Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΑΕΛ ήταν υποτονική στο παιχνίδι με την Πάφο, έχοντας απλά κάποια καλά διαστήματα, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε, αφού για μία ακόμη φορά αντιμετώπισε προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Ανασταλτικά τα πήγε καλά σε ένα ακόμη παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι το 70΄-75΄, αφού στη συνέχεια η Πάφος πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και «απέδρασε» με το «διπλό». Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της φετινής ΑΕΛ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν είναι μόνο η έλλειψη διάρκειας και σταθερότητας στην απόδοση της, αλλά η δυσκολία που παρουσιάζει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, είτε από κέντρο είτε από άκρα, με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε «σέντρες στο πουθενά», που αποτελούν εύκολη λεία για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που κάνει ευκαιρίες με το «σταγονόμετρο», μοιραία θα αντιμετωπίζει και πρόβλημα στο σκοράρισμα και τα μόλις τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες, που αποτελούν τη χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα (στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Ολυμπιακός), στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπρούνο Μπαλταζάρ για αλλαγές ενόψει της συνέχειας. Όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε θέματα τακτικής προσέγγισης κάποιων αγώνων. Πλέον, η ΑΕΛ καλείται να γυρίσει άμεσα σελίδα και να βγάλει αντίδραση σε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, όπως είναι αυτό απέναντι στην «πληγωμένη» Ομόνοια του Πάμπου Χριστοδούλου. Σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έχει πολύ καλή παράδοση απέναντι στην ΑΕΛ (ειδικά στο ΓΣΠ), όμως αυτή τη φορά, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο κόσμος της Λεμεσιανής ομάδας δεν θα είναι στο... «ίδιο έργο θεατής», αλλά ότι θα δει έντεκα «καμικάζι» αποφασισμένους για βαθμολογικό κέρδος. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να δουλέψει αρκετά και στο κομμάτι της ψυχολογίας, προκειμένου να ανεβάσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών του, ενώ έχει στο μυαλό του και κάποιες αλλαγές, με σκοπό να παρουσιάσει μία «διαφορετική» ΑΕΛ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως, επιλογές υπάρχουν, αρκεί να αποφασίσει ο ίδιος να ανοίξει το ροτέισιον, χρησιμοποιώντας και κάποιους παίκτες που μέχρι τώρα είναι στο περιθώριο, όπως για παράδειγμα οι Τεϊσέιρα, Γουίλερ και Ζντραφσκόφσκι, ενώ μπορεί να κάνει και εσωτερικές αλλαγές, τοποθετώντας για παράδειγμα τον Ανδρέα Αβραάμ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, εκεί όπου αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα, παρά το γεγονός ότι οι προπονητές του τα τελευταία χρόνια τον έκαναν μπακ «με το ζόρι». Σε αυτό το ντέρμπι, ο Μπαλταζάρ καλείται να βρει το «αντίδοτο» στην πολύ σημαντική απουσία του Σίλβα λόγω καρτών, ενώ δεν υπολογίζονται για ένα ακόμη παιχνίδι ο τραυματίας Τζούνιορ και ο τιμωρημένος Ρεζέντε...
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερο τεστ… αρνητικό: «Άνευρος» ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν!-ThemaSports
06/07 @ 19:06

Δεύτερο τεστ… αρνητικό: «Άνευρος» ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν!

Δεν έπεισε ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου, στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, με συνέπεια να ηττηθεί με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν. «Πειραματικές» ενδεκάδες από τον Ρουμάνο προπονητή, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από νωρίς, όπως και απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ-ThemaSports
05/07 @ 15:02

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ

Η ενημέρωση της Πάφου.

Υπέγραψε ο Bojan!-ThemaSports
05/07 @ 14:37

Υπέγραψε ο Bojan!

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...-ThemaSports
05/07 @ 14:06

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...

Η ΑΕΚ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από την πρωινή προπόνηση της ομάδας στην Ολλανδία...

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!-ThemaSports
05/07 @ 13:20

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!

Μια φωτογραφία του Λαμίν Γιαμάλ με τον Λιονέλ Μέσι πριν από περίπου 16 χρόνια δημοσίευσε ο πατέρας του νεαρού ταλέντου της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα.

Κλείνει Ερναντέζ!-ThemaSports
04/07 @ 21:10

Κλείνει Ερναντέζ!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ