Ακολουθήστε μας στο Google news

Πριν από έναν χρόνο η ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε ταξίδευε για το σπουδαιότερο παιχνίδι της ιστορίας της. Η μοίρα ωστόσο είχε «γραφτό» η μέρα αυτή να μην φτάσει ποτέ για τον βραζιλιάνικο σύλλογο. Κάποιοι, είχαν ξεκινήσει ένα άλλο ταξίδι, με προορισμό τον ουρανό... Η ζωή πολλές φορές επιφυλάσσει απροσδόκητα «παιχνίδια» και στην Σαπεκοένσε βίωσαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την απότομη μεταφορά από το ζενίθ στο ναδίρ. Στις 28 Νοεμβρίου η «Τσάπε» η πτήση LaMia Flight 2933 ταξιδεύει προς την Κολομβία, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο πρώτος τελικός του Copa Sudamericana με την ομάδα της Ατλέτικο Νασιονάλ, η σημαντικότερη στιγμή για τον σύλλογο που διεκδικούσε έναν διεθνή τίτλο. Κοντά στην πόλη Μεδεγίν, ο κυβερνήτης της πτήσης διαπιστώνει ότι λόγω κακού υπολογισμού του τα καύσιμα δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Το αίτημα του Μιγκέλ Κουιρόγκα για αναγκαστική προσγείωση δεν εισακούεται άμεσα και τα επτά λεπτά που μεσολαβούν είναι αρκετά για να γίνει το μοιραίο. Η προσπάθεια επικοινωνίας από τον Πύργο Ελέγχου άκαρπη, ο χρόνος σταματά για 71 ψυχές. Το αεροπλάνο συνετρίβη και από τους συνολικά 77 επιβαίνοντες μόνο έξι επιβίωσαν βυθίζοντας στο πένθος μία ολόκληρη χώρα. Για την ομάδα της Σαπεκοένσε είναι ένα πρωτοφανές ξεκλήρισμα που θύμισε ανάλογες τραγωδίες στο ποδόσφαιρο όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με την σπουδαία ομάδα της Τορίνο (1949), της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1958), της Εθνικής ομάδας της Ζάμπιας (1993). Οι μόνοι διασωθέντες παίκτες της ομάδας ο αριστερός μπακ Άλαν Ρουσέλ, ο δεύτερος τερματοφύλακας Τζάκσον Φόλμαν του οποίου ένα πόδι ακρωτηριάστηκε, ο κεντρικός αμυντικός Νέτο. Ο τέταρτος που σώθηκε, ο μετέπειτα κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας Ντανίλο δεν αντέχει και ξεψυχά στο νοσοκομείο Η είδηση του αεροπορικού δυστηχήματος συγκλονίζει τον αθλητικό κόσμο και οι αντιδράσεις κάθε είδους είναι συγκινητικές. Την ημέρα του προγραμματισμένου τελικού 100.000 φίλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ συγκεντρώνονται στο γήπεδο και προσεύχονται για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή του. Πολλές ομάδες εκφράζουν την πρόθεσή τους να παραχωρήσουν ποδοσφαιριστές για την ανοικοδόμηση του ρόστερ της ομάδας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής CONMEBOL αποφασίζει ο τίτλος να δοθεί τιμής ένεκεν στην Σαπεκοένσε την ώρα που η έτερη φιναλίστ Ατλέτικο λαμβάνει το βραβείο Fair Play Centenario. Ακολουθεί η προσπάθεια η ομάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όσοι έμειναν πίσω «κουβαλούν» βαρύ φορτίο, καθώς πρέπει να ξεπεράσουν αυτή την τραγική εμπειρία, αλλά και να συνεχίσουν τον θρύλο της Σαπεκοένσε που θα δώσει μάχη να μην «σβήσει» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Σταδιακά, οι πληγές «κλείνουν» και στην «Τσάπε» προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, τιμώντας το παρελθόν τους το οποίο πλέον θα σημαδεύει και το μέλλον τους. Το μότο της ομάδας που θα μείνει ανεξίτηλο με την πάροδο των χρόνων ένα απλό σύνθημα. Vamos Chape...   Πηγή: sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!-ThemaSports
17/04 @ 20:52

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!

Έχοντας «καβάτζα» τη νίκη της με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό, η Ομόνοια δεν δυσκολεύτηκε απόψε στη ρεβάνς με τον Άρη στο ΓΣΠ (τελικό αποτέλεσμα, 0-0) να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου για 24η φορά στην ιστορία της, όπου στις 18 Μαΐου θα διεκδικήσει το 17ο της κύπελλο!

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»-ThemaSports
15/04 @ 11:48

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μίλησε ανάμεσα σε άλλα, για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ για να χρησιμοποιεί ως έδρα το ΓΣΠ τη νέα σεζόν στην Α' κατηγορία.

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
15/04 @ 18:51

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης

Η παραμονή και τα ανυπόστατα σενάρια

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών-ThemaSports
13/04 @ 13:37

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών

Τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πολεμιδιών είχαν την ευκαιρία, την Τρίτη 9 Απριλίου, να παρακολουθήσουν μια διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. για την αξία του αθλητισμού, τον κόσμο του ποδοσφαιριστή και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα!

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος-ThemaSports
13/04 @ 22:20

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος

Η Πάφος αντιμετωπίζει (Κυριακή, 14/04, 17:00) τον ΑΠΟΕΛ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση-ThemaSports
13/04 @ 22:58

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση

Η Ανόρθωση φιλοξενεί (Κυριακή, 14/04, 19:30) την Ομόνοια στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ