Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι θέμα που συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα και ισπανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως θα είναι η νέα μορφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πολλοί σύλλογοι και σχεδόν σύσσωμες οι ευρωπαϊκές Λίγκες έχουν αντιταχθεί στις αλλαγές που προωθούνται και αναμένεται να υλοποιηθούν από το 2024.
Παρά το γεγονός ότι οι αντιδράσεις είναι πολλές και έντονες, η UEFA δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές που θα αλλάξουν σε πολλά σημεία το Τσάμπιονς Λιγκ όπως είναι σήμερα.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι ραδιοφονικοί σταθμοί «Radio Marca» και «Cope» στην Ισπανία, στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετέχουν και πάλι 32 ομάδες, ενώ θα υπάρχουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί.
Συγκεκριμένα:
-Στην πρώτη φάση θα παίζουν 32 ομάδες, που θα είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους με οκτώ ομάδες έκαστος (14 αγωνιστικές).
-Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στους «16».
-Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβάζεται στο Γιουρόπα Λιγκ.
-Οι έκτοι και οι έβδομοι κάθε ομίλου θα παίζουν play out για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στο Γιουρόπα Λιγκ.
Αυτό σημαίνει πως συνολικά οκτώ ομάδες (δύο από κάθε όμιλο) θα πέφτουν κάθε σεζόν από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ.
Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν εγκρίνει αυτή τη μορφή, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην συνάντηση του προσεχούς Αυγούστου στο Μονακό.
Στο ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι Ισπανοί σημειώνεται ότι από τις εννέα ομάδες που ανήκουν στην ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) μόνο δύο ψήφισαν υπέρ των αλλαγών: Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όπως αναμενόταν.
Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Σοσιεδάδ και Μάλαγα τάχθγηκαν εναντίον.
Η ισπανική Λίγκα, η Πρέμιερ Λιγκ και η Μπούντεσλιγκα έχουν εκφράσει, επίσης, την αντίθεση τους στις αλλαγές.
Πηγή: sdna.gr
Τον Εμίλ Χέσκι θέλει να φέρει στον Απόλλωνα ο Γκέιμπριελ Κρεγκ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
28/07 @ 13:23
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.
28/07 @ 12:33
Πένθος στην Πάφο για τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και προέδρου του ΑΠΟΠ, Ανδρέα Αγά.
26/07 @ 09:52
Έβαλαν βάσεις πρόκρισεις στους επόμενους γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι κυπριακές ομάδες μετά τους πρώτους αγώνες για τον Β' προκριματικό σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ.
25/07 @ 09:57
Οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ και της Ομόνοιας 29Μ, άφησαν πίσω τις όποιες οπαδικές τους διαφορές και ενώθηκαν για να προστατέψουν το χωριό Όμοδος από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την Ορεινή Λεμεσό.
22/07 @ 14:12
Η ανακοίνωση του Άρη Λεμεσού.
20/07 @ 09:06
Σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου του 2025, συμπληρώνονται 51 χρόνια από τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή, που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας. Ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 1974 ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τουρκικής εισβολής με την απόβαση στην Κερύνεια.
BEST OF THEMASPORTS