Ακολουθήστε μας στο Google news
Λευκή ισοπαλία σήμερα (20/12) στο Τσίρειο στάδιο μεταξύ της ΑΕΛ και της ΑΕΚ.
Γράφει ο Γιώργος Λεωνίδου
Η ομάδα της Λάρνακας δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσής της όμως ας μην ξεχνάμε ότι αγωνιζόταν απέναντι στην ΑΕΛ μέσα στην Λεμεσό, μια ομάδα με πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ξεκίνησε την αναμέτρηση με 3-5-2 και με αυτό πορεύθηκε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ανεξαρτήτως της αναγκαστικής αλλαγής του Μάριου Αντωνιάδη στο πρώτο μέρος του οποίου τη θέση πήρε ο Νέλσον.
Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στο τομέα της ανάπτυξης και της δημιουργίας φάσεων, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, καθώς η ΑΕΛ και ο τρόπος που παρατάχθηκαν οι κιτρινοπράσινοι της Λεμεσού έβαλε δύσκολα της ΑΕΚ και δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά οι Τολεμές και Τρισκόφσκι. Η μόνη αξιόλογη φάση έγινε με την λανθασμένη έξοδο του Βοζίνια όπου επωφελήθηκε ο Τολεμές και προσπάθησε να τον κρεμάσει όμως ανεπιτυχώς. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, η ΑΕΚ απλά περιόρισε τα ατού του αντιπάλου και είχαμε ένα παιχνίδι αλληλοεξουδετέρωσης.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βάσκος τεχνικός δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή (ούτε σχηματισμού, ούτε προσώπων) και το παιχνίδι κυμάνθηκε στο ίδιο μήκος κύματος. Φυσιολογικό ήταν όμως με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΚ να επιχειρήσει να ανοιχτεί κάπως, πέρασε διάστημα που έχασε κάποιες ευκαιρίες όμως ήταν ανούσια η υπεροχή της. Προς το τέλος της αναμέτρησης έδωσε χώρο στην ΑΕΛ, οι αλλαγές του Ιδιάκεθ είχαν αμυντικογενείς προσανατολισμούς (Σορία αντί Τομάς, Τρουγιόλς αντί Λαρένα) και ευτυχώς για την ομάδα της Λάρνακας η ΑΕΛ δεν αξιοποίησε κάποια από τις ευκαιρίες που βρήκε στο φινάλε.
Έτσι λοιπόν το παιχνίδι τελείωσε στη λευκή ισοπαλία και η ΑΕΚ θα πάρει τις απαραίτητες ανάσες μέσα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Απίθανα, μυθικά, μοναδικά πράγματα στο «Ολντ Τράφορντ» με τη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ να πραγματοποιεί την ανατροπή του αιώνα απέναντι στη Λιόν (5-4) για μία πρόκριση που θα μείνει στην ιστορία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/04 @ 20:11
Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, αποφάσισε τα πιο κάτω:
14/04 @ 17:53
Η ανακοίνωση.
14/04 @ 17:01
Ενημέρωση από τον ΚΟΑ στις ομάδες που αγωνίζονται στο Μακάρειο, πως το στάδιο θα κλείσει τις πόρτες του στις 4 Σεπτεμβρίου του 2025.
12/04 @ 08:48
Συνέχεια στη δράση για το Β' γκρουπ σήμερα με πολύ σημαντικούς αγώνες για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ.
11/04 @ 14:08
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 12 -13 Απριλίου 2025. Οι αγώνες είναι για την 4η αγωνιστική του Β' ομίλου και για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου.
11/04 @ 13:35
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα.
BEST OF THEMASPORTS