Ακολουθήστε μας στο Google news
Ολοκληρώθηκε το Α΄ ημίχρονο στο γήπεδο "Αμμόχωστος", στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, με τη Νέα Σαλαμίνα να προηγείται της Πάφου με 3-0, με γκολ του Νουρ στο 23΄ και στο 45΄+3΄ (πέναλτι), αλλά και του Τιάγκο στο 38΄.
Η Πάφος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την κατοχή μπάλας και καλή κυκλοφορία κατά διαστήματα, όμως δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της, αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Βεσελόφσκι, πέρα από ένα καλό σου του Χολτ στο 16΄.
Από την άλλη, η ομάδα της Αμμοχώστου ξεκίνησε "μουδιασμένα" την αναμέτρηση και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, όμως μετά την αλλαγή του συστήματος σε 3-5-2 από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και το ανέβασμα της απόδοσης των Μαργκάσα, Νουρ και 2-3 ακόμη παικτών, ισορρόπησαν το ματς και αφού άνοιξαν το σκορ στο 23΄ με θαυμάσιο συρτό σουτ του Νουρ εκτός περιοχής, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους!
Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά είχε φλύαρη κατοχή μπάλας και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι "ερυθρόλευκοι" περίμεναν υπομονετικά την ευκαιρία τους για το επόμενο "κτύπημα" και το κατάφεραν στο 38΄ με τον Τιάγκο, μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Ελουντού.
Πλέον, το "νερό" είχε μπει για τα καλά στο "αυλάκι", με τους φιλοξενούμενους - εμφανώς απογοητευμένους από την εξέλιξη του αγώνα - να μη μπορούν να... σηκώσουν κεφάλι και τους "ερυθρόλευκους" να μην αρκούνται στο 2-0, αλλά να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, για να "καθαρίσουν" την υπόθεση νίκη.
Στο δίλεπτο 40΄-41΄ είχαν δύο καλές προϋποθέσεις κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με αυτό το σκορ (2-0) στα αποδυτήρια, ο Καρώ στο 45΄+2΄ ανέτρεψε τον Ελουντού, ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου σφύριξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τιάγκο (δεύτερο προσωπικό γκολ) και... "έβαλε το κερασάκι στην τούρτα" για το πρώτο μέρος, γράφοντας το εκπληκτικό, Νέα Σαλαμίνα-Πάφος 3-0!
Το πρόγραμμα των αγώνων κυπέλλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/04 @ 17:42
Ο Πορτογάλος επιθετικός του Απόλλωνα Πέδρο Μάρκες κρίθηκε ανέτοιμος και δεν ήθελαν να ρισκάρουν την συμμετοχή του στο σημερινό ματς κόντρα στην Πάφο, ενόψει της ρεβάνς.
30/04 @ 13:40
Οι οργανωμένοι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας Red Rebels, εξέδωσαν ανακοίνωση, με αφορμή τα διοικητικά της ομάδας:
28/04 @ 21:22
Οι δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας Αραδίππου Ούγκο Μαρτίνς μετά το ματς με τον Εθνικό.
25/04 @ 14:51
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της 5ης και 7ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 26, 27 και 28 Απριλίου.
25/04 @ 13:39
Συνεχίζει στην Ομόνοια 29Μ ο Σωτήρης Φιάκας.
26/04 @ 20:45
H Oμόνοια κέρδισε με 3-0 την Πάφο για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Σκόρερ για τους πράσινους οι Σεμέδο (2) και Εβάντρο.
BEST OF THEMASPORTS