Ακολουθήστε μας στο Google news
Τρία μετάλλια (ένα χρυσό και δυο χάλκινα) ήταν ο απολογισμός της τελευταίας μέρας των αγώνων του CYPRUS GRAND PRIX 2020, για τους διεθνείς σκοπευτές μας του σκητ και του τραπ! Το χρυσό μετάλλιο το εξασφάλισε η εθνική μας ομάδα στο τραπ ανδρών, ενώ από ένα χάλκινο κατέκτησαν, η εθνική ομάδα του σκητ και ο πρωταθλητής μας στο τραπ Ανδρέας Μακρής.
Η εθνική ομάδα του τραπ με τους Μάριο Σοφοκλέους (120/125), Ανδρέα Μακρή (119/125) και Αδάμο Σελίπα (114/125) με συνολικό αποτέλεσμα 353/375 κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, ένα δίσκο πάνω από τη Σλοβενία (352/375) που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας με 349/375. Στην ομαδική κατάταξη του σκητ η εθνική μας ομάδα με τους Νικόλα Βασιλείου (124/125), Ανδρέα Χάσικο (118/125) και Σωτήρη Ανδρέου (114/125), με συνολικό αποτέλεσμα 356/375, βρέθηκε ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με την ομάδα της Δανίας, όμως περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο, λόγω καλύτερης τελευταίας πούλας των Δανών. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φιλανδία με 359/375.
Ο πρωταθλητής μας Νικόλας Βασιλείου που πέρασε στον τελικό επικεφαλής με το εκπληκτικό 124/125(!), τελικά περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με 34/40. Για το χρυσό μετάλλιο, οι δυο «μονομάχοι», Ρέινο Βελέστε από την Εσθονία και ο Ελλαδίτης Ευθύμιος Μίτας, που βρέθηκαν ισόβαθμοι με 55/60, οδηγήθηκαν σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου», για να κατακτήσει το χρυσό ο Εσθονός σκοπευτής με 7/8, έναντι 6/8 του Μίτα. Το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο Δανός Γιόχαν Μπιρκίκκε με 45/50 στον τελικό.
Στην ατομική κατάταξη του τραπ, οι διεθνείς μας Μάριος Σοφοκλέους και Ανδρέας Μακρής αγωνίστηκαν στον τελικό, με τον Μακρή να εξασφαλίζει το χάλκινο μετάλλιο και τον Σοφοκλέους να τερματίζει τελικά στην έκτη θέση. «Χρυσός» νικητής ανεδείχθη ο Σλοβένος Μπόστιακ Μάσεκ με 44/50 στον τελικό έναντι 41/50 του Ρώσου Βαλεντίν Κοτσιούροβ.
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ στο Ζλάτιμπορ και η αποστολή της ομάδας επιστρέφει στη βάση της το Σάββατο (2/8). Μάλιστα οι Σέρβοι στόλισαν την πλατεία της πόλης στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ με συνοδεία τον ύμνο της.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/08 @ 15:05
Καλό Μήνα! Ως συνήθως για μας εδώ στην Κύπρο ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών, ο μήνας που βάζουμε μυαλό και σώμα να λειτουργούν στους πιο χαμηλούς ρυθμούς...
01/08 @ 14:54
Το μέλλον του κυπριακού και του ελλαδικού στίβου προβλέπεται ευοίωνο, αν στηριχθούμε σε αυτά που παρουσίασαν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες των δύο χωρών, στη διήμερη μεταξύ τους «αναμέτρηση» στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία, σε επίπεδο Παίδων – Κορασίδων.
01/08 @ 14:43
Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας θα λαμπρύνουν και φέτος την… κορυφαία γιορτή του κυπριακού στίβου, τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα 106ο Ανδρών και 68ο Γυναικών, τα οποία θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 2 και 3 Αυγούστου 2025, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.
31/07 @ 14:37
Απόλυτα επιτυχημένη η μεγαλύτερη αποστολή που έστειλε ποτέ η Κύπρος σε Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων / Δύο μετάλλια, καλά πλασαρίσματα σε τελικούς, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες για τους αθλητές και αθλήτριες μας
29/07 @ 12:06
Με Χρυσό Μετάλλιο και νέο ρεκόρ έφυγε από τον Βόλο και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, η αθλήτρια της bwin Ελίνα Τζένγκο, στέλνοντας μήνυμα για νέες διακρίσεις κι επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της
29/07 @ 11:40
Με την μεγαλύτερη αποστολή αθλητών συμμετείχε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στο 18ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (EYOF), που διεξήχθηκε στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας και στο Όσιγιεκ της Κροατίας.
BEST OF THEMASPORTS