Ακολουθήστε μας στο Google news
Πέφτει η αυλαία στο διεθνές πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη» που διοργανώνει από 1-7 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου με τη διεξαγωγή το πρωί του Σαββάτου των τεσσάρων τελικών στις κατηγορίες Αγοριών/Κοριτσιών σε Μονά και Διπλά. Οι τελικοί παρουσιάζουν έντονο κυπριακό ενδιαφέρον αφού στον τελικό των Αγοριών θα αναμετρηθούν ο Στέφανος Σάββα με τον Σέργιο Κύζα, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο του Field Club στη Λευκωσία και θα αρχίσει στις 09.00 π.μ. Την ίδια ώρα θα αρχίσει και ο τελικός του Μονού Κοριτσιών στον οποίο θα αναμετρηθούν η Μπιάνκα Μπεχούλοβα από τη Σλοβακία με την Ντενισλάβα Γκλούσκοβα από τη Βουλγαρία.
Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν και οι τελικοί των Διπλών όπου και εκεί θα υπάρξει κυπριακή συμμετοχή. Συγκεκριμένα ο Ματία Μάτιτς με παρτενέρ τον Ντούσαν Σρόβακ από την Αυστραλία θα αντιμετωπίσουν τους Μίκαελ Μινασιάν (Swe) / Εμίλ Όκκενς Γένσεν (Den). Στα κορίτσια στον τελικό θα αγωνιστούν οι Ντενισλάβα Γκλούσκοβα (Bul) / Ξένια Λίπιεκ (Pol) απέναντι στις Μπιάνκα Μπεχούλοβα (Slk) / Άντα Πιεστρζίνσκα ((Pol).
Το πρωτάθλημα της ITF U18 – World Tennis Tour είναι κατηγορίας Grade 4 και διοργανώνεται με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Τράπεζα Κύπρου, ΟΠΑΠ Κύπρου, Petrolina και μπάλες Wilson. Των τεσσάρων τελικών θα ακολουθήσουν η τελετή απονομής επάθλων και δεξίωση.
Το Κύπελλο Αφροδίτη είναι το τρίτο, από μια σειρά διεθνών πρωταθλημάτων που διοργανώθηκαν στην Κύπρο αυτό το διάστημα. Προηγήθηκαν το «Ioannides Academy Junior Tournament 2019» ITF-18/G5 (πρωτάθλημα που διοργάνωσε το Σωματείο Premier Club στη Λεμεσό), και το Herodotou Tennis Academy ITF-18/G4 (διοργανωτής η Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα). Και τα δύο παραπάνω πρωταθλήματα κατέκτησε ο Στέφανος Σάββα που στοχεύει στον τελικό του Σαββάτου στο «τρεμπλ», εξέλιξη την οποία θα επιδιώξει φυσικά να αποτρέψει ο Σέργιος Κύζας.
Πηγή: ΟΑΚ
Κάποιες πληροφορίες φέρουν την Χάποελ Τελ-Αβίβ, να προσφέρει 700 χιλιάδες ευρώ, για να κάμει δικό της τον Λοϊζου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/09 @ 13:35
Τις πρώτες βολές της σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, κατέγραψε πριν από λίγο (14/09/25) η Βαλεντίνα Σάββα!
13/09 @ 14:11
Την 30ή θέση στα προκριματικά τού άλματος σε μήκος, κατέλαβε πριν από λίγο η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο άρχισε σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2025, στο Τόκιο.
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
BEST OF THEMASPORTS