Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-3 επί της Οστάνδης για την προημιτελική φάση του κυπέλλου στο Βέλγιο (Beker van Belgie) πέτυχε το βράδυ της Τρίτης (12/12) η Σταντάρ Λιέγης των "δικών μας", Κωνσταντίνου Λαϊφη και Ορλάντο Σα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης!
Αμφότεροι αγωνίστηκαν βασικοί και είχαν αρκετά καλή παρουσία, ενώ αντίκρισαν από μία φορά την κίτρινη κάρτα (στο 44΄ ο Κύπριος διεθνής αμυντικός και στο 86΄ ο Πορτογάλος επιθετικός).
Μάλιστα, ο πρώην άσος της ΑΕΛ σκόραρε στο 33΄ και ισοφάρισε το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 16΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σταντάρ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Μάριν (47΄) και Έμοντ (83΄), με τον Γκάνο στο 90΄+2΄ να διαμορφώνει απλά το τελικό 2-3.
Στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Κόρτραϊκ, η οποία συνέτριψε με 4-1 τη Γάνδη, με τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού και νυν της Κόρτραϊκ, Αμπντούλ Ατζαγκούν, να σκοράρει στο 41΄ το τρίτο γκολ της ομάδας του, δίνοντας της προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1).
Η σύνθεση της Σταντάρ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Ζιλέ, Φε, Λουγινταμά, Λαΐφης, Ποκονιόλι, Εντογκαλά, Άγκμπο, Μαρίν (89΄ Καρλίνιος), Εμποκού (80΄ Λούτσκεβιτς), Εμόν (84΄ Σολτς), Ορλάντο Σα.
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:Τρίτη (12/12)Κόρτραϊκ - Γάνδη 4-1 (6' Ρουγκό, 24' Ουαλί, 40' Ατζαγκούν, 74' Στογιάνοβιτς / 8' Σιλά)
Οστάνδη - Σταντάρ Λιέγης 2-3 (17' Ζίβκοβιτς, 90+3' Γκανό / 34' Ορλάντο Σα, 47' Μαρίν, 82' Εμόν)
Τετάρτη (13/12)
Γκενκ - Βάασλαντ Μπέβερεν (21:00)
Μπριζ - Σαρλερουά (21:45)
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Χάρης Λοϊζίδης, μεταβαίνει στη Νιόν της Ελβετίας, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της UEFA, κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών βρίσκεται το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο, με αφορμή τη δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους, που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Κύπρο.
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος σε σχέση με τον φόνο του Σταύρου Δημοσθένους, 49 ετών, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.
Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής (19/10) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους κατά τη διαφυγή τους, μετά το κάψιμο του άσπρου βαν.