Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε γνώση ανακοίνωσης του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου, σχετικά με την φαρμακοδιέγερση (ντόπινγκ) και έλαβε σοβαρά υπόψη τις τοποθετήσεις και θέσεις του Συνδέσμου με τις οποίες συμφωνεί απόλυτα.
Ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου, είναι ο μόνος οργανωμένος επαγγελματικός Αθλητικός σύνδεσμος που έχει άμεση σχέση με τον Αθλητισμό και την Φυσική Αγωγή γενικά και ως εκ τούτου οι απόψεις για σοβαρά θέματα που απασχολούν τον αθλητισμό είναι σεβαστές και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τα κέντρα αποφάσεων.
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως ο κατ’ εξοχήν θεματοφύλακας των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού και ως ο επίσημος φορέας του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο, τάσσεται ανεπιφύλακτα, κατά οποιασδήποτε μορφής ενέργειας που αλλοιώνει τόσο την ιδέα και την φιλοσοφία του Αθλητισμού, ενώ παράλληλα προκαλεί ανυπέρβλητη ζημιά στην υγεία των αθλουμένων. Συμφωνεί απόλυτα με τις εισηγήσεις του Συνδέσμου Γυμναστών, τις οποίες θεωρεί ότι συμβάλλουν και στις προσπάθειες της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για καταπολέμηση κάθε μορφής «ντόπινγκ». Για τον λόγο αυτό η ΚΟΕ θα καλέσει σε συνάντηση τον Σύνδεσμο Γυμναστών για ανταλλαγή απόψεων και κοινή δράση ως προς την εφαρμογή μέτρων κατά της φαρμακοδιέγερσης, όπως προβλέπεται και στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της.
Επιπρόσθετα η ΚΟΕ, σύμφωνα με τις ευθύνες της προωθεί και υποστηρίζει ότι, μέσα στα πλαίσια της εξαγγελθείσης Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας, από το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να κατοχυρωθούν θεσμικά προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα.
Από κει και πέρα, η ΚΟΕ ζητά όπως μέσα στα πλαίσια της Ενιαίας Αθλητικής νομοθεσίας που προωθείται, εφαρμοσθεί και κατοχυρωθεί θεσμικά και ο θεσμός της
«Φιλάθλου Ιδιότητας» που την ευθύνη εφαρμογής και λειτουργίας της έχει δεοντολογικά και θεσμικά ως ανεξάρτητος οργανισμός, (όπως σε όλα τα Κράτη του κόσμου) η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί και ρυθμισθεί νομοθετικά με διεθνείς κανονισμούς και λειτουργεί ως θεματοφύλακας της σωστής άθλησης σε παγκόσμια βάση.
Ο υπό την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή θεσμός της «Φιλάθλου Ιδιότητας» λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από έγκριτους δικαστές – νομικούς, εξειδικευμένους στο ποινικό – αστικό – εργατικό και αθλητικό δίκαιο και δρα αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις καταπάτησης των αρχών και αξιών του Αθλητισμού σε αντιαθλητικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές και γενικά σε ότι είναι αντίθετο με την αθλητική ιδεολογία.
Η φίλαθλη ιδιότητα, αφορά όλους όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό.
Με την θεσμοθέτηση και εφαρμογή του θεσμού, αναμφισβήτητα θα συμβάλει και στην καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης και στην κάθε είδους αντιαθλητική συμπεριφορά.
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
18 Ιουνίου 2019
Η Ομόνοια θα ψάξει κόντρα στον Ακρίτα την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
12/09 @ 08:50
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.
10/09 @ 20:45
Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ με πλήρη στήριξη στην παραολυμπιονίκη μας Καρολίνα Πελενδρίτου
BEST OF THEMASPORTS