Ακολουθήστε μας στο Google news
Για τέταρτη σερί φορά και ενδέκατη συνολικά στην ιστορία της, η Ελβετία προκρίνεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς το 0-0 κόντρα στους Βορειοϊρλανδούς σε συνδυασμό με την νίκη στο πρώτο ματς (1-0) την στέλνει στην Ρωσία.
H Ελβετία θα δώσει τελικά το παρών στο Μουντιάλ της Ρωσίας καθώς σε ματς-θρίλερ έμεινε στο 0-0 και χάρη στην νίκη της στο πρώτο παιχνίδι θα βρεθεί σην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου, με τους Βορειοϊρλανδούς να μένουν με το παράπονο της αδικίας για το πέναλτι «φάντασμα» που στοίχισε τον αποκλεισμό.
Στο «St. Jakob-Park» της Βασιλείας η Ελβετία καλούνταν να διαχειριστεί την σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Βορείου Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ, θέλοντας από νωρίς να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με την έναρξη του ματς, απειλώντας με τους Γουόρντ και Μπραντ μόλις στο 3' για να ακολουθήσει επιθετικός μονόλογος για τους Ελβετούς.
Οι παίκτες του Πέτκοβιτς με την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνουείχαν τον πλήρη έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με κύριο εκφραστή της επιθετικής τους υπεροχής τον Χάρις Σεφέροβιτς.
Ο στράικερ της Μπενφίκα πλησίασε στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιά(5', 24') ενώ σημαντικές ευκαιρίες απώλεσαν οι Ντζεμαϊλί (10'), Σακίρι (27') και Ζούμπερ (29') με τον τερματοφύλακα των Βορειοϊρλανδών να διατηρεί το μηδέν σε όποια φάση χρειάστηκε, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Διαφορετικό ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, με την Βόρεια Ιρλανδία να «ξεμυτίζει» και να ψάχνει το γκολ που θα οδηγούσε τον αγώνα στην παράταση. Ο Ουάσιγκτον στο 53' έδωσε προειδοποιητική βολή ενώ ακολούθησαν αρκετές στημένες φάσεις χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.
Η σπουδαιότερη ευκαιρία πάντως για την ομάδα του Μάικλ Ο' Νιλ ήρθε στις καθυστερήσεις αλλά η κεφαλιά του Τζόνι Έβανς απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, στέλνοντας την Ελβετία στο Παγκόσμιο Κύπελλο!
Άσπρος καπνός βγήκε από την σημερινή συνάντηση ΚΟΑ και Πάφου για το γηπεδικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/04 @ 20:11
Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, αποφάσισε τα πιο κάτω:
14/04 @ 17:53
Η ανακοίνωση.
14/04 @ 17:01
Ενημέρωση από τον ΚΟΑ στις ομάδες που αγωνίζονται στο Μακάρειο, πως το στάδιο θα κλείσει τις πόρτες του στις 4 Σεπτεμβρίου του 2025.
12/04 @ 08:48
Συνέχεια στη δράση για το Β' γκρουπ σήμερα με πολύ σημαντικούς αγώνες για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ.
11/04 @ 14:08
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 12 -13 Απριλίου 2025. Οι αγώνες είναι για την 4η αγωνιστική του Β' ομίλου και για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου.
11/04 @ 13:35
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα.
BEST OF THEMASPORTS