Η ομάδα της Αμμοχώστου η οποία προέρχεται από ισοπαλία στην πρεμιέρα απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να πάρει το πρωτο της φετινό τρίποντο και να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι αυτή τη χρονιά έχει τις δυνατότητες όχι απλά για να παραμείνει στην κατηγορία χωρίς περιπέτειες, αλλά και να διεκδικήσει το... κάτι παραπάνω!
Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Άνχελ Λόπεθ, ενδέχεται να κάνει 1-2 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ενώ η τακτική του προσέγγιση σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας, αναμένεται να είναι διαφορετική...
Θέση βασικού διεκδικούν και οι Κονατέ, Ανγκιέλσκι οι οποίοι εντάχθηκαν πρόσφατα στην ομάδα.
Πιθανή ενδεκάδα: Κόβατς, Φιλιώτης (Μανού), Γκονζάλες, Μιχαήλ, Χανίν, Κονφέ, Κιντιγιά, Γερολέμου (Αρτίλες), Γιούσης, Γκράντσιρ, Ποβέδα.
Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ πάει στο «Αμμοχώστος» με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του ΑΠΟΕΛ, έχοντας φυσικά ως μοναδικό στόχο το 2/2.
Ο Ισπανός τεχνικός, Ρούμπεν Σεγιές, μετά το ντεμπούτο του που... επισπεύσθηκε, είχε αυτή την εβδομάδα αρκετό χρόνο για να δουλέψει με τους παίκτες του, να αναλύσει τον αντίπαλο και να αρχίσει να περνάει σταδιακά τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία και τακτική προσέγγιση.
Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Σίγουρα όμως θα προχωρήσει σε μία τουλάχιστον αλλαγή, καθώς δεν θα έχει στην διάθεση του τον Γιουσέφ Αμίν λόγω τραυματισμού.
Πιθανή ενδεκάδα: Παρασκευά, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Σαμπορίτ, Πηλέας, Λέδες, Πάνκοφ, Ρέπας, Λαγιούνι, Ιβάνοβιτς (Τσακόν), Μπάγιτς.