Ακολουθήστε μας στο Google news
Ένας από τους τομείς, όπου υπερηφανευόταν η ΑΕΛ στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου, ήταν η εξαιρετική της αμυντική λειτουργία, η άμυνα της, το ότι δεν δεχόταν εύκολα γκολ και πως συγκαταλέγεται στις ομάδες με τις καλύτερες άμυνες για τη σεζόν 2017-2018.
Εντούτοις, απέναντι στην ομάδα της β΄ κατηγορίας, στην α΄ φάση του κυπέλλου, αυτός ο τομέας υστέρησε. Ναι μεν ήταν και οι δέκα αλλαγές του Μπρούνο Μπαλταζάρ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι, τη νίκη επί του Άρη, αλλά το ότι υπήρχαν παίκτες εγνωσμένης αξίας στον αγωνιστικό χώρο και ήρθε με τον τρόπο που ήρθε η ήττα – αποκλεισμός με τα δύο γκολ, προβληματίζει σε κάποιο βαθμό αυτό το στοιχείο!
Η ΑΕΛ άφησε στην... άκρη το «σοκ» της περασμένης Τετάρτης και συγκεντρώνεται καθαρά στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.
Ο στόχος που υπέδειξε ο πρόεδρος, Ανδρέας Σοφοκλέους, για έξοδο της ΑΕΛ στην Ευρώπη, πλέον, αφορά μονάχα τον θεσμό του πρωταθλήματος. Κατάκτηση του τίτλου ή κατάκτηση μίας εκ των θέσεων που οδηγάνε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ο στόχος της ΑΕΛ από εδώ και πέρα.
Έτσι, για να υπάρξει ηρεμία, να επιστρέψει το καλό κλίμα στο γαλαζοκίτρινο οικοδόμημα, θα πρέπει από εδώ και πέρα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος να μην υπάρξουν τέτοια λάθη, όπως έγιναν με την Αγία Νάπα.
Η... αντεπίθεση της ΑΕΛ, αν και στο πρωτάθλημα έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία εκτός έδρας αυτή με την Ανόρθωση, μετά το «χαστούκι» κυπέλλου, θέλει να ξεκινήσει η Λεμεσιανή ομάδα από το αυριανό ντέρμπι, ώρα 20:00 στο Τσίρειο Στάδιο.
Ναι μεν ο ΑΠΟΕΛ θα ταξιδέψει στη Λεμεσό με τις δικές του απουσίες, εντούτοις, υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευθούν και να... τιμωρήσουν παρόμοια λάθη εάν γίνουν από την ΑΕΛ, όπως παρουσίασε στο τελευταίο της παιχνίδι, αυτό με την Αγία Νάπα.
Με γεμάτο «οπλοστάσιο» ο Μπρούνο Μπαλταζάρ ήδη ετοιμάζει τις δικές του επιλογές, το δικό του σχήμα και πλάνο που θα παρατάξει απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με στόχο να δείξει ότι το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με τα όποια λάθη έγιναν, με την άμυνα να δέχεται δύο γκολ από ομάδα β΄ κατηγορίας, ήταν πέρα για πέρα μία κακή παρένθεση. Ενδεκάδα μπορεί να μην έχει ανακοινώσει στους παίκτες του, να μην έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του στις προπονήσεις, αλλά ο Πορτογάλος κόουτς ευελπιστεί ότι οι παίκτες που θα υποδείξει λίγη ώρα πριν την έναρξη του αυριανού ντέρμπι ότι θα είναι στο αρχικό του πλάνο, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του κατά γράμμα και πως η ΑΕΛ θα συνεχίσει το αήττητο σερί αγώνων πρωταθλήματος που έχει ξεκινήσει προ μηνών με πέντε νίκες και ισοπαλία στο εκτός έδρας ντέρμπι με Ανόρθωση.
Μόλις έσκασαν μύτη χθες το μεσημέρι, οι πληροφορίες ότι ο Ανδρόνικος Κακουλλής, επιστρέφει στο νησί για λογαριασμό του Άρη, καταγράφηκαν διαφόρων ειδών αντιδράσεις…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/07 @ 18:34
H ανακοίνωση της Πάφου.
14/07 @ 15:15
Ο ΑΠΟΕΛ προετοίμασε τον κόσμο του για τις λεπτομέρειες των εισιτηρίων διαρκείας της σεζόν 2025-26 με σλόγκαν "ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Ίδια Φλόγα".
10/07 @ 13:50
O Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα της Ινδίας και μέσω social media ο σύνδεσμος προπονητών Κύπρου τον συνεγχάρει.
10/07 @ 12:10
Διαβάστε την ενημέρωση από την ΚΟΠ
09/07 @ 10:37
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να αποδεχτεί ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για την αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών στους οποίους παρέχονται διευκολύνσεις, κάνοντας παράλληλα «επίθεση» στον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
09/07 @ 10:04
Στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΑ.Σ.Π. για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών, έριξε αρκετά... «καρφιά» προς τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου.
BEST OF THEMASPORTS