Ακολουθήστε μας στο Google news
Πάλεψε όσο μπορούσε ο Απόλλωνας, αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογικό κέρδος απέναντι στην ισχυρή Άιντραχτ Φρανκφούρτης, από την οποία ηττήθηκε στο ΓΣΠ με 2-3.
Η Γερμανική ομάδα έκανε το 4 στα 4 και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Κυπριακή ομάδα έμεινε στον ένα πόντο και θα προσπαθήσει στα τελευταία δύο παιχνίδια, να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή.
Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Γιόβιτς, Αλέρ και Γκατσίνοβιτς, ενώ για τους "γαλάζιους" σκόραρε δις ο Ζελάγια, το δεύτερο με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ισοζυγισμένο το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ, με την Άιντραχτ όμως να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Πιο ορεξάτα φάνηκε να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο Απόλλωνας και στα πρώτα 10 λεπτά έδειχνε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Μάλιστα στο 7ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Χάμπου από μακρινή απόσταση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια αφού βρήκε στο τείχος.
Στη συνέχεια οι Γερμανοί πήραν τα ηνία και απείλησαν δύο φορές με σουτ του Σκεντέρα στο 12? και στο 15? όμως και τα δύο δεν βρήκαν στόχο.
Στο 16ο λεπτό όμως ο Βίλεμς έδωσε ωραία κάθετη πάσα στον Γιόβιτς, ο οποίος μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ νίκησε τον Κίσσα.
Μετά το 20ο λεπτό οι γαλάζιοι του Αυγουστή προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως αν και ισορρόπησαν το παιχνίδι εντούτοις απείλησαν μόνο στο 23ο λεπτό μετά από μια παράλληλη μπαλιά του Βασιλείου και χλιαρό τέλειωμα από τον Σκέμπρι, ο οποίος ήταν υπό πίεση.
Οι Γερμανοί κράτησαν μπάλα μέχρι το ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια με υπέρ τους 0-1, ενώ ο Σωφρόνης Αυγουστή αποβλήθηκε στο 37ο λεπτό, λόγω ενός περιστατικού μπροστά στον πάγκο.
Να προσθέσουμε ότι στο 44ο λεπτό, ο Μάγκλιτσα βγήκε μόνος στην περιοχή από πλάγια και αριστερά, όμως η παράλληλη μπαλιά του ήταν πολύ δυνατή για τον Σκέμπρι κι έτσι χάθηκε μία πολύ καλή προϋπόθεση για τη Λεμεσιανή ομάδα για να ισοφαρίσει.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά και έψαξε το γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν την ποιότητα τους σε δύο περιπτώσεις με τους Αλέρ στο 54΄ και Γκατσίνοβιτς στο 58΄ και "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη, αφού ανέβασαν το σκορ στο 0-3.
Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έριξαν "ταχύτητα", ενώ οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και μετά την είσοδο του Πέδρο και στη συνέχεια του Φαουπάλα, η εικόνα τους βελτιώθηκε σημαντικά και στο 72΄ μείωσαν σε 1-3 με τον Ζελάγια.
Ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι επιθετικός και έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Φαουπάλα στο 79΄, με την Άιντραχτ όμως να κλείνει καλά τους διαδρόμους ειδικά μετά την αποβολή του Στεντέρα στο 81΄.
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω στο 90΄ με τον Ζελάγια και να παίξει τα ρέστα της για το... "θαύμα" στις καθυστερήσεις, όμως δεν τα κατάφερε.
Παρ΄ όλα αυτά, σκόραρε με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ζελάγια στο 90΄+4΄, που διαμόρφωσε το τελικό 2-3, ένα αποτέλεσμα που αφήνει μία πικρή γεύση στους "γαλάζιους", οι οποίοι έδειξαν πως θα μπορούσαν για το... κάτι παραπάνω, εάν δεν είχαν πάθει το "μπλακ-άουτ" στο δεκάλεπτο 50΄-60΄.
Κίτρινες: - / Εντιγκά (70΄), Βίλεμς (86΄), Ρέμπιτς (90΄+2΄).
Κόκκινες: Στεντέρα (δύο κίτρινες, 37΄ και 81΄)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων (Αυγουστή): Κίσσας, Στυλιανού, Ουεντραόγκο, Ρομπέρζ, Βασιλείου (60΄ Πέδρο), Σακέτι, Κυριάκου, Μάρκοβιτς, Μάγκλιτσα (46΄ Ζελάγια), Σκέμπρι (68΄ Φαουπάλα), Σαρδινέρο.
Άιντραχτ (Χούτερ): Τραπ, Εντικά, Φερνάντες (77΄ Ντε Γκουζμάν), Αλέρ (66΄ Ρέμπιτς), Γκατσίνοβιτς, Βίλεμς, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Γιόβιτς (85΄ Μίλερ), Στεντέρα, Ντα Κόστα.
Διαιτητής: Tiago Bruno Lopes Martins
Βοηθοί διαιτητές: Andre Ferreira Pinto Campos - Ricardo Jorge Ferreira dos Santos
Τέταρτος διαιτητής: Antonio Manuel Albino Godinho
Επιπρόσθετοι διαιτητές: Carlos Miguel Taborda Xistra - Joao Carlos dos Santos Capela
Το όνομα του Κωνσταντίνου Λαϊφη, πάει κι έρχεται στα στέκια εδώ και μερικές εβδομάδες, ότι παίζει το ενδεχόμενο να φύγει από τον ΑΠΟΕΛ και να μετακομίσει… δίπλα στην Ομόνοια. Όλα αυτά αποτελούν φήμες και τίποτε παραπάνω.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/07 @ 14:11
Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο «Σπύρος Κυπριανού» και στο «Γήπεδο Αλφαμέγα», στη Λεμεσό, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025.
01/07 @ 13:27
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, Μιχάλης Σεργίου.
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε ο Απόλλωνας στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε η ΕΝΠ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε η Πάφος στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
BEST OF THEMASPORTS