Ακολουθήστε μας στο Google news
Συγχαρητήριες επιστολές από δεκάδες Ολυμπιακές Επιτροπές, αθλητικούς φορείς και παγκόσμιες προσωπικότητες του αθλητισμού έλαβαν ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους για τον Ολυμπιακό Κύκλο 2020-2024.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κ. Thomas Bach, στην επιστολή του προς την ΚΟΕ, αφού έστειλε τα συγχαρητήρια του στον κ. Χρυσοστόμου και στα μέλη του Ε.Σ., τόνισε ότι «η ΔΟΕ προσβλέπει στην επιδίωξη καρποφόρας συνεργασίας με την ΚΟΕ και παραμένει πλήρως στη διάθεσή σας ώστε να συνεχίσει να υποστηρίζει και να βοηθά στην εκτέλεση της αποστολής και των καθημερινών δραστηριοτήτων της. Προσηλωμένοι στο Ολυμπιακό Πνεύμα, παραμένουμε πιστοί στο ότι μαζί είμαστε πάντα πιο δυνατοί».
Στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Χρυσοστόμου σημειώνει τα εξής: «Σας διαβεβαιώ ότι, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μου, θα πράξω ότι είναι δυνατόν, ώστε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή να λειτουργήσει στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Φιλοσοφίας-Ιδεολογίας και κάτω από τις Ολυμπιακές Αξίες.
Να είστε βέβαιος ότι όλες οι δραστηριότητες θα βασίζονται στις αρχές που διέπουν τη ΔΟΕ και τις κατευθυντήριες γραμμές της. Σας διαβεβαιώνω ότι η προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και προσδοκώ να συνεργαστώ μαζί σας στο μέλλον για την επίτευξη αυτού του στόχου».
Συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν στην ΚΟΕ μεταξύ άλλων ο Προεδρεύων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) κ. Niels Nygaard, η γενική γραμματέας της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) κα. Gunilla Lindberg και το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας κ. Sergey Bubka.
O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Μέλος της ΔΟΕ και υποψήφιος πρόεδρος της EOC (στις εκλογές που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2021) κ. Σπύρος Καπράλος, στο δικό του συγχαρητήριο μήνυμα, τόνισε ότι «με διάθεση συνεργασίας, φιλίας και συνεργατικότητας, που μας ενώνει όλα αυτά τα χρόνια, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο σας. Ευχόμαστε η θητεία σας να είναι γεμάτη δημιουργικότητα, Ολυμπιακές επιτυχίες και σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς της δράσης σας».
Τα δικά τους συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ε.Σ. της ΚΟΕ απέστειλαν ο γενικός γραμματέας της FIBA κ. Ανδρέας Ζαγκλής και ο εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe κ. Kamil Novak, οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις με την Κύπρο και τον νέο πρόεδρο της ΚΟΕ, από τον καιρό της θητείας του ως πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Επιστολές προς την ΚΟΕ έστειλαν οι πρόεδροι δεκάδων Ολυμπιακών Επιτροπών, ανάμεσα τους των Μεγάλης Βρετανίας, Καναδά, Γαλλίας, Ισπανίας, Κίνας και Πολωνίας.
Η νέα διοίκηση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής εξελέγη στις 19 Οκτωβρίου 2020, για τετραετή Ολυμπιακό Κύκλο, ο οποίος για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει στη διάρκεια του δύο Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021 το «Τόκιο 2020» και το καλοκαίρι του 2024 τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Η σελίδα Football Meets Data...«βλέπει» αυξημένες πιθανότητες (64%) πρόκρισης για Ερυθρό Αστέρα κόντρα στην Πάφο, πλεονέκτημα στην Μπραν (53%) κόντρα στην ΑΕΚ και... ισορροπία ανάμεσα σε Βόλφσμπεργκερ. Εσείς τι... «βλέπετε»;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/08 @ 18:09
Ο Αρχέλαος Κατερίνης ακυρώνει τη συμμετοχή του στο διεθνές τουρνουά χειροσφαίρισης του Novi Sad εξαιτίας της αναφοράς από τη διοργανώτρια αρχή της συμμετοχής της κατεχόμενης Κύπρου και του παράνομου ψευδοκράτους.
13/08 @ 12:38
Σάλος ξέσπασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στο Τάμπερε, όταν ο Ισραηλινός Ίντο Περέτς έκανε χειρονομία αποκεφαλισμού στην κάμερα λίγο πριν από την έναρξη της σκυταλοδρομίας προκαλώντας κύμα οργής στα social media.
12/08 @ 08:57
Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει περάσει από το βράδυ της Κυριακής, 10 Αυγούστου 2025, και το 28ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο φιλοξένησε η Φινλανδία στην πόλη Τάμπερε.
10/08 @ 21:00
Η Μαρία Ραφαηλίδου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 του Τάμπερε, παίρνοντας την πρώτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας με βολή στα 16,16.
10/08 @ 13:38
Τη δεύτερη πιο γρήγορη κούρσα της στα 100μ. με εμπόδια, πραγματοποίησε πριν από λίγο (10/08/25) η Ισαμπέλα - Σοφία Μοσέτι, λαμβάνοντας μέρος στην τρίτη ημιτελική σειρά.
08/08 @ 10:11
Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον, τις αθλητικές δραστηριότητες της πατρίδας μας. Για μένα αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετώ από μικρό παιδί, αλλά αθλητισμός για μένα αποτελεί οποιαδήποτε ατομική και ομαδική αθλητική δραστηριότητα η οποία περικλείει μέσα της, τις αθάνατες αξίες του ολυμπισμού.
BEST OF THEMASPORTS