Ακολουθήστε μας στο Google news
Στους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της θα αγωνιστεί το καλοκαίρι του 2020 η Άντρη Χριστοφόρου!
Η 27χρονη Κύπρια ποδηλάτρια οριστικοποίησε την πρόκρισή της στο αγώνισμα της Ποδηλασίας Δρόμου στο «Τόκιο 2020», αφού μετά τον τελευταίο διεθνή αγώνα της UCI στα τέλη Οκτωβρίου, η παγκόσμια κατάταξη για το μήνα Οκτώβριο 2019 έχει «κλειδώσει».
Έχοντας μαζέψει αρκετούς βαθμούς μέσα από την παρουσία της σε μια σειρά από διεθνείς αγώνες το 2019, που την έφεραν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, η Χριστοφόρου πήρε μια από τις 67 διαθέσιμες θέσεις του αγωνίσματος της Ποδηλασίας Δρόμου, με την Κύπρια μάλιστα να πλασάρεται πάνω από έντεκα άλλες αθλήτριες που επίσης πήραν την πρόκριση.
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) συγχαίρει την Άντρη Χριστοφόρου, τον προπονητή της Μιχάλη Χατζηιωάννου και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) για την επιτυχία.
Έτσι, η Άντρη Χριστόφορου έγινε το 11ο μέλος της Κυπριακής ομάδας στο Τόκιο, με την ποδηλασία να είναι το 5ο άθλημα στο οποίο προκρίνεται η Κύπρος, μετά τις ιστιοπλοΐα, σκοποβολή, στίβο και γυμναστική.
Με την πρόκριση της, η Χριστοφόρου θα γίνει η πρώτη εκπρόσωπος από την κυπριακή ποδηλασία με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην 5η εμφάνιση του συγκεκριμένου σπορ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Προηγήθηκαν οι συμμετοχές στην ποδηλασία δρόμου ανδρών το 1984 στο Λος Άντζελες, στην ορεινή ποδηλασία γυναικών το 2004 στην Αθήνα και ορεινή ανδρών το 2012 στο Λονδίνο και φυσικά η παρουσία της Άντρης στο «Ρίο 2016».
Τότε, η Κύπρια αθλήτρια είχε περάσει 55η τη γραμμή του τερματισμού, όμως πάνω από το χρονικό όριο (over time limit).
Στο Τόκιο, η ποδηλασία δρόμου γυναικών θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου, με τη διαδρομή να είναι μήκους 137 χιλιομέτρων, με συνολική ανάβαση 2692 μέτρων.
Η εκκίνηση θα δοθεί στο πάρκο Μουσασινονομόρι στο Τόκιο και ο τερματισμός θα είναι στην πίστα Φούτζι, στους πρόποδες του γνωστού ηφαιστείου.
Με την Άντρη Χριστοφόρου, η κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα του «Τόκιο 2020» αριθμεί πλέον έντεκα αθλητές και αθλήτριες σε πέντε αθλήματα! Κάρτα πρόκρισης έχουν πάρει οι ακόλουθοι (με χρονική σειρά):
1. Παύλος Κοντίδης – Ιστιοπλοΐα / laser
2. Άντρη Ελευθερίου – Σκοποβολή / σκητ
3. Ανδρέας Μακρής – Σκοποβολή / τραπ
4. Μαριλένα Μακρή – Ιστιοπλοΐα / laser
5. Ελένη Αρτυματά – Στίβος / 400μ
6. Δημήτρης Κωνσταντίνου – Σκοποβολή / σκητ
7. Ανδρέας Καριόλου – Ιστιοπλοΐα / RS:X
8. Απόστολος Παρέλλης – Στίβος / δισκοβολία
9. Μίλαν Τραΐκοβιτς – Στίβος / 110μ εμπόδια
10. Μάριος Γεωργίου – Γυμναστική / σύνθετο ατομικό
11. Άντρη Χριστοφόρου – Ποδηλασία / δρόμου
Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/09 @ 17:46
Ο Μόντο Ντουπλάντις συνέχισε να γράφει τον μύθο του στο άλμα επί κοντώ, καθώς πέρασε τον πήχη των 6,30μ., σημειώνοντας ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ!
15/09 @ 16:58
Θα μας τρελάνει ο Εμμανουήλ Καραλής! Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο και πίεσε αδιανόητα τον θρυλικό Ντουπλάντις μέχρι τέλους για το χρυσό!
15/09 @ 16:43
Προσπάθησε για την ιστορική πρόκριση αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα Davis Cup.
15/09 @ 14:22
Η νεαρότερη εκπρόσωπός μας στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών, και δεύτερη νεαρότερη στα προκριματικά τής σφυροβολίας γυναικών, ολοκλήρωσε το πρωινό της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου 2025, την πρώτη παρουσία της στη μεγαλύτερη γιορτή τού κλασικού αθλητισμού.
14/09 @ 13:35
Τις πρώτες βολές της σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, κατέγραψε πριν από λίγο (14/09/25) η Βαλεντίνα Σάββα!
13/09 @ 14:11
Την 30ή θέση στα προκριματικά τού άλματος σε μήκος, κατέλαβε πριν από λίγο η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο άρχισε σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2025, στο Τόκιο.
BEST OF THEMASPORTS