Ακολουθήστε μας στο Google news
Αποφασισμένη να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει ώστε να δώσει το παρόν της στην επόμενη φάση της Προκριματικής φάση του Euro 2022 είναι η Εθνική ομάδα των Ανδρών η οποία αναχωρεί την Πέμπτη στις 11:30 για την Μάλτα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα και Γεωργία με την ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Ομίλου να δίνει παίρνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού.
Η ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση θα πάρει την πρόκριση για τα Προκριματικά του EHF EURO 2022 που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα έχει άλλη μια ευκαιρία στο Challenge Trophy που θα γίνει τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου για να διεκδικήσει την πρόκριση της.
Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή αφού έμειναν εκτός αποστολής βασικοί μας χειροσφαιριστές, η Εθνική μας ομάδα είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για να διεκδικήσει την πρώτη θέση και παράλληλα την πρόκριση.
Την αποστολή της Εθνική μας ομάδας θα συνοδεύσει μετά από επίσημη πρόσκληση που δέχθηκε από την Ομοσπονδία της Μάλτας ο πρόεδρος της Κ.Ο.Χ. Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι το μέλος της διοίκησης Μιχάλης Πελεκάνος.
Το βράδυ της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη η προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας στο Cottonera Sports Complex όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του ομίλου.
Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 16:00 ο πρώτος αγώνας της Εθνικής μας με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 17:30 ο αγώνας με την Μάλτα ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο την Γεωργία την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00.
Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα των διοργανωτών.
Το πρόγραμμα του ομίλου:
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου
16:00 Κύπρος - Αζερμπαϊτζάν
Σάββατο 12 Ιανουαρίου
17:30 Μάλτα - Κύπρος
Κυριακή 13 Ιανουαρίου
13:00 Κύπρος - Γεωργία
* Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων είναι ώρες Κύπρου
Αναλυτικά η αποστολή:
Αρχηγός Αποστολής: Μιχάλης Πελεκάνος
Τεχνικό επιτελείο: Ανδρέας Ανδρέου και Απόστολος Μιχαήλ
Team Manager: Κώστας Ορφανού
Φυσιοθεραπευτής: Γιάννης Ιωάννίδης
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
Κυπριανού Ξένιος, Στυλιανού Γιώργος, Σοφοκλέους Κυριάκος, Κώστα Ευάγγελος, Χρυσάνθου Χρίστος, Παρασκευά Λουκάς
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ
Μπρούντζος Σωτήρης, Χριστοδούλου Γιώργος , Νικηφόρου Δημήτρης , Κωνσταντίνου Ανδρέας, Στυλιανού Ανδρέας
ΑΠΟΕΛ
Γεωργίου Κυριάκος
ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Φωτίου Ανδρέας, Ιωάννου Ανδρέας
ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
Αργυρού Ιούλιος
ΕΛΒΕΤΙΑ
Νούγκοβιτς Χριστόφορος
Δεν έγινε νέα επίσημη τοποθέτηση, μετά απ’ αυτήν του Σαββάτου (λίγο πριν τα μεσάνυχτα), σε σχέση με τα ζητήματα προγραμματισμού του Απόλλωνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
07/07 @ 14:58
Στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τις καινοτομίες του διευρυμένου Μνημονίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025, στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.
06/07 @ 23:20
Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε το 7ο άλμα της καριέρας του πάνω από τα έξι μέτρα, ενθουσιάζοντας το κοινό στο «Καλλιμάρμαρο», δείχνοντας έτοιμος για την τεράστια υπέρβαση των 6,10 μ.
06/07 @ 23:08
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιουλίου 2025 τα παγκύπρια πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών στη χρονιά, με τη διεξαγωγή των ΧΜ Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 68ο Εφήβων και 56ο Νεανίδων, στο «Τσίρειο» Στάδιο της Λεμεσού.
06/07 @ 22:56
Οι αρκετές διοργανώσεις στίβου που υπήρχαν το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, στην Ελλάδα, οδήγησαν πάρα πολλούς Κύπριους αθλητές και αθλήτριες να κάνουν το ταξίδι προς Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, για να προσθέσουν αναγκαίους αγώνες στα πόδια τους.
06/07 @ 12:35
Η Κενυάτισσα Φέιθ Κίπιεγκον επανήλθε στο βιβλίο των ρεκόρ καταρρίπτοντας τη δική της παγκόσμια επίδοση στα 1.500 μέτρα με 3:48.68!
04/07 @ 10:34
Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ:
BEST OF THEMASPORTS