Ακολουθήστε μας στο Google news
Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΟΚ, στην τελευταία του συνεδρία, αξιολόγησε τις αποστολές της Ομοσπονδίας στους αγώνες των Παγκοσμίων Κυπέλλων Σκοποβολής στο Αλ Άιν και στην Κορέα και ενημερώθηκε για την επιλογή του Ανδρέα Μακρή από την ΚΟΕ, ως σημαιοφόρου της κυπριακής αποστολής στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση, η διπλή επιτυχία του Παραλιμνίτη σκοπευτή, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τραπ και την εξασφάλιση για την Κύπρο της Ολυμπιακής πρόκρισης για το Τόκυο το 2020, αποτελούν τις μεγαλύτερες διακρίσεις του κυπριακού τραπ στην ιστορία της κυπριακής σκοποβολής.
Ο Ανδρέας Μακρής, έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής του τραπ που κέρδισε μετάλλιο (όχι απλά χρυσό, αλλά οποιουδήποτε χρώματος) σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου και ο πρώτος Κύπριος τραπέρ που εξασφάλισε «κάρτα» για τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Με τη διπλή αυτή επιτυχία του ο Ανδρέας Μακρής ανέβασε επίπεδο το κυπριακό τραπ και υπήρξε και ο κυριότερος λόγος που ώθησαν την ΚΟΕ να επιλέξει τον αθλητή της σκοποβολής ως σημαιοφόρο στους ΑΜΚΕ στο Μαυροβούνιο.
Για τους πιο πάνω λόγους, το Δ.Σ της ΣΚΟΚ αποφάσισε, παράλληλα με τη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον αθλητή, να εκφράσει και δημόσια τα συγχαρητήρια των μελών του.
Όπως αναφέρεται και στην επιστολή, οι πιο πάνω επιτυχίες τιμούν τόσο τον ίδιο τον αθλητή και την οικογένεια του, όσο και την Ομοσπονδία του και τον Κυπριακό αθλητισμό γενικότερα και του εύχονται παρόμοιες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή του, τον ομοσπονδιακό προπονητή του τραπ Λεόντιο Λεοντίου.
Δημόσια συγχαρητήρια, το Δ.Σ της ΣΚΟΚ εκφράζει και προς την πρωταθλήτρια του σκητ Άντρη Ελευθερίου και τον προπονητή της Μιχάλη Κατζιανή, η οποία στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλ Άιν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και για τρίτη φορά στην καριέρα της, την «κάρτα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι προηγούμενες ήταν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 και στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Η Ολυμπιακή πρόκριση που εξασφάλισε η Άντρη, ήταν η πρώτη πρόκριση της κυπριακής σκοποβολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο Φραντς Βάγκνερ έβαλε τις βάσεις στο πρώτο μέρος και ο Ντένις Σρούντερ πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο, για να επικρατήσει η Γερμανία της Φινλανδίας με 98-86 και να προκριθεί στον τελικό του EuroBasket 2025 στη Ρίγα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/09 @ 18:32
Η ώρα για την έναρξη τού 20ού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου έφτασε. Το Τόκιο είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες τού κόσμου, από το πρωί τού Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2025, έως και την Κυριακή (21/09/25). Με την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχουμε έξι ώρες διαφορά και όταν θα λάμπει ο ήλιος εκεί, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι Κύπριοι φίλοι τού στίβου νωρίς και να «ζούμε» για τις επόμενες ημέρες σε ώρες Τόκιο.
12/09 @ 17:29
Σε ηλικία σχεδόν 39 ετών, η θρυλική Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς, θα απόχωρήσει από την ενεργό δράση, αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο και στην χώρα απ' όπου άρχισαν όλα πριν από σχεδόν 18 χρόνια.
12/09 @ 13:04
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΚΟΑ μετά την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εξέταση και λήψη απόφασης για διαγραφή του Σωματείου ΑΠΟΕΛ από Μέλος της Ομοσπονδίας.
12/09 @ 14:45
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αθλητές Αιμίλιος Πέτρου και Παύλος Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Αναστασίου Λάπικοφ, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας.
12/09 @ 08:50
Λίγο πριν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται, το στόχο του και τον μεγάλο αντίπαλο του Μόντο Ντουπλάντις.
10/09 @ 20:45
Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ με πλήρη στήριξη στην παραολυμπιονίκη μας Καρολίνα Πελενδρίτου
BEST OF THEMASPORTS