Ακολουθήστε μας στο Google news
Τι κι αν στην αρχή της χρονιάς ελάχιστοι τους έδιναν ελπίδες για τον τίτλο; Το Τορόντο κέρδισε εκτός έδρας τους (τσακισμένους από τραυματισμούς) Ουόριορς με 114-110, έκανε το 4-2 στους τελικούς και πήρε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του!
Ο Καουάι Λέοναρντ δεν ήταν αυτή την φορά ο ήρωας. Οι αντίπαλοι του τον μάρκαραν εξαιρετικά.
Ο Φρεντ Βαν Βλίτ, όμως, μαζί με τον Κάιλ Λάουρι, τον Πασκάλ Σιάκαμ, τον Σερζ Ιμπάκα και τα άλλα παλικάρια, πανηγύρισαν το πρωτάθλημα μέσα στο Όκλαντ, όπως είχε κάνει κάποτε ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρόν Τζέιμς, μετατρέποντας σε... "κηδεία" το τελευταίο παιχνίδι των «Πολεμιστών» στο σπίτι τους.
Κάπως έτσι, έγιναν η πρώτη μη προερχόμενη από τις ΗΠΑ ομάδα, που φορά το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.
Ο Κάιλ Λάουρι και ο Πασκάλ Σιάκαμ ήταν εξαιρετικοί με 26 πόντους έκαστος, με τον πρώτο να προσθέτει 10 ριμπάουντ και το δεύτερο 10 ασίστ. Πολύτιμος ο Φρεντ Βαν Βλίτ με 22 πόντους, όσους είχε και ο Καουάι Λέοναρντ.
Για τους «Πολεμιστές», οι 30 πόντοι του Κλέι Τόμπσον, που τραυματίστηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου, δεν έφταναν, με τον Αντρέ Ιγκουοντάλα να προσθέτει 22 πόντους, αλλά να μην αρκούν όπως και το triple double 11 πόντων, 19 ριμπάουντ και 13 ασίστ του Ντρέιμοντ Γκριν.
Ο Λάουρι ήταν σαν... ταύρος σε υαλοπωλείο και στο πρώτο δίλεπτο είχε φέρει ένα +9 μόνο με δικούς του πόντους για το Τορόντο (2-11).
Με τη βοήθεια του Σιάκαμ το προβάδισμα διατηρήθηκε, έστω κι αν τα εύστοχα σουτ του Τόμπσον και οι κερδισμένες «μάχες» του Κάζινς στη ρακέτα άλλαζαν το σκηνικό εν μέρει, με τον εξαιρετικό Λάουρι να οδηγεί (32-33).
Ο Ιγκουοντάλα προστέθηκε ως λύση στο σκοράρισμα για τους Ουόριορς κυριαρχώντας στους «αιθέρες», θυμίζοντας... τον showman επί Σίξερς, με τον Ιμπάκα να απαντά και το ματς να βρίσκεται στην ισορροπία.
Ο Λάουρι ήταν πάλι αυτός, μαζί με τον Λέοναρντ, που θα κρατούσαν τους Ράπτορς με ισχνή διαφορά στο «τιμόνι», με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 57-60, ύστερα από ένα πολύ πιο σκληρό δωδεκάλεπτο.
Ο Λέοναρντ πήρε προσπάθειες και ο ΒανΒλίτ βοήθησε, αλλά παρά το +6 των πρώτων 4 λεπτών της τρίτης περιόδου (66-72), οι παίκτες του Νερς δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» μομέντουμ.
Ο Κάρι ευστόχησε σε μακρινά σουτ, το ίδιο και ο Ιγκουοντάλα, με τον τραυματισμό του Τόμπσον να φέρνει κίνητρο, για να προσπαθήσουν οι υπόλοιποι και τον «Ίγκι» να παίρνει τη σκυτάλη ως καταλύτης, για να προηγηθούν αυτή την φορά σε διαφορά σουτ οι γηπεδούχοι (88-86).
Ο ΒανΒλίτ εμφανίστηκε και στην αρχή της τελευταίας περιόδου με μεγάλα τρίποντα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ψυχολογικά την ομάδα του, αλλά αυτός που θα αναγκαζόταν να πάρει στα μέσα του δωδεκαλέπτου τάιμ άουτ θα ήταν ο Νερς, με τους Ουόριορς να κλέβουν μπάλες και τους Γκριν-Λίβινγκστον να σκοράρουν σε καταστάσεις ανοικτού γηπέδου ή γρήγορης εκδήλωσης επίθεσης για το 97-94.
Ο σουτέρ των «Δεινοσαύρων», όμως, είχε πάλι τις απαντήσεις του και προχωρώντας προς το τελευταίο τρίλεπτο, τα συνεχόμενα τρίποντά του έδωσαν στην απέναντι πλευρά το προβάδισμα (101-104).
Μπαίνοντας στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο, ο Λάουρι πήρε μια δύσκολη προσπάθεια για το 102-108 κι έμοιαζε να δίνει τον πρώτο λόγο στην ομάδα του, αλλά ο Γκριν εκεί βρήκε τη λύση με τρίποντο και οι «μάχες» του Κάζινς μείωσαν σε 108-109 στα 47".
Ο Σιάκαμ βρήκε τη λύση από κοντά για το 26", σε ένα καλάθι-«ανάσα» για τους φιλοξενούμενους, αλλά γρήγορα ο Κάρι πήρε το φάουλ για να μειώσει με βολές σε 110-111 στα 18".
Το Γκόλντεν Στέιτ πίεσε και ανάγκασε τον Γκριν σε κακή πάσα για τον Σιάκαμ, έχοντας 9.6" στη διάθεσή τους. Ο Κάρι, όμως, αστόχησε για την νίκη και ο Γκριν έκανε γκάφα ζητώντας τάιμ άουτ και παίρνοντας, επομένως, τεχνική ποινή.
Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης...
Τα δωδεκάλεπτα: 32-33, 57-60, 86-88, 110-114.
Η ΣΕΙΡΑ (4-2):
Game 1: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 118-109
Game 2: Τορόντο Ράπτορς-
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 104-109
Game 3: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς -
Τορόντο Ράπτορς 109-123
Game 4: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς -
Τορόντο Ράπτορς 92-105
Game 5: Τορόντο Ράπτορς-
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 105-106
Game 6: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς -
Τορόντο Ράπτορς 110-114
Δείτε το βίντεο του αγώνα:
Πηγή: sdna.gr
Πιθανό είναι το σενάριο να αλλάξει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο». Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αναφέρουν ότι ο Θύμιος Αγαθοκλέους, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο, μετά από αρκετά χρόνια να αποχωρήσει από τους γαλαζοκίτρινους…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
04/08 @ 11:57
Ανάρτηση από τον ΑΣΙΛ Λύσης:
31/07 @ 20:15
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
31/07 @ 00:32
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!
28/07 @ 13:23
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.
28/07 @ 12:33
Πένθος στην Πάφο για τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και προέδρου του ΑΠΟΠ, Ανδρέα Αγά.
26/07 @ 09:52
Έβαλαν βάσεις πρόκρισεις στους επόμενους γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι κυπριακές ομάδες μετά τους πρώτους αγώνες για τον Β' προκριματικό σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ.
BEST OF THEMASPORTS