Ακολουθήστε μας στο Google news
Ανεξαρτήτως της σημερινής βαθμολογικής θέσης που έχει στον πίνακα πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας, 5η με 29 βαθμούς, η ΑΕΛ έχει έναν συντελεστή που περηφανεύεται και έναν αρνητικό.
Συγκεκριμένα, αν και έχουν περάσει 17 αγωνιστικές, η ΑΕΛ έχει δώσει 16 παιχνίδια, καθώς «χρωστάει» το εξ αναβολής ντέρμπι της 2
ης αγωνιστικής μετον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.
Μέσα σε αυτά τα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η ΑΕΛ μέχρι στιγμής, με έναν παίκτη να μετράει το απόλυτο χρόνου συμμετοχής, τον τερματοφύλακα, Βοζίνια, καθώς και τον Αρουαμπαρένα να αγωνίζεται σε όλα, η Λεμεσιανή ομάδα δέχθηκε μονάχα 7 τέρματα.
Σε επτά διαφορετικούς αγώνες δέχθηκε γκολ η ΑΕΛ, τα περισσότερα σε ντέρμπι. Τα 6 από αυτά τα δέχθηκε η ΑΕΛ στον πρώτο γύρο, στα μισά από τα 12 παιχνίδια που έχει δώσει, με το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ να εκκρεμεί για τη 2
η αγωνιστική. Η ΑΕΛ στον πρώτο γύρο δέχθηκε γκολ από την ΑΕΚ εκτός έδρας στην 4
η αγωνιστική, στο ισόπαλο Λεμεσιανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα που ακολούθησε στο Τσίρειο Στάδιο, στην εντός έδρας ήττα από την Πάφο FC, στην εκτός έδρας ήττα από την Ομόνοια, στην εντός έδρας νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας και στο εκτός έδρας ισόπαλο ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Για τον δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος, μετά από 4 παιχνίδια η ΑΕΛ δέχθηκε γκολ μονάχα από τον συμπολίτη Άρη στη νίκη των γαλαζοκιτρίνων με 1-2.
Ο απολογισμός της ΑΕΛ στο θέμα τέρματα κατά είναι σε 16 παιχνίδια δέχθηκε 7 γκολ, κάτι σίγουρα που έχει να... λέει η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ, καθώς στον μέχρι στιγμής μαραθώνιο της τρέχουσας περιόδου έχει την καλύτερη άμυνα, με τον Απόλλωνα να την ακολουθεί με 9 τέρματα.
Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα όλους στην ΑΕΛ, δη τον προπονητή, Μπρούνο Μπαλταζάρ, είναι τα γκολ που σημειώνει η Λεμεσιανή ομάδα. Σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος η ΑΕΛ σημείωσε μονάχα 17 τέρματα. Δηλαδή, μέσο όρο, ένα γκολ ανά παιχνίδι. Δηλαδή, ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΛ είναι η επίτευξη τέρματος, δεν έχει το εύκολο γκολ μέχρι στιγμής.
Τα 15 τέρματα η ΑΕΛ τα σημείωσε στα 12 από τα 13 παιχνίδια του πρώτου γύρου πρωταθλήματος που έδωσε, μιας και εκκρεμεί όπως προαναφέραμε το εξ αναβολής ντέρμπι της 2
ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα, η ΑΕΛ σκόραρε σε 9 από τα 12 παιχνίδια που έδωσε στον πρώτο γύρο. Σε 3 από αυτά τα παιχνίδια σκόραρε από 3 γκολ, με Ολυμπιακό, Αλκή Ορόκλινη και Νέα Σαλαμίνα, και τα 3 παιχνίδια στο Τσίρειο Στάδιο. Σε άλλα 6 παιχνίδια σημείωσε από 1 γκολ. Σε 1 από τα 4 παιχνίδια μέχρι στιγμής του δεύτερου γύρου η ΑΕΛ σημείωσε 2 γκολ, στη νίκη με 1-2 επί του συμπολίτη Άρη. Σε 6 παιχνίδια, 3 στον πρώτο και 3 στο μέχρι στιγμής δεύτερο γύρο, η ΑΕΛ δεν σκόραρε. Στην εντός έδρας ήττα από την Πάφο FC και στα εκτός έδρας χαμένα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ομόνοια, στον πρώτο γύρο, καθώς και στα τρία συνεχόμενα ισόπαλα 0-0 για τον δεύτερο γύρο με ΑΠΟΕΛ (εντός), Δόξα (Μακάρειο) και ΑΕΚ (Τσίρειο).
Στοιχείο τα 17 γκολ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος για την ΑΕΛ που δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει και το οποίο γίνεται μεγαλύτερο με την παραχώρηση Λεόντσο και τη μοναδική επιλογή που υπάρχει τώρα στο ρόστερ της ομάδας που τυγχάνει εμπιστοσύνης Μπρούνο Μπαλταζάρ, αυτής του Αρουαμπαρένα, αν και υπάρχει και ο νεαρός «ξεχασμένος» Κύπριος επιθετικός, Μαύρου.
Δεδομένη θεωρείται η κίνηση ενίσχυσης στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου με παίκτη στράικερ για την ΑΕΛ, με όλους να ευελπιστούν ότι θα έχει στο «αίμα» του το εύκολο γκολ.
Από το τέλος της σεζόν 2021-2022 όταν η ΑΕΛ έπαιξε στο Β' γκρουπ, ένα μόλις χρόνο μετά την εντυπωσιακή πορεία που είχε στο πρωτάθλημα της περιόδου 2020-2021 στο οποίο διεκδικούσε τον τίτλο μέχρι και μερικές αγωνιστικές πριν τη λήξη των πλέι-οφ, ο κόσμος της Λεμεσιανής ομάδας λέει κάθε καλοκαίρι την ίδια κουβέντα...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/10 @ 12:39
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος σε σχέση με τον φόνο του Σταύρου Δημοσθένους, 49 ετών, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.
19/10 @ 10:39
Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής (19/10) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους κατά τη διαφυγή τους, μετά το κάψιμο του άσπρου βαν.
17/10 @ 18:17
Οι συλλυπητήριες αναρτήσεις για τον θάνατο του προέδρου της Καρμιώτισσας, Σταύρου Δημοσθένους.
11/10 @ 09:43
Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση «51 Χρόνια Προσφυγιάς: Κυπριακό Ποδόσφαιρο Citius - Altius - Fortius», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου.
10/10 @ 16:33
Το Ποδόσφαιρο αναπτύσσεται γρήγορα και ακολουθεί μια ανοδική πορεία σ’ όλους τους τομείς και παραμέτρους του.
09/10 @ 14:12
Σύμφωνα με το transfermarkt ο Μίμοβιτς παραμένει ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του κυπριακού πρωταθλήματος. Στην κορυφή συνεχίζει και η Πάφος συνολικά...
BEST OF THEMASPORTS