Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Λιόν έχασε την ευκαιρία να περάσει στην 2η θέση μετά την ήττα σοκ μέσα στην έδρα της, από την Ρεν με 2-0. Ήττα με 3-2 και για τη Μαρσέιγ από τη Ναντ, μόλις οκτώ λεπτά έπαιξε ο Μήτρογλου.
Σοκ για τη Λιόν που βρέθηκε μέσα σε ένα τρίλεπτο, από το 41’ μέχρι το 43’ πίσω στο σκορ από τη Ρεν μέσα στην έδρα της, από τα γκολ του Μπεν Αρφά και του Σιαμπατέ.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά η ομάδα της Βρετάνης, κράτησε την μεγάλη νίκη.
Ο Γιάκομπ Γιόχανσον ήταν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, με την ομάδα της Βρετάνης, να φτάνει τους 20 πόντους και τη Λιόν να χάνει την ευκαιρία να περάσει δεύτερη.
Χορταστικό παιχνίδι στο «Μπουζουάρ» με την Μαρσέιγ να παίρνει δύο φορές προβάδισμα με τους Σανσόν στο 28’ και τον Τοβέν με πέναλτι στο 36ο λεπτό, ωστόσο τα «καναρίνια» είχαν απάντηση με τον Σάλα στην πρώτη περίπτωση στο 30’ και με τον Τουρέ στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Σα να μην έφτανε αυτό για τους Φωκαείς, ήρθε ο Μποσκίλια να κάνει το 3-2 στο 64ο λεπτό.
Στο 82’ ο Κώστας Μήτρογλου, πέρασε σαν τελευταία αλλαγή στη θέση του Βαλέρ Ζερμέν, αφού ο Γκαρσιά είχε ρίξει στο ματς του Παγιέ και Αμαβί, αλλά δεν άλλαξε κάτι και οι Φωκαείς γνώρισαν την ήττα για να παραμείνουν στους 26 πόντους.
Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση έγινε στο «Ματμούτ Ατλαντίκ», με την Σεντ Ετιέν ν’ ανοίγει το σκορ με τον Ντιονί στο 15’, για να ισοφαρίσει για την Μπορντό ο Μπριάντ στο 21ο λεπτό.
Ο Καμανό στο 57ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έδωσε προβάδισμα στους «Γιρονδίνους», αλλά ο Καζρί στο 67ο λεπτό, έφερε το ματς, ξανά, σε ισορροπία.
Οι Γιρονδίνοι κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη με ένα γκολ με ένα γκολ του Πάμπλο στο 90’, αφήνοντας και τους «στεφανουά», στους 26.
Κοντά σε 3η συνεχόμενη νίκη βρέθηκε η Νιμ, αλλά δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά με αντίπαλο την Καέν εκτός έδρας με τελικό σκορ το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγηγήθηκαν χάρη σε γκολ του Μποζόκ στο 18ο λεπτό, αλλά ο Τσοκουντέ ισοφάρισε στην εκπνοή.
Σημαντική νίκη για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε η Ντιζόν, με 2-1 απέναντι στην Γκινγκάμπ. Ο Ζανό άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, ενώ στο 72’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές του Λαουτόα.
Ο Κοκό στο 79’ ισοφάρισε προσωρινά για την φιλοξενούμενη, ωστόσο ο Χανταντί στο 86’ έδωσε τη νίκη στην γηπεδούχο.
Σπουδαία νίκη για την Τουλούζ που με γκολ του Σιλά επικράτησε 1-0 της Ρεμς και απομακρύνθηκε σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
Τρίτη, 4/12
Αμιάν-Μονακό 0-2
(43' πεν., 90+5' πεν. Φαλκάο)
Νις-Ανζέ 0-0
Μονπελιέ-Λιλ 0-1
(6' Πέπε)
Τετάρτη, 5/12
Μπορντό-Σεντ Ετιέν 3-2
(21' Μπριάντ, 57' πεν. Καμανό, 90' Πάμπλο - 15' Ντιονί, 67' Καζρί)
Καέν-Νιμ 1-1
(90' Τσοκουντέ - 18' Μποζόκ)
Ντιζόν-Γκινκάμπ
2-1
(14' Ζανό, 86' Χανταντί - 79' Κοκό)
Λιόν-Ρεν 0-2
(41' Mπεν Αρφά, 43' Σιαμπατέ)
Ναντ-Μαρσέιγ 3-2
(30' Σάλα, 45' Τουρέ, 64' Μποσκίλια - 28' Σανσόν, 36' πεν. Τοβέν)
Ρεμς-Τουλούζ 0-1
(45' Σιλά)
Στρασβούργο-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
Επόμενη (17η) αγωνιστική
Παρασκευή (07/12)
Μονακό-Νις (21:45)
Σάββατο (08/12)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ
(ΑΝΑΒΟΛΗ)
Ανζέ-Μπορντό (21:00)
Γκινγκάμπ-Αμιάν (21:00)
Νιμ-Ναντ (21:00)
Ρεν-Ντιζόν (21:00)
Τουλούζ-Λιόν
(ΑΝΑΒΟΛΗ)
Κυριακή (09/12)
Στρασβούργο-Καέν (16:00)
Λιλ-Ρεμς (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr
Εδώ και μερικές μέρες, βγαίνουν δημοσιεύματα από το εξωτερικό, κυρίως από την Γαλλία, ότι ο Σάατ Αγκιουζούλ φεύγει από την Οσέρ και μετακομίζει στην Ομόνοια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/08 @ 15:55
Καυστική ανάρτηση από τον Σπύρο Νεοφυτίδη για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...
25/08 @ 12:42
Με ένα μακροσκελές και συγκινητικό μήνυμα ο Δημήτρης Χριστοφή ανακοίνωσε πως κρεμάζει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
22/08 @ 13:04
Οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας του Εθνικού την σεζόν 2025/26.
22/08 @ 10:00
Τα δύο γκολ από ΑΕΚ και Ομόνοια την Πέμπτη μπορεί να μην έφεραν νίκες όμως δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεκόρ για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
19/08 @ 11:54
Εβδομάδα νέων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας που συνεχίζουν στα Πρωταθλήματα της UEFA.
19/08 @ 11:14
Έληξαν την Δευτέρα, 18.08.2025, η ώρα 12:00 το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Σωματείων Β’, Γ’ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και την Γενική Συνέλευση, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2025/2026 και 2026/2027.
BEST OF THEMASPORTS