Ακολουθήστε μας στο Google news

Με κλεφτοπόλεμο, δύο γκολ του Λίνγκααρντ και σωτήρα τον Ντε Χέα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα που σταμάτησε το απόλυτο στις εντός έδρας νίκες της Άρσεναλ (1-3). Λατρεύει τέτοια ματς. Λατρεύει να είναι το αουτσάιντερ. Λατρεύει να χτίζει ομάδες που παίζουν πίσω από την μπάλα και σπάνε τα νεύρα του αντιπάλου. Λατρεύει επίσης να κερδίζει τον… άσπονδο φίλο του, Αρσέν Βενγκέρ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Αυτή η νίκη ήταν από τις αγαπημένες του Ζοσέ Μουρίνιο. Στο τέλος της ημέρας, η κατοχή ήταν 75-25% και οι τελικές 33-8! Κι όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε τρόπο να γίνει η πρώτη ομάδα που σπάει το φετινό απόλυτο του Emirates (1-3), βρίσκοντας δίχτυα στις τρεις από τις τέσσερις τελικές που μπόρεσε να κεντράρει στην εστία του Τσεχ! Παράλογο; Όχι, αν λέγεσαι Ζοσέ Μουρίνιο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέδρασαν από το Λονδίνο χάρη σε δύο γκολ του Λίνγκααρντ, είχαν τον Ντε Χέα να παριστάνει το χταπόδι, μείωσαν την διαφορά από την κορυφή στους 5 βαθμούς και πάνε στο τεράστιο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, με σκοπό να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Ακριβώς, το σενάριο που ονειρευόταν ο special one δηλαδή… Για να είναι αποτελεσματικός ένας κλεφτοπόλεμος πρέπει να έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Κι αυτό το πέτυχαν σε απόλυτο βαθμό οι «κόκκινοι διάβολοι». Στην πρώτη φάση του ματς ο Βαλένσια με διαγώνιο σουτ «τρύπησε» τον Τσεχ (η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του) κι άνοιξε το σκορ (4’, 0-1), όμως αυτό δεν ήταν το χειρότερο για την Άρσεναλ. Ένα τραγικό πούλημα της μπάλας από τον Μουστάφι, έφερε τέλειο επιθετικό τρανζίσιον και τον Λίνγκααρντ να κάνει το 0-2 μετά από 11 λεπτά παιχνιδιού. Αυτό ήταν! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε να περιμένει πίσω από την μπάλα και οι επιθέσεις των Λονδρέζων ήταν κατά κύματα. Η απίθανη τετραπλή ευκαιρία του 32ου λεπτού (απίθανη απόκρουση Ντε Χέα και νέα απομάκρυνση στη γραμμή) έδειξε τι μέλει γενέσθαι, με το… πούλμαν του Ζοσέ Μουρίνιο να απομακρύνει τα πάντα και τον Ντε Χέα να έχει τουλάχιστον 6 σπουδαίες αποκρούσεις μέχρι το ημίχρονο! Ο Ισπανός τερματοφύλακας νικήθηκε από τον Λακαζέτ (49’, 1-2), όμως ήταν ένας πραγματικός Κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, νικώντας ξανά σε μία απίθανη φάση (57’), τόσο τον Λακαζέτ, όσο και τον Αλέξις Σάντσες! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε να ψάχνει τις κόντρες και καθάρισε ψυχρά και κυνικά το ματς. Ο Λίνγκααρντ αστόχησε στο 52ο λεπτό (ο Τσεχ βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι), όμως ήταν αδύνατον να αστοχήσει στην πάσα πάρε - βάλε του Πογκμπά (63’, 1-3), που τελείωσε ψυχολογικά την Άρσεναλ. Μπορεί η αποβολή του Πογκμπά (74’) για πάτημα στον Μπεγερίν να έδωσε κάποιες ελπίδες, όμως η βενζίνη στο ντεπόζιτο της Άρσεναλ είχε στερέψει, με την ομάδα του Μουρίνιο να κάνει το απόλυτο ριφιφί στο Emirates.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου Τσέλσι-Νιούκαστλ 3-1 (21' και 74' πεν. Αζάρ, 33' Μοράτα / 12' Γκέιλ) Μπράιτον - Λίβερπουλ 1-5 51' πέν. Γκλεν Μάρεϊ / 30' Εμρέ Τζαν, 31' και 48' Φιρμίνο, 87' Κοουτίνιο, 89' αυτ. Ντανκ) Έβερτον - Χάντερσφιλντ 2-0 (47' Σίγκουρντσον, 73' Κάλβερτ-Λιούιν) Λέστερ - Μπέρνλι 1-0 (6' Ντιμάρεϊ Γκρέι) Στόουκ - Σουόνσι 2-1 (36' Σατσίρι, 40' Ντιούφ / 3' Μπονί) Γουότφορντ - Τότεναμ 1-1 (13' Καμπασελέ / 25' Σον Χέουνγκ-Μιν) Γουέστ Μπρομ - Κρίσταλ Πάλας 0-0 Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (59' Λακαζέτ - 4' Βαλέντσια, 11', 63' Λίνγκαρντ) Κυριακή 3 Δεκεμβρίου Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον 15:00 Μαν. Σίτι-Γουέστ Χαμ 18:00 Πηγή: sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)-ThemaSports
24/04 @ 09:12

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ενημερώνει ότι αποφάσισε να διερευνήσει τρεις αγώνες μετά από πληροφορίες ότι ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι. Ο ένας είναι για το Β' γκρουπ της Α' κατηγορίας...

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει! -ThemaSports
23/04 @ 20:54

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει!

Η Δόξα επικράτησε με 2-3 της ΑΕΖ για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!-ThemaSports
23/04 @ 18:56

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!

Εθνικός και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 3-3 (Μ.Ηλία 7', 76', Καμπρέρα 20'/ Μπακένγκα 63', 69', 90'+) για την 11η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;-ThemaSports
22/04 @ 20:26

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;

Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο ευτυχία, αλλά και υποχρέωση. Και οι τόσο λεπτές ισορροπίες του, δεν γίνεται να διαμορφώνονται κατά προσέγγιση.

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ!-ThemaSports
21/04 @ 20:53

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 (Λόπες 49', Τόνγκια 65') την Ομόνοια για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ και παραμένει ζωντανή στην μάχη του τίτλου!

ΤΡΟΜΕΡΗ Πάφος FC, έκανε «σκόνη και θρύψαλα» το... «φάντασμα» της Ανόρθωσης-ThemaSports
21/04 @ 19:04

ΤΡΟΜΕΡΗ Πάφος FC, έκανε «σκόνη και θρύψαλα» το... «φάντασμα» της Ανόρθωσης

Μία εντυπωσιακή Πάφος FC, έκανε ότι ήθελε στο σημερινό παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» απέναντι στην Ανόρθωση, συντρίβοντας την με 5-1, για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ