Ακολουθήστε μας στο Google news
Με την δυναμική που έχτισε τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως με τις νίκες πάνω σε ΑΕΛ και Λάτσιο, πολλοί δίδουν την ετικέτα του φαβορί στον Απόλλωνα για το σημερινό (19:00, Cytavision) ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.
Παίζει ρόλο επίσης, το ότι οι μόνιμοι πρωταθλητές, δεν βγάζουν πολύ πειστική εικόνα. Όλα αυτά όμως είναι στη θεωρία. Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ότι είναι εφτάψυχη ομάδα και το σημαντικότερο έχει παίχτες που «ανασταίνονται» σε καθοριστικά παιχνίδια.
Η ουσία για τον Απόλλωνα είναι να πάει στο ΓΣΠ και να κάμει το παιχνίδι του. Είναι σημαντικό να μην πάθει κανένα
black out, όπως συνέβη πέρσι σε αγώνες της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Οι κυανόλευκοι θα κυνηγήσουν τη νίκη, για να αποκτήσουν ακόμα περισσότερη δυναμική για τη συνέχεια της κούρσας του τίτλου. Ξέρουν άλλωστε, ότι δεν είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ ο ανταγωνιστής τους για τον τίτλο.
Σίγουροι απόντες για το ντέρμπι οι τραυματίες Καραγιόλ, Γιούστε και Μπρου.
Γράψαμε και χτες, για τον ευχάριστο πονοκέφαλο του Σωφρόνη Αυγουστή, επειδή μερικοί παίχτες-παγκίτες, πήγαν παρά πολύ καλά στο παιχνίδι με τη Λάτσιο. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα επανέλθουν οι Φακούντο Περέιρα και Χάμπος Κυριάκου στην ενδεκάδα.
Στο τέρμα θα είναι φυσικά ο Μπρούνο Βάλε. Δεξιά ο Ζοάο Πέδρο. Αριστερά τη θέση διεκδικούν οι Βασιλείου και Ρίτσαρντ Σουμά. Κεντρικοί αμυντικοί θα είναι οι Βαλεντίν Ρομπέρζ και Χάμπος Κυριάκου. Την τριάδα του κέντρου θα αποτελούν οι Εστεμπάν Σακέτι, Σάσα Μάρκοβιτς και Φακούντο Περέιρα.
Για την επίθεση, δεξιά φαβορί είναι ο Αντριάν Σαρδινέρο. Αριστερά μάλλον θα ξεκινήσει ο Φώτης Παπουλής. Παίζει το σενάριο ο Ελλαδίτης άσος να κινείται πίσω από τον επιθετικό κορυφής και να έχει ρόλο εξτρέμ ο Φακούντο.
Για τη θέση φουνταριστού, δεν αποκλείεται να διατηρηθεί ο «ζεστός» Φαουπάλα, τη θέση διεκδικούν φυσικά και οι παλιοί Εμίλιο Ζελάγια και Άντον Μάγκλιτσα.
Άρχισε η διαδικασία «δολοφονίας χαρακτήρων» μερικών παιχτών του Απόλλωνα, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στην χθεσινή πρεμιέρα με τον Άρη. Τούτο συνέβη βασικά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, όπως και στα πρώτα στάδια της επανάληψης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/08 @ 10:00
Τα δύο γκολ από ΑΕΚ και Ομόνοια την Πέμπτη μπορεί να μην έφεραν νίκες όμως δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεκόρ για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
19/08 @ 11:54
Εβδομάδα νέων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας που συνεχίζουν στα Πρωταθλήματα της UEFA.
19/08 @ 11:14
Έληξαν την Δευτέρα, 18.08.2025, η ώρα 12:00 το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Σωματείων Β’, Γ’ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και την Γενική Συνέλευση, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2025/2026 και 2026/2027.
19/08 @ 17:00
Με την ολοκλήρωση του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθορίστηκε η μέχρι σήμερα βαθμολογία της πενταετίας για τις ομάδες
14/08 @ 10:14
Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν με βδελυγμία τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, αφού σαν σήμερα (14 Αυγούστου) το 1974, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, καταλαμβάνοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την πόλη της Αμμοχώστου και ολόκληρη τη Χερσόνησο της Καρπασίας.
13/08 @ 11:28
Η ΚΟΠ ενημέρωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει αυτούσιους τους κανονισμούς της FIFA για ρατσιστική ή παρόμοια συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων.
BEST OF THEMASPORTS