Japan Open: Ξημερώματα Τρίτης (29/09) η μάχη του Τσιτσιπά στο Τόκιο κόντρα στον Χιτζικάτα

Japan Open: Ξημερώματα Τρίτης (29/09) η μάχη του Τσιτσιπά στο Τόκιο κόντρα στον Χιτζικάτα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει τα ξημερώματα της Τρίτης (05:00 ώρα Ελλάδας) στο Ariake Colosseum, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρίνκι Χιτζικάτα στον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Japan Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο44) έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην ασιατική του περιοδεία, επικρατώντας τη Δευτέρα 7-5, 6-2 του Γιοσιχίτο Νισιόκα, και πλέον απέχει μία νίκη από την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό της ATP 500 διοργάνωσης του Τόκιο.

Απέναντί του θα βρεθεί ο 25χρονος Αυστραλός, Νο82 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος στον 1ο προκριματικό γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του Ούγκο Καραμπέλι με 6-2, 6-3.

Θετικό H2H για τον Τσιτσιπά
Οι δύο παίκτες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν, με τον Τσιτσιπά να μετρά ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει σετ.

Η πρώτη τους συνάντηση είχε γίνει στο Australian Open του 2023, όπου ο Έλληνας είχε επικρατήσει 6-3, 6-0, 6-2, ενώ λίγους μήνες αργότερα τον είχε νικήσει και στο Shanghai Masters με 6-4, 6-2.

Μία νίκη από το κυρίως ταμπλό – Οι πιθανοί αντίπαλοι
Σε περίπτωση νίκης, ο Τσιτσιπάς θα εξασφαλίσει την παρουσία του στο main draw του Japan Open, η κλήρωση του οποίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Εκεί υπάρχουν τέσσερις θέσεις για qualifiers και ο Έλληνας θα τοποθετηθεί με νέα κλήρωση σε μία από αυτές.

Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον προκριθεί, στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό μπορεί να βρεθεί απέναντι σε έναν από τους Τέιλορ Φριτζ, Ραφαέλ Χοδάρ, Τομάς Μάρτιν Ετσεβέρι ή Λούκα Βαν Άσε.

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις είναι σαφώς πιο απαιτητικές, με τον Φριτζ να είναι Νο3 του ταμπλό και τον Χοδάρ Νο4, ενώ οι άλλες δύο επιλογές προσφέρουν θεωρητικά πιο βατό ξεκίνημα.

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Μαντσίνι έβγαλε την ουρά του απ’ έξω: «Είναι προβλήματα της Σίτι, όχι δικά μου»!

Ο Μαντσίνι έβγαλε την ουρά του απ’ έξω: «Είναι προβλήματα της Σίτι, όχι δικά μου»!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν ασχολείται με όσα συμβαίνουν στη Μάντσεστερ Σίτι και παρά το γεγονός πως και το δικό του συμβόλαιο φέρεται να έχει παραβεί κανονισμούς, πετάει το μπαλάκι στην άλλοτε ομάδα του!