Ακολουθήστε μας στο Google news

  Ο ΑΠΟΕΛ πήρε απίθανο βαθμό μέσα στο «Signal Iduna Park» δείχνοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το κυπριακό πρωτάθλημα. Το 1-1 κρίνεται δίκαιο, αφού οι γηπεδούχοι δε μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα κυνικοί. Αρχικά άνοιξε το σκορ ο Γκερέιρο (29΄), ενώ ισοφάρισε ο Ποτέ (51΄) με απίθανη ενέργεια. Για δεύτερη φορά «κόβει» βαθμούς στους «κιτρινόμαυρους» ο πρωταθλητής Κύπρου, παραμένοντας «ζωντανός» για τη τρίτη θέση στον όμιλο του.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ρυθμός ήταν διαολεμένος. Οι δύο ομάδες κέρδιζαν συνεχώς κόρνερ, με τον Γκέτσε (6΄) να απειλεί πρώτος για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά ο Πέρεθ στο ντεμπούτο του αντέδρασε σωστά, όπως και στο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (8΄) που πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση. Η κατοχή ανήκε στους Γερμανούς, αλλά το σύνολο του Γιώργου Δώνη, αμύνονταν σωστά «κλείνοντας» τους χώρους. Παρά τις «σφραγισμένες» εισόδους στη περιοχή του Ισπανού, δημιουργούνταν «ρήγματα». Στο 15΄ ο Πέρεθ έδιωξε πάνω στη γραμμή, και τη γλίτωσε ο ΑΠΟΕΛ που στη συνέχεια έλεγξε την «καταιγίδα». Οι Βεστφαλοί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Καγκάβα να σερβίρει στον Γκερέρο που με άψογο πλασέ «έγραψε» το 1-0. Όλοι πίστεψαν ότι το ματς έχει τελειώσει, αλλά οι «πορτοκαλί» δεν το έβαλαν κάτω. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ «πυροβολούσε» με τον Ομπαμεγιάνγκ, και τον Γκέτσε αλλά δεν «καθάρισε», με αποτέλεσμα ο πρωταθλητής Κύπρου να «φτιάχνει» ευκαιρία. Στο 41΄ ο Ζαχίντ βρήκε υπέροχα τον Αλωνεύτη, εκείνος σένταρε με στόχο τον Αλεξάνδρου, αλλά ο Φίλιπ έδιωξε την τελευταία στιγμή. Αυτή, ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τον Γιώργο Δώνη να «καταστρώνει» τη συνέχεια. Στο δεύτερο μέρος, ο Ελλαδίτης τεχνικός πέρασε μέσα τον Σάλαι, διότι ήθελε το τέρμα, και εν τέλει το πέτυχε γρήγορα. Στο 51΄ ο Αλωνεύτης έκανε «μαγική» κούρσα από τα αριστερά, ο Κύπριος βρήκε τον Καρλάο, εκείνος γύρισε στον Ποτέ που με εκπληκτικό σουτ «έγραψε» το 1-1 μέσα σε έξαλα πανηγύρια. Οι δεύτεροι στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα, προσπάθησαν να αντιδράσουν με κύριο εκφραστή τον Καγκάβα που είχε το ρόλο του «μαέστρου». Όσο και αν δημιουργούσαν οι γηπεδούχοι, δεν έβρισκαν στόχο, αφού βρήκαν απέναντι τους έναν υπέροχο Πέρεθ, αλλά και το δοκάρι του. Στο 78΄ από γύρισμα του Πούλισιτς, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε τη κεφαλιά, με τα ακροδάχτυλα ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αρχάγγελος θα μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο, αλλά οι φάσεις με Ζαχίντ, Σάλαι είχαν άδοξο τέλος. Το 1-1 αφήνει «ανοικτό» το ενδεχόμενο πρόκρισης στο Europa League με Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), και Τότεναμ (εκτός) να αποτελούν τα επόμενα «εμπόδια» του πρωταθλητή μας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ντόρτμουντ (Μπος): Μπούρκι, Μπάρτρα, Γκερέιρο (72’ Σμέλτσερ), Παπασταθόπουλος, Τοπράκ (85’ Σίρλε), Φίλιπ (65’ Γιαρμολένκο), Βάιγκλ, Καγκάουα, Γκέτσε, Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ. ΑΠΟΕΛ (Δώνης): Πέρεθ, Ρουέδα, Μερκής, Καρλάο, Βούρος, Αλεξάνδρου (46’ Σαλάι), Μοράις, Βινίσιους, Ζαχίντ, Αλωνεύτης (82’ Φαρίας, Ποτέ (74’ Ντε Καμάργκο). Βαθμολογία: 1. Τότεναμ 10 2. Ρεάλ 7 3. Ντόρτμουντ 2 4. ΑΠΟΕΛ 2 Επόμενη αγωνιστική (21/11): Ντόρτμουντ-Τότεναμ ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…-ThemaSports
04/05 @ 14:08

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…

Ο Αμρ Ουάρντα αποχώρησε και επίσημα από τον Πανσερραϊκό.

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
01/05 @ 14:32

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Χρίστος Γουΐλερ δημοσίευσε φωτογραφία από τον Αρχάγγελο τη νικήτρια ομάδα της προπόνησης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ