ, ελέω των περιορισμών του κορονοϊού. Πλέον οι κόκκινοι ετοιμάζονται να παίξουν για πρώτη φορά μετά από 421 ημέρες μπροστά στο κοινό τους.
Για τον λόγο αυτό, η Λίβερπουλ ετοίμασε ένα συγκινητικό video με διάφορα στιγμιότυπα από πολλές στιγμές που έζησε ο σύλλογος. Στιγμές χαράς, έντασης, πανηγυρισμών. Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του video και με έναν λόγο που συγκίνησε μίλησε για τη δύναμη και την αξία του κόσμου, αλλά και το πόσο διαφορετικό είναι σαν άθλημα το ποδόσφαιρο χωρίς εκείνους.
"Το πρώτο παιχνίδι ποδοσφαίρου που είδα ήταν στην περιοχή μου. Λάτρεψα κάθε μέρος του. Ένιωσα αμέσως ότι είμαι μέρος της πρώτης ομάδας ακόμα κι αν ήμουν μόλις 8-9 χρονών. Ήμουν φίλαθλος πολύ πριν παίξω ποδόσφαιρο. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό έχει ποδοσφαιρική γνώση. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό γνωρίζει ξέρει πώς μπορεί να βοηθήσει. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό είναι ισχυρό, συναισθηματικό.
Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό είναι έτοιμο να αναπηδήσει κυριολεκτικά. Ένα καλό ποδοσφαιρικό κοινό είναι το παιχνίδι. Ό,τι κι αν πούμε εκεί έξω υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο, αλλά αν αγαπάς το παιχνίδι, αν νιώθεις μέρος ενός συλλόγου, μίας οικογένειας, τότε γι' αυτά τα 90, 95 λεπτά επιτρέπεται να ξεχάσεις όλα τα πράγματα γύρω σου. Κι αυτό είναι που λέω στα αγόρια: ότι εμείς έχουμε την ευθύνη να τους βοηθήσουμε μέσα από δυσκολότερες στιγμές καθώς επίσης, και να τους κάνουμε να νιώθουν όταν αυτοί φεύγουν ξανά από το γήπεδο.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για το ποδόσφαιρο. Προτού έρθω εδώ δεν είχα ιδέα. Όλοι μου μιλούσαν γι' αυτό κι εγώ δεν είχα ιδέα ότι είναι πραγματικά έτσι και τώρα μπορώ να πω: είναι απολύτως τρελό. Αν κάποιος από εμάς θεωρεί δεδομένο να έχει ένα γεμάτο γήπεδο, το να έχει μία απίστευτη ατμόσφαιρα που δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου, εγώ δεν το θεωρώ δεδομένο ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να δημιουργήσει συναισθήματα, αυτό το παιχνίδι πρέπει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα. Αυτό ο παιχνίδι είναι υπεύθυνο για πολλά πράγματα.
Δεν είναι το καθαρά τακτικό κομμάτι. Το να κινείσαι εδώ, το να κινείσαι εκεί, υπάρχει ένταση. Στην καλύτερη στιγμή μας χωριστήκαμε. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον. Δεν μπορείτε να πιστέψετε και δεν θα καταλάβετε ποτέ πόσο πολύ μου λείψατε. Και δεν μπορώ να περιμένω να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί, επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα καλό άθλημα χωρίς εσάς, αλλά μαζί σας είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο".
sport24.gr
Η Πάφος θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να… κουνήσει το σεντόνι του Τσιάμπιονς Ληγκ. Τούτο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι, ενώ σε δυο εβδομάδες θα… απλωθεί το σεντόνι της κορυφαίας διοργάνωσης και στο γήπεδο «Άλφαμέγα» στη Λεμεσό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/08 @ 20:52
Και επίσημα στην Widzew Lodz ο Στέλιος Ανδρέου.
12/08 @ 19:51
Ο διεθνής αμυντικός Στέλιος Ανδρέου έκλεισε στην Widzew Lodz με την ομάδα της Πολωνίας να δίνει 1,7 εκατομμύρια ευρώ στη Charleroi για να τον κάνει δικο της.
06/08 @ 21:38
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το αποψινό φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Περιστερώνας ανάμεσα στην Ομόνοια 29Μ και την Ανόρθωση.
04/08 @ 11:57
Ανάρτηση από τον ΑΣΙΛ Λύσης:
31/07 @ 20:15
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
31/07 @ 00:32
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!
BEST OF THEMASPORTS