Ακολουθήστε μας στο Google news
Φανέλα με το «νούμερο 100» θα παραδώσει αύριο, πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ερμή στο Τσίρειο, στον Ζοάο Πέδρο ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης. Αφορμή αποτελεί το ότι ο έμπειρος Πορτογάλος μπακ-χαφ συμπληρώνει 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ομάδας. Θα αποτελέσει την ελάχιστη τιμή, για έναν παίχτη που μοιάζει με βιονικό, ιδιαίτερα τα τελευταία δυο χρόνια.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ουδείς θα διαφωνήσει ότι είναι ο πιο σταθερός και πολυτιμότερος παίχτης των κυανολεύκων. Ο Ζοάο Πέδρο εντάχθηκε στο δυναμικό του Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2015, με εισήγηση του τότε προπονητή Πέδρο Εμάνουελ. Είχε αποκτηθεί υπό μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Μπράγκα, η κλασική του θέση ήταν ακραίος επιθετικός.
Το επόμενο καλοκαίρι, η διοίκηση είχε βρεθεί σε δίλημμα αν θα ανανέωνε την παραμονή του στη Λεμεσό. Επειδή η χρονιά που έκανε ο Ζοάο Πέδρο, δεν ήταν τόσο παραγωγική. Ήταν λίγα τα παιχνίδια που έκανε τη διαφορά. Έπαιζε κυρίως σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Παρόλα αυτά μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου (νίκησαν την Ομόνοια στον τελικό του Τσιρείου) η διοίκηση αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες να πάρει τον παίχτη με ελευθέρα μετεγγραφή από την Μπράγκα.
Επειδή ήταν και 30 χρόνων, ο Πορτογαλικός σύλλογος πούλησε τα δικαιώματα του στον Απόλλωνα. Πάλι καλά που έκανε το συγκεκριμένο
deal η διοίκηση Νίκου Κίρζη, επειδή στην πορεία ο Ζοάο Πέδρο έβγαλε και με το παραπάνω τα λεφτά του! Από τότε που προβιβάστηκε σε ρόλο πρώτου προπονητή ο Αυγουστή (τον Δεκέμβριο του 2016) είναι απίστευτη η μεταμόρφωση του.
Τον έβαζε και ο Πέδρο Εμανουέλ στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως επί Αυγουστή έχει μονιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη θέση. Αποδεικνύεται σε σούπερ λύση, έχει άψογη συνεργασία με τους παίχτες που αγωνίζονται σε ρόλο δεξιού εξτρέμ.
Δικαίως του έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός του «Μίστερ Ασίστ», αφού έχει… σερβίρει αρκετά τέρματα σε συμπαίχτες του! Έκλεισε τον περασμένο Μάιο τα 32 του χρόνια, είναι αναμενόμενο ότι η διοίκηση θα προσπαθήσει να τον κρατήσει μέχρι τα… βαθιά του «ποδοσφαιρικά γεράματα» στη Λεμεσό. Παίχτες με τόσο πλούσια προσόντα δεν τους βρίσκεις εύκολα.
Ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, επέβαλε το ρυθμό της στο δεύτερο και εν τέλει η Πάφος πήρε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί, που την επανέφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με τη μικρότερη δυνατή διαφορά από τον 2ο Άρη.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/03 @ 15:54
Δείτε το βίντεο που ανέβασε η ΑΙΚ με τον Κακουλλή να κάνει προπόνηση.
13/03 @ 14:02
Με βαθιά θλίψη ανακοίνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ισχύς Λύσης (ΑΣΙΛ) ότι χθες έφυγε από τη ζωή η Κατίνα Παναγίδη Μιχαηλίδη, η αγαπημένη Κατινού, εκ των ιδρυτών και η πρώτη Πρόεδρος, καθώς και Επίτιμη Πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος του συλλόγου. Η μακαριστή άφησε πίσω της μια κληρονομιά γεμάτη ανθρωπιά και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
13/03 @ 10:07
Φινάλε με στόχο την πρωτιά για την Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-17 στον 4ο όμιλο της Β΄Κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων της UEFA.
07/03 @ 09:35
Εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις απέκτησαν οι συμμετέχοντες στο διήμερο συνέδριο (05-06/03/2025) που πραγματοποίησε η FIFPRO στην Ολλανδία, στο οποίο έλαβαν μέρος περίπου 150 δικηγόροι από όλο τον κόσμο
06/03 @ 15:28
Συνεχίζεται η δράση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών με στόχο να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς φαινόμενα βίας, ρατσισμού και προκαταλήψεις.
06/03 @ 11:28
Την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2025 το Διοικητικό Συμβούλιο της AIPS Europe (Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικογράφων). Τα μέλη του συμβουλίου της AIPS Europe βρίσκονται στην Κύπρο, με αφορμή τη συνεδρία του Δ.Σ. στη Λεμεσό το διήμερο 5-6 Μαρτίου
BEST OF THEMASPORTS