Ακολουθήστε μας στο Google news
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία της Σαπεκοένσε με τους 6 επιζώντες να συνεχίζουν τη ζωή τους. Διαβάστε τι κάνουν σήμερα οι 3 ποδοσφαιριστές, ένας δημοσιογράφος, μια αεροσυνοδός και ένας μηχανικός αεροπλάνου...
Στις 28 Νοεμβρίου 2016 ένα αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία «ταρακούνησε» όλο τον κόσμο με το αεροπλάνο που μετέφερε την βραζιλιάνικη ομάδα, Σαπεκοένσε για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα απέναντι στην Ατλέτικο Νασιονάλ.
Στα βουνά κοντά στο Μεντεγίν το αεροσκάφος έπεσε και 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά και 6 ξεγέλασαν τον θάνατο...
Οι 3 που σώθηκαν από την αεροπορική τραγωδία ήταν ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε και ένα χρόνο μετά προσπαθούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.
Ο Άλαν Ρουσέλ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και πριν από μερικές ημέρες είχε αγωνιστεί στο φιλικό με τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», ενώ ο 28χρονος μεσοαμυντικός πέτυχε και το πρώτο του γκολ!
Ο Νέτο ήταν από τους τρεις τυχερούς και τελευταίος που διασώθηκε. Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με προβλήματα στον πνεύμονα, το γόνατο, το κεφάλι και τον καρπό. Σήμερα προπονείται για να επιστρέψει και πάλι στο χορτάρι.
Ο Τζάλσον Φόλμαν, ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε έχασε το πόδι του πριν από ένα χρόνο αλλά δεν το έβαλε κάτω.
Του τοποθετήθηκε πρόσθετο μέλος, ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα θεραπείας και ασκήσεων, αλλά και απίστευτης θέλησης και πρόσφατα επέστρεψε στις προπονήσεις, στο γήπεδο της βραζιλιάνικης ομάδας, «Arena Conda»!
Υπήρξε και ένας τέταρτος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια, ο Ντανίλο, αλλά δεν άντεξε και ξεψύχησε στο νοσοκομείο.
Ο Ραφαέλ Ενζέλ ήταν ο μοναδικός δημοσιογράφος, από τους 21 που σώθηκαν, και συνεχίζει να εργάζεται στο Radio West Capital και πλέον γράφει βιβλίο για την εμπειρία του.
Η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες ήταν η τελευταία επιζών που βγήκε από το νοσοκομείο στη Κολομβία με την 28χρονη Βολιβιανή να αφήνει τη δουλειά και να εργάζεται πλέον ως μοντέλο.
Ο Έρβιν Τουμίρι ήταν μηχανικός αεροπλάνου και σχεδόν αβλαβής από το δυστύχημα. Σήμερα συνεχίζει στην αεροναυπηγική και σπουδάζει για να γίνει πιλότος στη Βολιβία.
Πηγή: sdna.gr
Οι δρόμοι του Παρισιού πλημμυρίζουν από κόσμο για τους πρωταθλητές Ευρώπης της Παρί Σεν Ζερμέν.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/05 @ 13:23
Στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, γνωστοποιήθηκε σήμερα (26/05) ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε σήμερα την ΚΟΠ με επιστολή, για τις οικονομικές υποχρεώσεις των σωματείων προς το Κράτος.
16/05 @ 00:05
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαϊου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, η εκδήλωση για τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ.
15/05 @ 21:14
Ξεκίνησε στις 21:00 στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό, η μεγάλη βραδιά με τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ. Η αποψινή εκδήλωση μεταδίδεται από την Cablenet, με παρουσιαστές τον Λούη Πατσαλίδη και την Άντρεα Καφά.
14/05 @ 21:43
Ο Ανδρόνικος Κακουλλής σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΙΚ
12/05 @ 16:01
Η Ομόνοια 29Μ γύρισε σελίδα και ήδη αρχίζει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν.
12/05 @ 15:30
Η εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Άχνας, Κατερίνα Κυριάκου, μίλησε στον SuperSport 104 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ».
BEST OF THEMASPORTS