Ακολουθήστε μας στο Google news
Χωρίς να εντυπωσιάσει και παίζοντας γενικά μέτριο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός νίκησε 82-75 την αποδεκατισμένη Χίμκι, στο τελευταίο του ματς στη φετινή Ευρωλίγκα.
Σε ένα ματς που παρέπεμπε περισσότερο σε… φιλικό, λόγω του ρυθμού του, ο
Ολυμπιακός νίκησε
82-75 την αποδεκατισμένη Χίμκι, στο ΣΕΦ και αποχαιρέτισε τη φετινή Ευρωλίγκα με ρεκόρ
16-18.
Έξι παίκτες των «ερυθρόλευκων» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον
Βεζένκοβ να ήταν κορυφαίος με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στους 14π. σταμάτησε ο
Πρίντεζης, με τον
Έλις να είχε 11π. και τους
Χαραλαμπόπουλο, ΜακΚίσικ και Κουφό να είχαν από 10π. ο καθένας.
Από την άλλη, η ρωσική ομάδα ολοκλήρωσε τη χρονιά με ρεκόρ
4-30, ενώ είχε 14/26 τρίποντα, με τον
ΜακΚόλουμ να ήταν πρώτος σκόρερ με 17π.
Το ματς
Με τους Έλις, Βεζένκοβ, Χαραλαμπόπουλο, Τζένκινς και Σπανούλη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Χωρίς σοβαρότητα στην άμυνα μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι», με τη Χίμκι να εκμεταλλεύεται τα ελεύθερα σουτ με τον Καράσεφ και να πηγαίνει στο +5 (8-13), στα πρώτα τρία λεπτά. Με μπροστάρη τον Σπανούλη στη δημιουργία και τον Βεζένκοβ στην εκτέλεση, οι Πειραιώτες έκαναν ένα 11-0 για το προσπέρασμα (19-13), στο 6’. Η απάντηση των Ρώσων ήρθε με τον Μόνια (19-18), αλλά στο τελευταίο δίλεπτο οι παίκτες του Μπαρτζώκα έσφιξαν στην άμυνα και με τον Χαραλαμπόπουλο έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +6 (24-18).
Με αλλαγμένη πεντάδα και με τους Κουφό, Πρίντεζη, Χάρισον, Λαρεντζάκη και Σλούκα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο. Με τον υπαρχηγό να είχε όρεξη και με ένα δικό του 5-0, η διαφορά πήγε στο +11 (29-18), με τη διψήφια απόσταση (33-23) να διατηρούνταν μέχρι το 14’. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι… στροφές έπεσαν και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους ΜακΚόλουμ και Μόνια να ήταν σοβαροί και να είχαν αρκετή αυτοπεποίθηση έξω από τα 6,75μ., δίνοντας ξανά το προβάδισμα στη Χίμκι (35-38) και στέλνοντάς την ακόμη και στο +4 (37-41), στο 18’. Στα τελευταία λεπτά, ο Σλούκας ακούμπησε την μπάλα στον Κουφό και έτσι οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με προηγούμενοι 42-41.

Στο πρώτο δίλεπτο του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και ξέφυγε στο +8 (49-41). Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του εμφάνισαν ξανά σημάδια χαλάρωσης και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τη Χίμκι να μειώνει στον πόντο (54-53), στο 26’. Εκεί, οι Πειραιώτες άρχισαν να σοβαρεύονται ξανά, βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο με ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ έκλεισαν στο +8 (63-55), την τρίτη περίοδο.
Με τους του Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ η διαφορά πήγε στο +11 (69-58) για τον Ολυμπιακό, στο 32’. Ωστόσο, η διαφορά δεν ανέβαινε περισσότερο, καθώς η περιφερειακή άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν κάκιστη και έτσι η Χίμκι εκτελούσε εξαιρετικά έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να μένει σχετικά κοντά (74-66). Ωστόσο, όσο άσχημα και να έπαιζαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα, οι Ρώσοι δεν είχαν τις δυνατότητες να κάνουν την ανατροπή και έτσι η νίκη ήρθε με το τελικό 82-75.
Έκανε τη διαφορά: Φυσικά ξανά ο Βεζένκοβ. Είχε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ και ήταν από τους λίγους που πήραν στα σοβαρά το παιχνίδι.
Για… πάγκο: Ο Χάρισον. Επέστρεψε ύστερα από δύο ματς για τον Ολυμπιακό, όπως ήταν και πριν. Ανύπαρκτος.
Το στατιστικό του αγώνα: Σίγουρα το τραγικό 5/24 τρίποντα των «ερυθρόλευκων», με τους Ρώσους από την άλλη να είχαν 14/26.
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 42-41, 63-55, 82-75

Πηγή: Sport-fm.gr
Προσπάθεια για την απόκτηση του Βέλικο Σίμιτς κάνει ο Απόλλωνας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
18/08 @ 12:11
Στη βορειοδυτική Πολωνία και στην πόλη Μετζιζντρόγε, ταξίδεψε η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία χθες, Κυριακή έλαβε μέρος στο «ασημένιο» διεθνές μίτινγκ «Χρυσή Άμμος».
15/08 @ 18:09
Ο Αρχέλαος Κατερίνης ακυρώνει τη συμμετοχή του στο διεθνές τουρνουά χειροσφαίρισης του Novi Sad εξαιτίας της αναφοράς από τη διοργανώτρια αρχή της συμμετοχής της κατεχόμενης Κύπρου και του παράνομου ψευδοκράτους.
13/08 @ 12:38
Σάλος ξέσπασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στο Τάμπερε, όταν ο Ισραηλινός Ίντο Περέτς έκανε χειρονομία αποκεφαλισμού στην κάμερα λίγο πριν από την έναρξη της σκυταλοδρομίας προκαλώντας κύμα οργής στα social media.
12/08 @ 08:57
Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει περάσει από το βράδυ της Κυριακής, 10 Αυγούστου 2025, και το 28ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο φιλοξένησε η Φινλανδία στην πόλη Τάμπερε.
10/08 @ 21:00
Η Μαρία Ραφαηλίδου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 του Τάμπερε, παίρνοντας την πρώτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας με βολή στα 16,16.
10/08 @ 13:38
Τη δεύτερη πιο γρήγορη κούρσα της στα 100μ. με εμπόδια, πραγματοποίησε πριν από λίγο (10/08/25) η Ισαμπέλα - Σοφία Μοσέτι, λαμβάνοντας μέρος στην τρίτη ημιτελική σειρά.
BEST OF THEMASPORTS