Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών επικοινώνησε με UEFA, ΚΟΠ και ΚΟΑ για το θέμα της χορήγησης ουσιών στους ποδοσφαιριστές
Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών της χορήγησης ουσιών σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες της Κύπρου και το ενδεχόμενο οι πρακτικές αυτές να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, απαιτεί η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro)!
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της που δημοσίευσε το πρωί της Πέμπτης (29/11) στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «Η υγεία των παικτών στην Κύπρο», η FIFPro γνωστοποίησε πως ενημέρωσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και την UEFA, ζητώντας άμεση στήριξη στο πολύκροτο εντός Κύπρου θέμα των τελευταίων εβδομάδων.
«Η FIFPro αντιλαμβάνεται ότι παίκτες σε αυτές τις ομάδες έχουν λάβει άγνωστες ουσίες, κάποιοι απ΄ αυτοί ενδοφλεβίως, με σκοπό να βοηθηθεί η σωματική τους ανάκαμψη. Τρεις απ΄ αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουν πρόσφατα διαγνωσθεί με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα», αναφέρει στην ανακοίνωση της η FIFPro.
Η Παγκόσμια Ένωση των Ποδοσφαιριστών -που εκπροσωπεί πάνω από 60 χιλιάδες επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, και διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τη FIFA και την UEFA- εκφράζει ακολούθως την ανησυχία της ότι ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αγνώστων ουσιών και των σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων, και ζητάει όπως υπάρξει διερεύνηση κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) από την πλευρά του εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός της κινητοποίησης της FIFPro στο πολύ σοβαρό θέμα. Ο ΠΑ.Σ.Π. βρίσκεται σε επαφή με όλους τους πιο πάνω αρμόδιους φορείς, ενώ σχετική ενημέρωση στάλθηκε και στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει επίσης ότι παραμένει στη διάθεση όλων για στήριξη στο συγκεκριμένο θέμα.
Πηγή: ΠΑΣΠ
Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση έκανε κόντρα στην Πάφο η ΑΕΛ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που... ξεθάρρεψε και έβαλε πίεση, βρήκε ευκαιρίες, είχε και αρκετές καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει έστω μια φορά για να βρεθεί κοντά σε ένα «μεγάλο» αποτέλεσμα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/11 @ 18:59
Η Ανόρθωση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σένσι στο 78' νίκησε 1-0 την Freedom 24 Krasava ΕΝΥ στο «Αμμόχωστος Επιστροφή» για την 9η αγωνιστική. Με 10 ποδοσφαιριστές από το 63΄λόγω αποβολής του Πάνκοφ η ομάδα του Ύψωνα.
29/10 @ 11:25
Αυτή την εβδομάδα, στον απόηχο της 8ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος, η ομάδα της Overlap — Άντρεα Καφά, Βάσσος Ηλιάδης, Σοφοκλής Κασκαούνιας και Χαμπής — σχολίασε όσα έγιναν και απάντησε στο μεγάλο ερώτημα: Ποια ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο;
25/10 @ 10:17
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Χάρης Λοϊζίδης, μεταβαίνει στη Νιόν της Ελβετίας, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της UEFA, κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν.
22/10 @ 08:52
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών βρίσκεται το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο, με αφορμή τη δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους, που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Κύπρο.
21/10 @ 14:20
Λογοδοσία Δώρου Ιωαννίδη στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΓΣΠ
19/10 @ 12:39
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος σε σχέση με τον φόνο του Σταύρου Δημοσθένους, 49 ετών, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.
BEST OF THEMASPORTS