Ακολουθήστε μας στο Google news
Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ στο ΓΣΠ (21/10) τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα.
Η ΑΕΛ στην έναρξη της αναμέτρησης πατούσε καλύτερα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε με ορθόδοξο τρόπο να αναπτυχθεί. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε την δημιουργία που θα ήθελε ο προπονητής του, δεν είχε κάθετες πάσες και είχε μπλοκαριστεί από τα καλά μαρκαρίσματα των παικτών του Ντούσαν Κέρκεζ.
Ενώ τα λεπτά κυλούσαν το σκηνικό δεν άλλαζε. Η γηπεδούχος ομάδα του Τραμεζάνι με βαθιές μπαλιές ήθελε να γίνει επικίνδυνη όμως η ΑΕΛ κρατούσε καλά στα αμυντικά της καθήκοντα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν γρήγορες εναλλαγές της μπάλας να πιάσουν στον ύπνο την άμυνα του ΑΠΟΕΛ.
Ο ΑΠΟΕΛ πήγε να ανεβάσει στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους όμως δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία πέρα από αυτή του Καζού στο 43'.
Γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν παιχνίδι κέντρου, απουσίαζαν οι μεγάλες ευκαιρίες και έτσι το σφύριγμα της ανάπαυλας βρήκε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ στο 0-0.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΑΠΟΕΛ ήταν βελτιωμένος, πιο ορεξάτος και δραστήριος. Προσπάθησε από τα άκρα να φτιάξει ευκαιρίες, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλα και απείλησε με τους Τάμαρι στο 61' και Καρλάο στο 62'.
Το συγκρότημα του Τραμεζάνι μπήκε καλύτερα ναι μεν όμως του έλειπε το γκολ. Η ΑΕΛ από την πλευρά της προσπαθούσε με αντεπιθέσεις και στη κόντρα να σκοράρει όμως ούτε αυτή τα κατάφερε.
Μετά το 70' η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και κάπου εκεί έγιναν και οι πρώτες αλλαγές από τους δύο προπονητές με σκοπό να αλλάξουν πράγματα στις ομάδες τους.
Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία και έτσι το τελικό σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Ο ΑΠΟΕΛ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αλκή, ενώ η ΑΕΛ υποδέχεται την ΕΝΠ.
ΑΠΟΕΛ: Ρόμο, Βούρος, Καρλάο, Μερκής, Καζού, Μοράις, Σόουζα, Αρτυματάς, Τάμαρι, Αλωνεύτης (74' Ζαχίντ), Ρέζα (83' Νατέλ)
ΑΕΛ: Πρόσεκ, Νιλς, Γουήλερ, Τεξέιρα, Λαφράνς, Νταβόρ, Γκαζτανάγια, Άλεξ (90' Ντόσα), Τόρες, Αβραάμ (69' Μπενίτεθ), Μακρής (85' Χουράδο)
Κίτρινες: Καζού / Νιλς, Λαφράνς, Νταβόρ
H ελληνική ιστοσελίδα SDNA έχει το παρασκηνιακό ρεπορτάζ για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Γιάννη Μασούρα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
24/09 @ 14:03
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Revaz Injgia παρέλαβε το βραβείο Stoiximan Top Goal της 2ης αγωνιστικής του Cyprus League by Stoiximan 2025/26 από τον ΠΑ.Σ.Π.
22/09 @ 21:07
Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
15/09 @ 12:07
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πέραν των 100.000 καρτών φιλάθλου.
14/09 @ 10:27
Μία σύλληψη σημειώθηκε χθες το βράδυ πριν από την έναρξη του αγώνα Ανόρθωση – ΑΕΚ στη Λάρνακα.
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
04/09 @ 10:52
Πόσο επικίνδυνο και ανασφαλές είναι για να χρησιμοποιείται από τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
BEST OF THEMASPORTS