Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η σειρά, που έχει την ονομασία “Senna”, θα κάνει την πρεμιέρα της στην πλατφόρμα του Netflix αργότερα μέσα στο 2024 - σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Τον Άιρτον ενσαρκώνει ο διακεκριμένος Βραζιλιάνος ηθοποιός Γκαμπριέλ Λεόνε, ενώ στη σειρά τον Αλέν Προστ υποδύεται ο ηθοποιός Ματ Μέλα.

Η ηθοποιός Πάμελα Τομέ ενσαρκώνει, στο μεταξύ, την σύντροφο του Άιρτον, Σούσα (Xuxa), που είναι ένα φανταστικό πρόσωπο. Σύμφωνα με το Netflix, η σειρά είναι το αποτέλεσμα μυθοπλασίας βασισμένης στη ζωή του Σένα, και διηγείται την καριέρα του στο κόκπιτ όσο και την προσωπική του ζωή. Ξεκινά από τις απαρχές του, στη βρετανική Formula Ford, και φτάνει μέχρι το θάνατό του στην Ίμολα την 1η Μαΐου 1994.

Η σειρά έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την οικογένεια Σένα, που αμέσως ενέκρινε την επιλογή του ταλαντούχου Λεόνε να τον ενσαρκώσει. Μια μακρά λίστα Βραζιλιάνων ηθοποιών, στο μεταξύ, ενσαρκώνουν τους Ρον Ντένις, Νέλσον Πικέ, Ζαν-Μαρί Μπαλέστρ (πρόεδρο της FISA), Νίκι Λάουντα, Τζέιμς Χαντ, Πίτερ Βαρ (διευθυντή της Lotus), Φρανκ Ουίλιαμς, Οσάμου Γκότο (μηχανικό του Σένα) και Σεντ Ουότκινς (γιατρό της F1).

Από το προσωπικό περιβάλλον του Σένα, στο μεταξύ, θα δούμε να ενσαρκώνεται η Βιβιάνε Σένα (αδερφή του Άιρτον), η μητέρα του Ζάζα Σένα, η Λίλιαν Βασκονσέλος (πρώτη του σύζυγος), η Αντριάνε Γκαλιστέου (τελευταία του σύντροφος), καθώς και ο πατέρας του Μίλτον Σένα και ο στενός του φίλος Κριστιάν Μαλέιρος. Τη σκηνοθεσία έχουν οι Βιθέντε Αμορίμ και Τζούλια Ρεζέντε.

Όπως αφήνει το trailer να εννοηθεί, η σειρά εστιάζει μεταξύ άλλων στη συγκλονιστική νίκη του Άιρτον στο Ιντερλάγκος το 1991 -τον πρώτο του θρίαμβο μέσα στην πατρίδα του- που ήρθε κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ένα ουρανομήκες ουρλιαχτό του Σένα την ώρα που διέσχιζε τη γραμμή του τερματισμού.

Μεγάλο μέρος της μίνι-σειράς επικεντρώνεται στην αντιπαλότητα του Σένα με τον Αλέν Προστ, αλλά και στις προσωπικές του σχέσεις ανάμεσα στους αγωνιστικούς του θριάμβους ή τις μεγάλες του απογοητεύσεις στη Formula 1. Η σειρά αυτή αναμένεται να “συστήσει” τον Σένα στο αμερικανικό κοινό, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το μύθο του μεγάλου Βραζιλιάνου πρωταθλητή.

 

Tags
F1
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari-ThemaSports
16/05 @ 16:58

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημασία τους. Ας δούμε τα κυριότερα της ημέρας.

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι-ThemaSports
07/05 @ 15:35

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι - έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"-ThemaSports
07/05 @ 13:05

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"

Ο διευθυντής της Scuderia μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή είναι να κερδίζει με το cavallino, στο τεράστιο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του.

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/05 @ 08:11

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! Ο Λάντο Νόρις μετά από 15 βάθρα στην καριέρα του χωρίς νίκη, κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στο Μαϊάμι. Δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Όταν ο Σένα δεν προκρίθηκε σε Grand Prix-ThemaSports
06/05 @ 17:54

Όταν ο Σένα δεν προκρίθηκε σε Grand Prix

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε (ή να μάθουμε) τι έγινε σαν σήμερα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ