Mετά την αποδέσμευση του Λίνους Χαλένιους αλλά και τον τερματισμό του δανεισμού του Αντρίγια Πάβλοβιτς, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε «γυμνός» στην αιχμή του δόρατος, αφού ξεκίνησε προετοιμασία χωρίς ένα πρωτοκλασάτο φορ. Όλα αυτά όμως, μέχρι σήμερα (31/07) καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του… εκλεκτού για την κορυφή της επίθεσης, Μπεν Σαχάρ, ένας ποδοσφαιριστής που αν παίξει σύμφωνα με τα νούμερα στο βιογραφικό του, τότε θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των γαλαζοκιτρίνων στην μπροστινή γραμμή.
Η πραγματικότητα είναι, πως το τελευταίο «δυνατό» δίδυμο επιθετικών που είχε ο ΑΠΟΕΛ, ήταν τη σεζόν 2017-18, με του Ιγκόρ Ντε Καμάργκο και Μίκαελ Ποτέ. Από τότε «ψάχνεται» για να βρει αυτούς που θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν το εύκολο σκοράρισμα.
Στο 2020, πλέον, μπαίνοντας στη σεζόν 202-21, οι γαλαζοκίτρινοι ευελπιστούν πως με την απόκτηση υπό το καθεστώς δανεισμού δύο χρόνων του Μπεν Σαχάρ, να έχουν βρει τον πρώτο «κίλερ» της ομάδας. Ο Ισραηλινός έχει ένα «βαρύ» βιογραφικό και τα νούμερα του δείχνουν πως είναι ακιρβώς αυτό που χρειάζονται στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Εξάλλου, ο ίδιος ο κόουτς ήθελε να φέρει τον 30χρονο, ήταν ο πρώτος του στόχος και η πρώτη επιλογή του.
Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, ο Σαχάρ τα έκανε στη Χάποελ Τελ Αβίβ, όμως η Τσέλσι είδε τις δυνατότητες του και το καλοκαίρι του 2006. Στους μπλε του Λονδίνου, δεν κατάφερε να «κατασταλάξει» και άρχισε η… περιπλάνηση. Με την Τσέλσι, αγωνίστηκε σε 3 αγώνες, μετρώντας 64 λεπτά.
Η «περιπέτεια» του Μπεν Σαχάρ είχε μόλις αρχίσει και από τους μπλε δόθηκε δανεικός σε ΚΠΡ, Σέφιλντ Γουένστεϊ, Πόρτσμουθ και Ντε Γκράαφσαπ.
Στους Ολλανδούς κατάφερε να δείξει πράγματα τη σεζόν 2008-09 και σε 16 συμμετοχές σκόραρε 5 φορές «αναγκάζοντας» την Εσπανιόλ να τον αποκτήσει από την Τσέλσι.
Ο Σαχάρ δεν έριξε «άγκυρα» ούτε στην Ισπανία, αφού σε 22 συμμετοχές βρήκε το στόχο 1 φορά, τη σεζόν 2009-10. Έτσι, έφυγε ξανά δανεικός.
Tη χρονιά 2010-11 έκανε τρομερή σεζόν με την Χάποελ Τελ Αβίβ και σε 34 παρουσίες «πυροβόλησε» τα αντίπαλα δίκτυα 16 φορές εκτοξεύοντας την τιμή του σε 1,5 εκ. όντα σε ηλικία μόλις 21 ετών. Ο δανεισμός του από το Ισραήλ, όμως, τελείωσε και ακολούθησε η Γαλλία και η Οσέρ, εκεί όπου έμεινε σε χαμηλά στάνταρ αφού σε 21 παρουσίες πέτυχε 3 γκολ. Παρόλα αυτά, στις 24 Δεκεμβρίου του ’12, ένα χρόνο αργότερα βαδίζοντας στα 22 του έτη, όσο βρισκόταν στη Γαλλία, η χρηματιστηριακή αξία του ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ, φτάνοντας το 1.75 εκ.
Το 2012, η Χέρτα Βερολίνου απέκτησε τα δικαιώματα όταν έμενε ελεύθερος από την Εσπανιόλ και στη Γερμανική ομάδα έμεινε 4 χρόνια καταγράφοντας συνολικά στο πρωτάθλημα 26 συμμετοχές και έξι γκολ.
Επόμενη στάση, η Αρμίνια Μπίλεφελντ, πάλι ομάδα της Γερμανίας τη σεζόν 2013-14 μετρώντας 12 συμμετοχές και βρίσκοντας στόχο 3 φορές. Το καλοκαίρι του 2014 η Βίλεμ τον έκανε δικό της και αυτός έγραψε 33 συμμετοχές με τα αντίπαλα δίκτυα να «ματώνονται» 7 φορές.
Μετά από όλο αυτό το «ταξίδι» εκτός της πατρίδας του, ο Ισραηλινός πιο ώριμος από ποτέ, με πολλές εμπειρίες, επέστρεψε για την Χάποελ Μπερ Σεβά, το 2015, στα 26 του πλέον, βρήκε την «Ιθάκη» του. Όσα δεν πέτυχε με τις υπόλοιπες ομάδες το έκανε με την Μπερ Σεβά. Η πρώτη του σεζόν στην ομάδα (2015-16), ήταν η «προθέρμανση» για τι θα ακολουθούσε. Παρουσίες: 24, γκολ, 9. Τότε άρχιζαν να «βράζουν» οι μηχανές του Μπεν Σαχάρ αφού στις επόμενες τρεις περιόδους είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων.
Το 20016-17 με 32 εμφανίσεις σκόραρε 14 γκολ, τη χρονιά 2017-18 με 29 βρήκε στόχο 11 φορές, την αγωνιστική περίοδο 2018-19 έχοντας 33 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα της ομάδας του Ισραήλ πέτυχε 14 γκολ, ενώ τη λήξασα σεζόν ξανά σε 33 εμφανίσεις σκόραρε 13 φορές.
Ο Σαχάρ είναι διεθνής με την ομάδα της χώρας του και πλέον, θα αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, με τους γαλαζοκιτρίνους να περιμένουν πολλά από αυτόν, και φυσικά ευελπιστούν να λυθεί το πρόβλημα στην επιθετική γραμμή. Όσο καλό και αν είναι ένα βιογραφικό, όσους τίτλους και αν έχει στο παλμαρέ του, καθρέπτης είναι το γήπεδο και η απόδοση του ποδοσφαιριστή μέσα στις τέσσερις γραμμές.
Η τωρινή χρηματιστηριακή αξία του 30χρονου, σύμφωνα με την πλατφόρμα Transfermarkt, φτάνει τις 600 χιλιάδες ευρώ.
**Όλες οι συμμετοχές ισχύουν ΜΟΝΟ για το πρωτάθλημα της εκάστοτε ομάδας που αγωνίστηκε ο Ισραηλινός.
Η Λίβερπουλ συνεχίζει αήττητη στο Champions League μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Ρεάλ στο Άνφιλντ. Φοβερές ανατροπές για Αϊντχόφεν και Μπενφίκα! Όλα τα αποτελέσματα στα ματς της Τετάρτης για την 5η αγωνιστική της League Phase.
Την περασμένη σεζόν είχε αγωνιστεί στον Ακρίτα Χλώρακας o Κωνσταντίνος Καραγιάννης. Ήταν από τους Κύπριους παίχτες της ομάδας που ξεχώρισαν στην παρθενική παρουσία της Παφιακής ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Είχε 31 συμμετοχές.