Πιάστε τον αν μπορείτε- δεν μπορείτε! Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε πειστικά (και) στην πίστα της Κίνας, αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή και καλπάζοντας για το 4ο σερί πρωτάθλημά του. Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κατά καιρούς έχει κάνει κάτι περίεργες δηλώσεις για τα μουσικά του ακούσματα, αφήνοντας πολλούς ν' απορούν. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μαξ Φερστάπεν είναι φαν της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μάλιστα, το αγαπημένο του τραγούδι είναι ένα πολύ συγκεκριμένο από τα Υπόγεια Ρεύματα:

Και ο λόγος που στον Μαξ Φερστάπεν αρέσει να μη λέει πολλά είναι απλός: τα λέει όλα η απόδοσή του στην εκάστοτε πίστα- όπως ακριβώς συνέβη και στην Κίνα, δηλαδή.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μετά την επιβλητική του νίκη στο sprint race του Σαββάτου και την pole position που εξασφάλισε για τον σημερινό αγώνα, εκκίνησε ιδανικά και παρά τα δύο αυτοκίνητα σφαλείας δεν απειλήθηκε- οποία έκπληξη- ποτέ και πουθενά. Και, το κυριότερο, από κανέναν.

Έτσι, πήρε την καρό σημαία για πρώτη φορά στην Σανγκάη κι άφησε τους άλλους να τρώνε τα μαρμπλς του.

Πίσω από τον απλησίαστο Μαξ με την ιπτάμενη- αν και πατάει εμφανώς στο οδόστρωμα- Ρεντ Μπουλ του, τερμάτισε ο Λάντο Νόρις.

Ο Βρετανός με την όλο και πιο βελτιωμένη ΜακΛάρεν του κράτησε εύκολα τη διαφορά του από τον Πέρεζ, τερματίζοντας δεύτερος και συνεχίζοντας να ψάχνει την παρθενική του νίκη στην F1. Που, λογικά, δε θ' αργήσει να έρθει...

Ο Σέρχιο Πέρεζ σε έναν ακόμα ελαφρώς άγευστο και άνοστο αγώνα (του) ανέβηκε στο βάθρο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική των Ταύρων που στις... κακές μέρες του δεύτερου πιλότου τους κάνουν 1-3. Δράμα- για τους άλλους.

Η εκπεφρασμένη αισιοδοξία της Φεράρι πριν τον αγώνα «μεταφράστηκε», μετά το τέλος του, στις θέσεις 4-5 για Λεκλέρκ και Σάινθ, ένα αποτέλεσμα που δείχνει πως η Σκουντερία όχι απλά δεν βρίσκεται «σε άλλο πλανήτη», όπως δήλωσε ο Βασέρ, αλλά είναι στον κόσμο της.

Ράσελ, Αλόνσο (τα έκανε όλα σήμερα, από λάθος επιλογές ελαστικών μέχρι εκπληκτικούς γύρους στο τέλος), Πιάστρι, Χάμιλτον και Χούλκενμπεργκ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα του grand prix, που δεν ήταν ακριβώς και καθηλωτικό.

Φερστάπεν λοιπόν ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι αγωνιστικής λιποθυμίας (ή ανίας- όπως το δει κανείς).

Το φαινόμενο «Μαξ» αξίζει ν' αναλυθεί εκτενώς, όμως όχι σήμερα.

Βλέπετε, δεν ακούει μόνο ο Ολλανδός Υπόγεια Ρεύματα...

Βαθμολογία οδηγών

1) Φερστάπεν 110

2) Πέρεζ 85

3) Λεκλέρκ 76

4) Σάινθ 69

5) Νόρις 58

6) Πιάστρι 38

7) Ράσελ 33

8) Αλόνσο 31

9) Χάμιλτον 19

10) Στρολ 9

11) Τσουνόντα 7

12) Μπέρμαν 6

13) Χούλκενμπεργκ 4

14) Μάγκνουσεν 1

15) Άλμπον 0

16) Ζου 0

17) Ρικιάρντο 0

18) Οκόν 0

19) Γκασλί 0

20) Μπότας 0

21) Σάρτζεντ 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

1) Ρεντ Μπουλ 195

2) Φεράρι 151

3) ΜακΛάρεν 96

4) Μερσέντες 52

5) Άστον Μαρτίν 40

6) RB 7

7) Χάας 5

8) Ουίλιαμς 0

9) Σάουμπερ 0

10) Αλπίν 0

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ-ThemaSports
27/04 @ 16:19

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημαντικότητά τους.

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!-ThemaSports
20/04 @ 12:35

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!

Στο άγνωστο της πίστας της Σαγκάης, που είχε 5 χρόνια να επισκεφτεί η Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και πάλι κατακτώντας άλλη μία επιβλητική πολ ποζίσιον, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόλογό του στη Red Bull Σέρτζιο Πέρεζ και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston - που άφησε πίσω του σε σχηματισμό τις δύο McLaren και τις δύο Ferrari .

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"-ThemaSports
20/04 @ 09:40

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"

Ο Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του μετά το τέλος του Sprint της Κίνας για τον τρόπο που ο Κάρλος Σάινθ αμύνθηκε στη μεταξύ τους μάχη, που έφερε την επαφή των δύο Ferrari SF-24 στον 16ο γύρο. Τι δήλωσε ο Ισπανός για το συμβάν.

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν-ThemaSports
20/04 @ 08:15

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν

Παρότι εκκίνησε από την 4η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρώτο φετινό Sprint της Formula 1, στο πλαίσιο του GP Κίνας. Ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε τη 2η θέση για το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τρίτος στο βάθρο ο Σέρζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB20.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ