ΠΑΟΚ: Τρεις εβδομάδες διακοπή για τέτοια εικόνα;

ΠΑΟΚ: Τρεις εβδομάδες διακοπή για τέτοια εικόνα;

Είναι δύσκολο να αποφασίσεις τι προκάλεσε μεγαλύτερο σοκ στον ΠΑΟΚ, η τριάρα από τη νεοφώτιστη Καλαμάτα ή η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του τρεις εβδομάδες, 21 ημέρες, για να επιστρέψει θεωρητικά καλύτερος, ανανεωμένος και ενισχυμένος. Μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, είχε μάλιστα την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα με άνεση και αυτοπεποίθηση. Αντ’ αυτού, απέναντι σε μια θεωρητικά υποδεέστερη αντίπαλο, μια νεοφώτιστη ομάδα που μετρούσε μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή κόντρα στον Βόλο, γνώρισε μια εφιαλτική ήττα. Καθαρά και ποδοσφαιρικά. Χωρίς αστερίσκους και δικαιολογίες.

Η Καλαμάτα τον μπλόκαρε στο κέντρο, τον έτρεξε στη μετάβαση, τον έβλεπε εκτός εστίας και έκανε σουτ για... δοκιμή, τον οδήγησε σε λάθη επί λαθών, και σε μία μόνιμη απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει τη δεύτερη μπάλα. Αλλά με ελάχιστες κινήσεις στο χώρο, με παίκτες δίχως ενέργεια και ένταση και χωρίς αυτοματισμούς, ο ΠΑΟΚ δεν είχε να περιμένει πολλά από το ματς. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν στην Τούμπα καλύτερα διαβασμένοι, πνευματικά έτοιμοι και με ξεκάθαρη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.

Προηγήθηκαν μεν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, αλλά πριν από το 0-1 και μέχρι την ισοφάριση και την ανάπαυλα, είχαν κι άλλες καλές στιγμές στο παιχνίδι τους που έμοιαζαν με «καμπανάκια» για τον ΠΑΟΚ που ουδέποτε άκουσε... Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και πήγε στα αποδυτήρια με την υποχρέωση να διορθώσει την εικόνα του και να αλλάξει την προσέγγισή του.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε με δύο αλλαγές. Η μεν πρώτη του Αντρίγια έδωσε μία ώθηση για ένα δεκάλεπτο ενώ η δεύτερη του Ελουστόντο αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος μοιραία. Η Καλαμάτα τον τιμώρησε άμεσα και σκληρά για την επιπολαιότητα, την αφέλεια και την κάκιστη ανασταλτική του λειτουργία, με τον non stop σε κάθε φάση Βάργκας να εκθέτει τις αδυναμίες μιας ομάδας που έμοιαζε να μην έχει απαντήσεις.

Το ολοκληρωτικό «χτύπημα» ήρθε με την αποβολή του Τσιφτσή και αναμενόμενα με το τρίτο γκολ της Καλαμάτας. Όλα απολύτως φυσιολογικά. Έγκλημα και τιμωρία. Και προφανώς τώρα... εσωστρέφεια. Ο ΠΑΟΚ «κουβαλά» ήδη πολλές πληγές φέτος πάνω στο σώμα του, δεν είναι ανθεκτικός και δεν αντέχει εύκολα τέτοια χτυπήματα. Ήττα από ήττα διαφέρει. Όσο όμως η εικόνα του στο γήπεδο δεν πείθει, δεν θα πείσει.

Μια ομάδα μπορεί να έχει μια κακή μέρα, ακόμη και μια κακή αγωνιστική περίοδο, αλλά δεν μπορεί να στερείται ποδοσφαιρικών αρχών, ταυτότητας και συγκεκριμένου τρόπου παιχνιδιού.

Δεν μπορεί να παίζει στην Τούμπα με την Καλαμάτα και ο αντίπαλός της να νιώθει... πίεση για ένα μόλις δεκάλεπτο.

Πώς διορθώνεται η κατάσταση;

Μόνο με απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Η τοποθέτηση του Πέλκα στη NOVA «νιώθουμε ντροπή» είναι ενδεικτική και της ψυχολογίας αλλά και της κατάστασης σήμερα. Ο Λίσι και οι παίκτες του θα πρέπει να ζήσουν με αυτό που έγινε και προφανώς να βγάλουν αντίδραση στο αμέσως επόμενο ματς και το δυσκολότερο συνέπεια για να δείξουν πως όντως κάτι «χτίζεται», κάτι υπάρχει... Σημειωτέον, το πρόγραμμα μέχρι την επόμενη διακοπή ήταν και είναι διαμορφωμένο με τέτοιον τρόπο που δεν συνιστά... βουνό ή απαιτεί κάποια υπέρβαση που να μην δικαιολογεί απαιτήσεις για αποτελέσματα και καλή εικόνα.

ΥΓ. Το τί γίνεται στις προπονήσεις και ποιος παίκτης έχει προβάδισμα το ξέρει καλύτερα πάντα ένας προπονητής. Ειδικά από τη στιγμή που εμείς και κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση στο καθημερινό πρόγραμμα της ομάδας. Μία υποσημείωση μόνο, σύμφωνα με το report της προπόνησης, ο Χατζηδιάκος μπήκε με το γκρουπ στις 27/9 ενώ Κόστα και Ελουστόντο περίπου δέκα ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 7/10. Τότε, για την ιστορία, μπήκε και ο Γιαννούλης.

ΥΓ.2 Συγκινητικός Σερίφ Εντιαγέ σε ένα ακόμη ματς.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Οι διαιτητές και VARίστες των αυριανών (14/10) αγώνων κυπέλλου

Οι διαιτητές και VARίστες των αυριανών (14/10) αγώνων κυπέλλου

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές για τους αγώνες της Α’ φάσης του Κυπέλλου Coca Cola Α' - Β' Κατηγορίας που θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF THEMASPORTS