Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει προχωρήσει και το θέμα με τον Χοακίν Πικέρες έχοντας κάνει επάφές με την Πενιαρόλ αργά τη νύχτα.

Ο Χοακίν Πικέρες έχει ξεχωρίσει για τον αριστερό μπακ που θέλει ο Ολυμπιακός. Ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει κι έναν ακόμα, αφού δεν πείθει ο Ρέαμπτσιουκ. Αργά χθες τη νύχτα υπήρξαν επαφές με την Πενιαρόλ. Στην Ουρουγουάη αναφέρουν πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει κοντά. Πολλές οι πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Πικέρες θα φύγει από την Πενιαρόλ. Και πως προορισμό του είναι η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός. Κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τα δύο ντέρμπι με την μισητή Νασιονάλ για το Κόπα Σουνταμερικάνα. Τα συγκεκριμένα ματς θα γίνουν στις 15 και 22 του μήνα. Μάλιστα η Πενιαρόλ ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του και έχει εστιάσει στον Έργκαν και τον Τέουτεν. Η αλήθεια είναι πως για τον Πικέρες έχουν ενδιαφερθεί πολλοί σύλλογοι από την Ευρώπη. Υπάρχουν ομάδες από Γερμανία και Τουρκία που τον τσέκαραν. Τις τελευταίες ώρες όμως ο Ολυμπιακός φέρεται να το προχώρησε το θέμα με την Πενιαρόλ. Χωρίς ωστόσο να είναι γνωστά ακόμα τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης.

Η Πενιαρόλ και η Ρίβερ Πλέιτ

Πάντως το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2022. Με την Πενιαρόλ να φέρεται, αρχικά, να ζήτησε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Το θέμα δεν είναι απλό. Γιατί κατέχει το 30% των δικαιωμάτων του. Το άλλο 70% ανήκει στην Ατλέτιο Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο. Που πρέπει κι εκείνη να συναινέσει. Γιατί έχει να λαμβάνει χρήματα. Να σημειωθεί πως η Πενιαρόλ έδωσε 300.000 δολάρια για να πάρει το 30% των δικαιωμάτων του. Ο 22χρονος άσος είναι ένας επιθετικός μπακ. Μπορεί να καλύψει όλη την πτέρυγα. Διαθέτει ταχύτητα, τεχνική και καλή σέντρα. Ξεκίνησε να παίζει σαν αμυντικός μέσος. Αλλά ο Ντιέγκο Φορλάν, που πέρασε από τον πάγκο της Πενιαρόλ, τον έκανε αριστερό μπακ. Βέβαια το νεαρό της ηλικίας του είναι ένα θέμα. Ειδικά από τη στιγμή που θα βγει για πρώτη φορά εκτός Ουρουγουάης. Θα αλλάξει ήπειρο γενικότερα. Πάντως έχει γίνει εκτεταμένο σκάουτινγκ. Και τα σχόλια είναι άκρως θετικά. Για την περίπτωση του γνωρίζει, αναμφίβολα, και ο Πέδρο Μαρτίνς.